TKP Basın Açıklaması ve Suç Duyurusu: Kahrolsun Padişah

Tartışma Alanı

TKP’den saltanat çağrısına suç duyurusu

İletigönderen brd » Çrş Mar 04, 2009 20:42

Türkiye Komünist Partisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı metrobüs hattı açılış töreninde yer alan “Son Osmanlı Padişahı 1. Recep Tayyip Erdoğan” pankartı dolayısıyla başta anayasayı ihlal ve cumhuriyeti aşağılama suçları nedeniyle Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

http://haber.sol.org.tr/mansetler/mansetsag/10935.html

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve AKP iktidarına yapılan padişah ve saltanat yakıştırması davalık oldu. Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Başkanı Erkan Baş, Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hakkında, dün gerçekleştirilen metrobüs hattı açılış töreninde asılan “Son Osmanlı Padişahı 1. Recep Tayyip Erdoğan” pankartı dolayısıyla “Türkiye’nin cumhuriyet ile elde ettiği tarihsel kazanımlardan geriye dönüş anlamını taşıyan bir saltanat özlemi dile getirilmesi” suçlamasıyla savcılığa başvurdu.

Kadıköy adliyesi önünde saat 13.00’de bir araya gelen TKP’liler adına TKP Genel Başkanı Erkan Baş yapılacak suç duyurusu öncesi basın açıklamasını okudu. TKP’liler sık sık “Bu Ülke Osmanlı Olmayacak”, “Bağımsız, Sosyalist Türkiye” sloganları atarken, “Paranın saltanatı cumhuriyet düşmanları yargılansın” ve “Durdurun” dövizleri dikkat çekti.

Toplantı ve törenlerin sorumluluğu AKP’de

Erkan Baş basın açıklamasında Türkiye’nin saltanat ve hilafet özlemcileri tarafından yeniden “hasta adam” olarak emperyalizmin hizmetine sunulmak istendiğini vurguladı. TKP’nin Türkiye’nin felakete sürüklendiği saptamasıyla halka durdurun çağrısı yaptığına dikkat çeken Baş, “Dün Metrobüs hattı açılış töreni olarak organize edilen gösteri ülkemizin nasıl hızla yıkıma doğru sürüklendiğini ve AKP’nin hedeflerini bir kez daha göstermiştir” dedi.

Gerçekleştirilen “açılış töreni”nin daha önceki AKP seçim mitinglerine benzer nitelikte bir toplantı olduğunu belirten Baş, bu toplantıların teknik ve siyasi sorumluluğunun AKP’de olduğunu vurguladı.

Hilafetin kaldırılışının yıldönümünde “padişah” pankartı

Dün yani 3 Mart’ın hilafetin kaldırılışının 85. yıldönümü olduğunu hatırlatan Baş, böyle bir günde Başbakan Erdoğan’ın konuşması sırasında “son Osmanlı Padişahı 1. Recep Tayyip Erdoğan” pankartı açılmasının anlamlı olduğunu ifade etti. Dün gerçekleştirilen törende milyonlarca insanın görebileceği bir açıklıkla suç işlendiğini belirten Baş, “Türkiye Cumhuriyeti emperyalist işgale karşı verilen bir savaşın ürünü kadar emperyalizmle işbirliği içerisindeki gerici güçlere karşı verilen mücadelenin ürünüdür. Biz Osmanlıları bu mücadeleden tanıyoruz” dedi. Osmanlı hanedanının Türkiye işgal altındayken saltanatından başka bir şey düşünmediğine dikkat çeken Baş, “Halkın büyük çoğunluğu açlık ve yoksulluk içinde işgal edilmiş bir ülkede yaşarken hanedan ailesi işgalcilerle işbirlği içerisinde kendi iktidarını sürmeyi amaçlamıştır. Soruyoruz bu suçlular güruhunun propagandasını yapmaktan daha ağır bir suç var mı?” dedi.

Ya Osmanlı’ya Dönüş Ya Sosyalist Cumhuriyet Mitingi

Baş son günlerde özellikle sık sık gündeme getirilen “Yeni Osmanlıcılık” projelerinin Türkiye Cumhuriyeti’ni tasfiye planının süslenmiş ve cilalanmış bir ifadesinden başka bir şey olmadığını ifade etti. Baş “Bu ülkeyi padişahlar yönetemez. Bu ülke, bu halk padişahlar tarafından yönetilemez” dedi.

Baş konuşmasını Türkiye’yi sömürücülerden işbirlikçileri ve gericileri durduracak büyük bir güç olduğunu söylerken 15 Mart’ta Kadıköy meydanında gerçekleştirilecek “Ya Osmanlı’ya dönüş, Ya Sosyalist Cumhuriyet” mitingine çağrı yaptı. Baş mitingin gerici ve işbirlikçilere yanıt olacağını vurgularken konuşmasını, “Amerikancıları, Avrupa Birlikçilerini, sömürücüleri, sahte solcuları, faşistleri, liboşları, din bezirganları durduralım” diyerek sonlandırdı.

Yapılan basın açıklamasının ardından Avukat Murat Yurttaş konuşma yaparak suç durusu hakkında bilgilendirmede bulundu. Suç duyurusu “Anayasayı İhlal, Cumhuriyeti Aşağılama, Kanunlara Uymamaya Tahrik, Suç İşlemeye Tahrik, Halkı Kin Ve Düşmanlığa Sevk, Kamu Görevlisinin Suçu Bildirmemesi, Görevi Kötüye Kullanma, Suçluyu Kayırma Ve Resen Tespit Edilecek Suçlar” kapsamında gerçekleştirildi. Yapılan konuşmaların ardından TKP Genel Başkanı Erkan Baş ve TKP Merkez Komitesi Üyesi Kurtuluş Kılçer adliyede suç duyurunda bulunurken, TKP’liler “durdurun” başlıklı bildiriyi Kadıköy Bahariye Caddesi’nde dağıttı.
Kullanıcı küçük betizi
brd
Üye
Üye

İletiler: 179

İletigönderen maydonos » Prş Mar 05, 2009 3:02

Her tur muhalefete gereksinim var.Akp ye karsi bolunmek yerine solu sagi tum yurtseverler birlesmeli.Son bir dizi haber koymus Ram ve Turkkan okuyun ve artik yurtsever guc birligini olusturmanin zamanin geldigini anlayin.Bu gidis gidis degil.Birde secimlerde oy arttirirlarsa bu azgin fasistler neler olacak dusunmek dahi istemiyorum.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Urumchi » Prş Mar 05, 2009 3:48

GöktürkMehmet yazdı:Urumci, ben CHP'ye ilk alternatif TKP'dir de demedim. Arkadaslar neler oluyor size? Ben bir senaryodan bahsettim, TKP ve CHP iktidar olma olasiligi olan iki parti olsalardi, yani TKP'nin oyu de %20'lerde olsaydi CHP'yi degil TKP'yi desteklerdim dedim. Cunku CHP AB ipine sarilalim diyen bir grup insanin etkisinde, TKP ise gelmisi gecmisi ne olursa olsun, devletci ve anti-emperyalist (Ama Kemalist degil).

Sen ise baska bir senaryodan soz ediyorsun, " oy oranlari itibariyle iktidar sansi olan iki parti CHP ve IP olsaydi" senaryosundan bahsediyorsun, boyle bir durumda da tabii ki IP. Hatta bu 3 partiden hangisinin iktidar olmasini tercih ederdin diye sorsalardi elbette ip derdim. Yaptigim karsilastirmayi anlamadigini sanmiyorum, ama dogal karsiliyorum, uzun suren bir 12 Eylul rejimi genlerimizde komunizm sozcugune karsi asiri bir duyarlilik olusturdu, bunun varsayimini bile yapamiyoruz baksana. Ne hikmetse ne dedigimizi anlatana kadar akla karayi seciyoruz. ABD cok oynadi Turkiyeyle cok.

Sevgili Dostum, Benim hassasiyetim biraz farkli , TKP'li kuzenlerim var malesef Ahmet Altan agzi konusmaya basladilar kizdiriyorlar beni , yok ermenileri katlettik ; kurtler ezildi yillarca falan filan ..

O yuzden samimi soyliyim TKP ' den hoslanmiyorum biraz abartmam ondandir kusura bakma . Kemalist olmayabilirler , onemli degil. Bende Kemalist degilim Ataturkcuyum . Ataturkcu de olmasinlar ; bayragida benimsemesinler ama sirf adinda sol var diye PKK'ya icten ice sempati duymasinlar . Biraz Deniz Gezmis olsunlar , yurtsever olsunlar ... Yurtseverlik sadece Yankees Go home ile olmuyor ; Ermeniye karsida yurtsever olsunlar. Gerekiyorsa Rusa karsida ; Cin'e karsida ayni seviyede dursunlar . Yoksa emperyalistlik kimsenin mali degil , Dun Ingilizler bugun ABD bakarsin yarin Cin .. Ama bunu malesef asiri solcu arkadaslara bir turlu kabul ettiremiyoruz !!! Bir nokta daha kim ne derse desin , Deniz Baykal 10 numara olmasa bile 8 numara adamdir, CHP'yi yonetmek Turkiye'yi yonetmek kadar zor .
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletiler: 259

Önceki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x