Tezkere ne getirecek bize

Tezkere ne getirecek bize

İletigönderen Erkan Güçiz » Pzr Eki 19, 2014 17:36

2 Ekim 2014’de Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda 98 ret oyu alan Tezkere, 298 oyla kabul edildi.

Tezkere diyor ki, “…yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması… Bakanlar Kurulunca 30 Eylül 2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.”

Ben Iraklıları insan olarak görmüyordum”;
14 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz ettikten sonra onu ve ailesini öldüren ABD’li askerin sözleri bunlar!


2006’a işlediği cinayetlerden sonra ilk defa röportaj veren ABD’li asker Steven Green, savaş alanındaki olağanüstü vahşetin kendini bu duruma soktuğunu, silahlı kuvvetlerde bir liderlik ve destek eksikliği olduğunu söylüyor.

“Çıldırmıştım, hayattan ümidimi kesmiştim” diyen Green, davranışlarının savaş alanının yarattığı ortamın sonucu olduğunun bilinmesini istiyor.

Orduya katılmasına neden olarak ülkesini savunma sorumluluğu duyduğunu ve askerlik mesleğinin verdiği imkânlardan faydalanmak istediğini söylüyor.

2005 Aralık ayında iki askerlik arkadaşının gözünün önünde kurşunlanıp öldürülmesini, “beni tamamen berbat etti” diye tanımlıyor.

Bu olay sonrası için Green, “Iraklılara olan nefretimi ifade edecek sözcük bulamıyordum, onları insan olarak görmüyordum” diyor.

Sonraki dört ay boyunca, Green askeri psikiyatristlerden tedavisinden yararlanmış, duygu durumunu düzenleyici ilaç ve dinlenme önerisi almış.

Onbaşı Green, al-Janabi ailesinin evine girdiklerinde “gelecek benim için 10 dakika ile sınırlı idi, hiçbir şey umurumda değildi” diyor.

Barker ve Cortez adlı diğer iki asker genç kıza tecavüz ederken, Green öbür odada kızın anne ve babasını ve kız kardeşini kurşunlayarak öldürdü.

Daha sonra Green, genç kızın bulunduğu odaya geçti; tecavüz ettikten sonra kafasına kurşun sıkarak öldürdü. Askerler, genç kızın cesedini ateşe verip evi terk ettiler.

“Eğer bugün, o yaptıklarımı doğru bulsam kendimi insan saymam” diyor Green.

İşte Meclis’te kabul edilen Tezkere ile yurdumuza sokulacak yabancı askerlerden bir örnek bu…
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x