[img]http://img199.imageshack.us/img199/6014/freeenglishad.jpg[/img]
Yazar: Fatih Ekrem BAHADIR
Sunday, 21 June 2009
Today’s Zaman’da İncil Dersleri
Geçenlerde Tuskon Zirvesi ile ilgili izlenimlerimi sizlerle paylaşmıştım. Zirvede bana Today’s Zaman (Zaman Gazetesi’nin İngilizce Versiyonu) aboneliği önermişlerdi. Ben de zaten internet kanalıyla birçok yabancı gazeteyi okuduğum için istememiştim.
Ancak bana “20 gün deneyin, eğer memnun kalırsanız abone olursunuz!” demişlerdi. Ve gazeteler alt komşumun gazetesi ile birlikte gelmeye başladı.
Zaman Gazetesi’ni okumuyorum. Yanımda okuyanlar ve onları savunan dostlarım var. Karşı da değilim. Ama 19 Haziran 2009 günü gazetenin 7. Sayfada, sağ alt köşede Dilmer reklamının üstünde "I am offering Free English Course" diye altta brs1025@gmail.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır mail adresi olan bir reklam vardı.
Bu mail adresine yazdığımda bana İncil okuyarak bana İngilizce öğretmeyi teklif ediyorlardı. Şoke oldum. Zaman Gazetesi’nde İncil reklamı!..
Eğer bu ilanı Milliyet Gazetesi’nde görsem benim için sorun yoktu. Çünkü üniversitedeyken Abbas Güçlü’yü okumak için alırdım ve genellikle cumartesi sayılarında “Hiç İncil’i okudunuz mu?” tarzı bedava İncil dağıtan sitelerin reklamı olurdu. Halen de vardır.
Bu maili aldıktan sonra, hemen Today’s Zaman yetkililerine reklam politikalarıyla ilgili bir şikâyet maili attım. Yaptıklarının Müslüman mahallesinde salyangoz satmaktan başka bir şey olmadığını anlattım.
Ancak aradan bir süre geçmesine rağmen hala cevap yazmadılar ve halen o reklam da gazetede yayınlanıyor.
Aynı zamanda bana mail atan yukarıdaki mail adresinin sahibine de “kendimin Müslüman olduğumu, sizlerin bedava İngilizce öğretmek adı altında İncil dersi vermesine ihtiyacım olmadığını ve bir daha bana mail göndermemelerini” söyledim. Artık maillerin ardı arkası kesildi.
Kendileri hakkında “Dinler Arası Diyalog” hakkında birçok dedikodu var. Ve yöneticilerinin yurda giriş yasağı kalkmasına rağmen halen ABD’den dönmemesi ayrı bir konu.
Her zaman Türk Okulları’nın reklamı yapılır bazı medya ve hükümet yetkilileri tarafından.
Ben sizlere yorumsuz ve sadece yaşadığım bir olayı aktarıyorum. Bu zamana kadar Today’s Zaman’ı takip ediyorum. Ve sizlere internet sitelerindeki “Double Click” ekranını da duyurmuştum.
Neyse benden bu kadar. Sizlerin de başına gelebilir. Benden bilgilendirmesi.