Özür Bildirisini, TESEV'İN KÜRT RAPORU takip ediyor..
Tam da Irak/İsrail Başbakanlarının ardı ardına Türkiye'yi ziyaret ettikleri bir zamanlama dilimi içinde..
Talabani PKK ya Genel Af çığlıkları atarken ,biz ne yapıyoruz....,
SOROS , TESEV üzerinden DEVLET ve MİLLET MÜHENDİSLİĞİNİN yol haritası deşifre ediyor...
Raporu okumak bir dert sindirmek ise mümkün değil...kabulü imkansız...
Gelişmeleri yakından takip etmek ve oynanan oyunları her zeminde bozmak durumunundayız.
Allah yardımcımız olsun...
Zor günler bizi bekliyor..
en içten sevgilerimle.
Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV), 23 Aralık 2008 Salı günü, Kürt Sorununun Çözümüne Dair Bir Yol Haritası: Bölgeden Hükümete Öneriler başlıklı raporun kamuoyuna duyurulacağı bir basın toplantısı düzenleyecektir. Toplantı halka ve basına açık olacaktır.
TESEV Yönetim Kurulu Başkanı Can Pakerin yapacağı açılış konuşmasının ardından başlayacak olan panelin moderatörlüğünü TESEV Demokratikleşme Programı Direktörü Etyen Mahçupyan üstlenecektir. Panelde Radikal ve Referans gazeteleri yazarı ve İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi Cengiz Çandar ve TESEV Demokratikleşme Programı Yöneticisi Dilek Kurban konuşmacı olarak yer alacaklar. Panelde tartışılacak ve katılımcılara dağıtılacak olan rapor, TESEV Demokratikleşme Programının yürüttüğü Kürt Sorunu Projesi kapsamında, Kürt sivil toplum kuruluşları, yerel yönetim ve siyasi parti temsilcileri ile kanaat önderleri ve uzmanlarının fikir ve önerilerine dayanılarak hazırlanmıştır. Rapor, TESEVin değil Kürtlerin görüşlerini içermektedir ve Kürtlerin sesini kamuoyuna duyurmayı amaçlamaktadır.
Basına ve kamuoyuna önemli not: TESEVin 23 Aralık Salı günü düzenleyeceği ve Kürt Sorununun Çözümüne Dair bir Yol Haritası: Bölgeden Hükümete Öneriler başlıklı raporun tanıtılacağı panel programında değişiklik yapılması gerekli olmuştur. Panelin konuşmacılarından S. Haşim Haşimi, yeğeninin vefat etmesi dolayısıyla katılamayacağını bildirmiştir. Bunun yanı sıra, yaklaşan yerel seçimlerin doğurduğu siyasi ortam da gözetilerek, panelin konuşmacılarında değişiklik yapılmıştır. Güncellenmiş panel programına ilişkin bilgiler aşağıdaki basın duyurusunda bulunabilir.
- İm (Kod): Tümünü seç
http://www.tesev.org.tr/UD_OBJS/PDF/DEMP/REV6kurtSorunuRapor22_12_08.pdf