TESEV'in Demokratikleşme Programı

Türkiye Ekonomik ve Sosyâl Etüdler Vakfı imiş...

TESEV'in Demokratikleşme Programı

İletigönderen Ram » Çrş Şub 04, 2009 8:11

TESEV Demokratikleşme Programı

YAYIN: Zorunlu Göç Mağdurlarına Destek, Hizmet ve Yardım Veren Kişi ve Kuruluşlar için Yol Gösterici Kılavuz

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı’nın (TESEV) Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 1984-1999 yılları arasında yaşanan silahlı çatışmalar sırasında göç etmek zorunda kalan ve sayıları 950.000-1.200.000 arasında olan zorunlu göç mağdurlarına destek, hizmet ve yardım veren kişi ve kuruluşlara yol göstermek amacıyla hazırladığı kılavuz, Türkçe, Kürtçe ve İngilizce olarak yayımlandı.

TESEV Demokratiklesme Programı’nın 2006-2008 yılları arasında yürüttüğü “Yerinden Edilenlerin Sorunlarını Çözmek: Katılımcı bir Modelden Empatiye Dayalı bir Diyalog Kültürüne” isimli proje kapsamında Etyen Mahçupyan, Dilek Kurban, Pınar Önen Süren ve A. Tamer Aker tarafından hazırlanan kılavuz, avukatlar, sağlıkçılar ve yerinden edilenlere destek sağlayan sivil toplum kurulusları ve kamu çalısanları için yol gösterici ilkelerden olusuyor.

Kılavuzun sonunda iki ayrı ek bulunuyor. Birinci ek metin, yerinden edilmis kisilerin devletten talep edebileceği eğitim, sağlık, yoksulluk ve tarım alanındaki sosyal yardımların ve zorunlu göç mağdurlarına özel haklar tanıyan yasa ve politikaların içeriğine ve basvuru yollarına dair temel bilgiler içeriyor. Đkinci ekte ise, ihtiyaç duyulması halinde, bu hizmet, yasa ve politikalar konusunda yetkin ve yetkili kisi ve kurumların irtibat bilgileri yer alıyor. Kullanıldıkça genisletilmesi ve gelistirilmesi amaçlanan bu kılavuz ve eklerin, kullanıcılar ile yerinden edilmis kisilerin birlikte düsünmeleri ve hareket etmeleri için bir ilk adım olmasını umuyoruz.

Kılavuza aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz:

      Türkçesi için:
      İm (Kod): Tümünü seç
      http://www.tesev.org.tr/UD_OBJS/Protokol_TR.pdf


      Kürtçesi için:
      İm (Kod): Tümünü seç
      http://www.tesev.org.tr/UD_OBJS/Kurtçe%20Kılavuz.pdf


      İngilizcesi için:
      İm (Kod): Tümünü seç
      http://www.tesev.org.tr/UD_OBJS/8786ENGzgocRAPOR08%2010%2008.pdf



Daha fazla bilgi için: Serkan Yolaçan, +90-212-292 8903 (122), serkan.yolacan@tesev.org.tr.

Bu kılavuz, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu’nun desteğiyle hazırlanmıstır. İçeriğinden tümüyle TESEV’in sorumlu olduğu bu kılavuz hiçbir sekilde Avrupa Komisyonu’nun görüslerini yansıtmamaktadır. Diğer taraftan, bu kılavuzda yer alan görüsler yazarlara aittir ve bir kurum olarak TESEV’in görüsleriyle birebir örtüsmeyebilir. TESEV, bu kılavuzun yayımlanması ve tanıtılmasındaki katkılarından ötürü Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu’na, Açık Toplum Enstitüsü-Türkiye’ye ve TESEV Yüksek Danısma Kurulu’na tesekkür eder.
Kaynak:
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.tesev.org.tr/default.asp?PAG00_CODE=ANATR
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: TESEV

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x