İkinci Şenol Güneş olacağım
Trabzonspor'un başarılı file bekçisi Tolga Zengin, hedefinin ikinci Şenol Güneş olmak olduğunu belirterek, "Herkes Avrupa'ya gitmek ister ama ben Trabzonspor'u Avrupa'ya taşımak isterim" dedi.
Trabzonspor'un genç kalecisi Tolga Zengin, Bordo-mavili kulübün dergisine verdiği röportajda, yaşadıklarını ve hedeflerini anlattı. Küçükken mahallede top oynadığı zamanlarda hep kaleye geçtiğini ve kaleciliğe karşı yetenekli olduğunu öyle fark ettiğini söyleyen Tolga, şu ana kadar bundan hiç pişmanlık duymadığını belirtti.
2003 yılında Trabzonspor'da A takıma yükseldiğini belirten Tolga, ancak aynı yıl sezon başında yapılan kamp sonrası PAF Takımı'na geri döndüğünü söyledi. Devre arasında Jefferson'un küçük bir sakatlığı olduğunu anlatan Tolga, şöyle konuştu: "Bu dönemde birkaç müsabakada görev yaptım. İkinci yarı Jefferson sağlıklı olmasına rağmen Ziya Hoca bana şans verdi. Kendisini utandırmadığımı düşünüyorum. Ziya Hoca'nın sürekli oynayan yabancı kaleciyi kesip bana şans vermesi sıradan bir durum değil. Bana inananları mahcup etmediğim için çok mutluyum."
EĞER İYİ OLURSAM GERİSİ ÖNEMLİ DEĞİL
Gazetelerde sürekli kaleci transferiyle ilgili haberler çıktığını anlatan Tolga, sözlerine şöyle devam etti: "Bugüne kadar bu takıma birçok kişi geldi gitti. Ben kendime bakarım. Eğer iyi olursam gerisi önemli değil. Kaleci oynaya oynaya kendini geliştirir. İlk oynadığım maçtan bu yana kendimde bir hayli gelişme hissediyorum. Kaleci hata yapabilir ancak oynamanın verdiği özgüvenle daha rahat olur. Gelecek sezon inşallah takımın şampiyonluk yarışına ben de katkı sağlarım."
Sakatlıklar nedeniyle savunmada yaşanan değişikliklerin ister istemez kendisini etkilediğini ifade eden Tolga Zengin, şöyle konuştu: "Önümde oynayan oyuncularla düzeni oluşturduktan sonra işler kolaylaşıyor. Artık konuşmaya gerek kalmıyor. Göz temasıyla kontak kurulabiliyor. Ancak sakatlıklar nedeniyle istikrarı yakalayamadık. Sürekli oyuncular değişti. Bizim şansımız kadromuzda yer alan futbolcuların kaliteli olması. Sezon başı kurulan kadroda yer alan oyuncular birbirine yeni uyum sağladı.
Takımın büyükleri diğerlerine sahip çıkıyor. Böylelikle sorunlar ortadan kalkıyor." Hedeflerinin arasında Trabzonspor'un efsane kalecisi ve kaptanı Şenol Güneş gibi olma bulunduğunu söyleyen Tolga, sözlerine şöyle devam etti: "Trabzonspor'un kalesini korumak kolay değil. İnsanların beklentisi çok fazla. Ancak bu işi başardığında mutluluğu da fazla oluyor. Şenol Hoca kaptanlık yapmış, şampiyonluk yaşamış, efsane olmuş bir kişi. Onun gibi olmak benim en büyük hedefim. Trabzonspor'un Şenol Güneş gibi oyunculara ihtiyacı var. Hedefimi büyük belirledim. O doğrultuda çalışmalarımı sürdürüyorum."
HEDEFİM MİLLİ TAKIM FORMASI GİYMEK
En büyük hedefinin Milli Takım formasını giymek olduğunu belirten Tolga, "Takımımda oynadıktan sonra en büyük hedefim milli formayı giymek. Şanlı bayrağımıza hizmet etmek bana gurur verir. Dönem dönem çağırılıyorum. Eminim performansıma bağlı yeniden davet edileceğim. O nedenle çok çalışıp sıranın bana gelmesini bekliyorum" dedi.
Tolga, beğendiği kaleci ve futbolcularla ilgili olarak da şöyle konuştu: "Kalecilikte Türkiye'de Rüştü ağabey var. O bizim için övünç kaynağı. Avrupa'da ise benim stilime benzediği için Edwin Van Der Sar'ı kendime örnek alıyorum. Onun haricinde Buffon ve PSV'nin kalecisi Gomez'i beğeniyorum. Fatih Tekke'yi ve Henry'i çok beğeniyorum."