'TRT Kürtçe çok yanlış, devlet etnik kör olmalıdır'

Genel & Güncel Konular

'TRT Kürtçe çok yanlış, devlet etnik kör olmalıdır'

İletigönderen Pınar » Cum Oca 02, 2009 12:53

Hükümetin TRT'nin Kürtçe açılımını eleştiren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Devlet etnik kör olmalı, bütün vatandaşlarına eşit mesafede olmalı" diyerek, kürtçe açılımını destelemedi. Baykal, İzmir Belediye Başkan adaylarının Aziz Kocaoğlu olduğunu açıklarken, Anayasa değişikliği, "AKP faşizmi", Melih Gökçek'in adaylığı ve İstanbul adayları hakkında da açıklamalarda bulundu.

NTV'de katıldığı canlı yayında hükümet ve TRT'nin yayın hayatına başlayan Kürtçe kanalını eleştiren CHP lideri Baykal, hükümetin vatandaşlarının etnik kökenine bakmaması sadece onlara karşı eşit davranması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Devlet etnik kör olmalıdır. Sadece bir grup etnik grubun istekleri doğrultusunda bu kadar paranın harcanması doğru değil. Yarın Çerkesler bize Çerkesçe yap, bize Gürcüce yap derse ne olacak. Bu nedir, devlet düzeyine çekilmesi. Bir süre sonra bunun çok ciddi sonuçları olacak. Bu bir kamu hizmeti ise bu hizmeti niye burda tutacaksın. Eğlendirmek bir kamu hizmeti ise bunun için yarın öbür gün eleman yetiştireceksin."

"FAŞİZME GİDEN YOL DA YASAL ADIMLARLA ATILMIŞTIR"
Bir, "tek parti" dönemi yaşandığını ve bunun sonucunun faşizm olduğunu belirten Baykal, "Faşizme giden yol da yasal adımlarla döşenmiştir" dedi.

Üniversiteler giderek yargının bir bölümünün teslimiyeti. Danıştay bir karar veriyor, başbakan bunu eleştiriyor, arkasından anayasa mahkemesi başkanı aynı yönde bir açıklama yapıyor. Bunu değiştirebilecek tek güç halktır. Bu gidişin arkasındaki siyasete bir dur derlerse Türkiye'de devrim olur. Yerel seçimler için mesaj bu.

"NERDEN ÇIKTI ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ 'İHTİYACI'?"
Anayasa değişikliği en yukarı düzeyde dile getirilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı söylüyor, Anayasa Mahkemesi Başkanı söylüyor. Ne diyorlar "ihtiyaç var". Nerden çıktı bu ihtiyaç. Anayasa Mahkemesi kurumunu eleştiriyor, yargıyı eleştiriyor, üniversiteden atıyor istediğini, müthiş bir kadrolaşma yürütüyor. Anayasa değişikliği bu insanları getiriyor. 'Anayasa'yı yeniden düzenleyelim' falan arkasından bu gelişmeler.

"YÜZDE 47'NİN ALTINA DÜŞERSE OYLARI BU YARA ALDIKLARINI GÖSTERİR"
Eğer genel seçimlerde aldıkları oyun çok üzerinde bir oy alırlarsa bu gidişin çok üzerinde bir dayatmayla karşılaşacağız. AKP 2004 yılında yüzde ... oy almıştı. Bu neyi gösterir. Nolmuş mesele 2002'de 34 2004'te 44 olmuştur. İktidar ne ise belediye de o olsun anlayışı vardır bizim ülkemizde. Siyaset bilimciler de öyle diyor. Öyleyse normal olan bu seçimlerde oylarını yüzde 50'nin üzerine çıkarmasıdır. Ama deniz feneri vs gibi yolsuzluklar öncesi bunun olacağı kesinken şimdi yüzde 47'lik oyunu bile altına düşmesi AKP'nin yara aldığını gösterecektir bize.

Yüzde 47'nn üzerinde oy alması normal şartlarda doğaldır. Halkımızın bu seçimi sandık başına giderken sadece bir belediye başkanı, belediye meclisi seçimi olarak düşünmesini istemiyorum.

BAŞBAKAN 'BARİ KAYBEDERSEK GÖKÇEK İLE KAYBEDELİM' DİYE DÜŞÜNMÜŞ OLABİLİR"
Ankara'da 3 dönem üst üste başkanlık yapmış bir adam var. AKP de ona sahip çıkar diye düşünülüyordu ama AKP'de bu isim bir türlü telaffuz edilemedi. Ankara'da bu isim konusundaki sıkıntının AKP içinde de olduğu çok açık bir şekilde anlaşıldı. Yani AKP Anakara'da Melih Gökçek'i aday göstermek istemedi ama Başbakan buna mecbur kaldı. Tabii Ankara halkı bunu değerlendirecektir. Acaba AKP neyi düşündü bu adayı belirlerken? Acaba kaybedeksek bile Melih Gökçek ile kaybedelim bari diye mi düşündüler.

İSTANBUL BAŞKAN ADAYLIĞI
İstanbul Belediye Başkan adayımızı henüz açıklamadık. tabi herkes iki başarılı isme çok odaklanmış durumda. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun son zamanlardaki açıklamaları kamuoyunda olağanüstü açılımlar yarattı, ben onu izliyorum, kamuoyunu takip ediyorum. Yine İstanbul İl Başkanımız halk tarafından çok takdir ediliyor ve seviliyor. Tabi biz bunların hepsini takip ediyoruz. Henüz sistematik olarak bu konuyu ele almış blunuyoruz.

"İZMİR'DE BAŞKAN ADAYIMIZ YENİDEN KOCAOĞLU"
İzmir'de de bir sıkıntımız tereddütümüz yok bizim. Aziz Kocaoğlu ile devam ediyoruz.

Resim
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen taironas » Cum Oca 02, 2009 16:40

Rahmetli Büyük Önder ATATÜRK Kurtuluş ve Kuruluş aşamasında belli zümrelerin değil Türk Milletinin ve Devletinin bekasını düşünerek adımlar atmıştır ,

Akp ise Türk Milletinin dinamikleri ile oynamayı kendine iş edinmiş ,

Benim Ailemde de Türklük ve Çerkezlik Var ama Ben Türküm diyorum neden biz/ben Çerkezce TV, Gürcüler Gürcüce Tv Lazlar Lazca Tv demiyor da sadece Kürtler bu toplumda ayrık otuymuş gibi istekleri bitmiyor ? toplarsanız 15milyon Kğrt var diyorlar ki asıl rakam 10 milyonu geçmez buna karşılık Kafkasya ve Rumeli kökenli 9 milyon insan var , Neden ayrık sesler hep PKK DTP ve Bazı Kürtler den çıkıyor ? Sonunda Kafkas ve Rumeli kökenli yurttaşlarımızda hak istemeye başlarsa sırfs Kürtlere verilen ayrımcılığa karşı ne olacak ? AKP ver kurtul ile Ülkeyi 4-5 parçaya bölmeye yönelik işlere çanak tutuyor bilerek veya bilmeyerek

CHP ve Baykal Devlet etnik kör olmalı diyor madem samimisin ATATÜRK gibi ol kardeşim Git İdare Mahkemesine Danıştaya Anayasa Mahkemesine aynı anda dava aç edebiyat yapma hem nalına hem mıhına siyaset olmaz , Sen Kürtçe açılımlara dur demeye yönelik adım atta Bölücü kafalar sana oy vermesin zaten vermeyecekler kaybedeceğin ne var ? VATAN VAR TÜRKLÜK var hangisi mühim ?

Yargıda ele geçmeden CHP harekete geç artık kardeşim ya ...

Zaten MHP Hoş bir seda kaldı sadece ne varlığı belli ne yokluğu arasıra AKP ye stepnelik yapıp boy gösteriyor o kadar allah aşkına Nasıl Milliyetçi bir hareket bu ki Yukarda dediğim gibi bir iptal davasını açmaktan AKP ye Meclisi dar etmekten aciz duruyor ,

Bilemiyorum Şuanda sanki kayıkçı kavgası var 3 parti arasında Millet cambaza bakıyor galiba Hain eller planlarını uyguluyor başka türlü bir mantık gelmiyor benim aklıma

Samimi olan bu kararları iptal için uğraşır , Mecliste AKP yi köşeye sıkıştırır dar eder orayı , Muhalefet yapamayan bir muhalefet olur mu ya ? CHP ve MHP ne yaptı 6 senedir ?

301. Madde kalktı Türklüğe hakaret serbest
Vakıflar yasası Geçti Ermeni ve Rumlar yerlerini geri alacak
Yabacıya sınırsız Toprak Satış yasası geçti
Bankaların %55 i sigortanın %65 yabancıların elinde

CHP ve MHP gerçekten dedikleri gibi olsa Hala yukardaki maddeleri gündemde tutar her meclis oturumunda gündeme getirir ağır konuşur AKP yi yıpratır ama ne yapıyorlar ??? KOCA BİR HİÇ

Mhp yalandan 301. madde için kampanya yaptı okadar , Kardeşim Türklüğe hakaret basit birşey mi ? Bukadar çabuk AKP nin yanına kar kaldı ? 365 gün geri adım attırına kadar saldırsana AKP ye CHP ile beraber ___? Neden yada Kimden korkuyorsunuz yada TÜRK MİLLETİ ve Devletinden önemli ne varki susuyorsunuz ?????????????????!!!!!!!!!!!????????????

Saygılar ,
TÜRKİ CUMHURİYETLERİ DEMEYELİM : TÜRK CUMHURİYETLERİ DİYELİM

ORTA ASYA DEMEYELİM : TÜRKİSTAN DİYELİM
Kullanıcı küçük betizi
taironas
Üye
Üye

İletiler: 142

İletigönderen Türk-Kan » Cum Oca 02, 2009 17:07

taironas, her dilde televizyon olsun, farketmez. Zaten uydu üzeri yayin yapan onca kürtce televizyon var. Devletin bir etnik kökene ayricalik gösterip digerlerini gözardi etmesi beni rahatsiz eden. Lazlarin Lazca TRT, Cerkezlerin Cerkezce TRT isteklerini hic de garipsemem. Ayrica, diger hicbir etnik köken Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bölücü yaklasimla bakmiyor. Örnegin, lazlarin bölücülere karsi tavirlari ortada. Niyet kötü olunca, kültür, insan haklari, fikir özgürlügü gibi kelimerle süslenmis projelere sinirleniyor insan :evil:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen taironas » Cum Oca 02, 2009 17:52

Türk-Kan yazdı:taironas, her dilde televizyon olsun, farketmez. Zaten uydu üzeri yayin yapan onca kürtce televizyon var. Devletin bir etnik kökene ayricalik gösterip digerlerini gözardi etmesi beni rahatsiz eden. Lazlarin Lazca TRT, Cerkezlerin Cerkezce TRT isteklerini hic de garipsemem. Ayrica, diger hicbir etnik köken Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bölücü yaklasimla bakmiyor. Örnegin, lazlarin bölücülere karsi tavirlari ortada. Niyet kötü olunca, kültür, insan haklari, fikir özgürlügü gibi kelimerle süslenmis projelere sinirleniyor insan :evil:

Türk-Kan anlatmak istediğim bukadar güzel özetlenebilir , aynen buna işaret ediyorum , diğer etnik kökenleri kaşımanın anlamı yok bir zümreye biat etmeye gerek yok ,Devlet eliyle Eleman yetiştirecekler , bölücü ayrımcı fikirleri şoşartacaklar yoksa demokrasi insan hakları falan = Bölücük anlamında kullanılıyor gerçek anlamında kullanan Bir DTP li ve/veya PKK lı ve o zihniyettekiler olabilir mi ?

Al birini vur ötekine , Biz TÜRK MİLLETİYİZ beğenmeyende BİAT edecek Beğenende Biz Türkler her Höt diyene al sana toprak deseydik Ankara/Yozgat hattından sıkışırdık değil mi ?

Mağrur olma padişahım senden büyük Allah Var , demişler
bende diyorum ki
Mağrur ve dediğim dedik olma AKP senden Büyük , Yüce Allah ve Ondan sonra Aziz Türk Milleti var

Saygılar ,
TÜRKİ CUMHURİYETLERİ DEMEYELİM : TÜRK CUMHURİYETLERİ DİYELİM

ORTA ASYA DEMEYELİM : TÜRKİSTAN DİYELİM
Kullanıcı küçük betizi
taironas
Üye
Üye

İletiler: 142

İletigönderen bozkurtlar diyari » Cum Oca 02, 2009 18:03

Ey Türk ulusu yav ne olur uyan!!!!
Cok iyi bilinirki bu islerin sonu varir halka dayanir.
Halk gelecegini görür vede cevabini verir.
Bunlar hep demokrasi icinde yasanir.
Ey Türk simdi benim inancim meselesi degil,asil simdi benim vatanim söz konusu.
Vatani olmayan kimse inancini serbest bir sekilde yapamaz.
Allah askina Gözümüzü acalim gercekleri görelim.
Su secimlerde kömüre, sadakaya prim vermeyelim yarin cok gec kalacagiz.
Aldigimiz sadakalar bizlere yardim etmeyecektir.
Secimlerde,su yasanan hirsizliga yolsuzluga,sorosculara dur demeliyiz.
Aksi taktirde yakin bir zamanda bizi bir ic karmasiklar bekliyor.
Kisa bir örnek Yugozlavya Irak yada Filistin/Israil bunlari unutmayalim.

Yav Allah askina gözümüzü acalim bebek katili yarin Mecliste görürsek sasirmayalim.
Bunlarin dinle bir alakasi yok var yada yok olmayla iliskisi var. Daha zaman varken uyanalim...

Bunu kimse unutmasin gün gelecek barzaninin göbegine albayragi dikmessek bize kim ne derse desin....
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen Ram » Cum Oca 02, 2009 19:25

Devlet, ahmaklık yapmıştır, geleceği ön görememiş zavallılar tarafından yönetilmiştir. En basitinden, etnik kökencilik yapılmaz, bu ulus devlet yapısını bozar. Diyelim ki kültür tanıtacaksın, dilleri yaşatacaksın; o vakit tüm değerlere ayrı bir kanal yahut hepsinin toplandığı bir kanal daha evvel kurulabilir, şarkılar-türküler, yemekler-yöreler, örf ve âdetler tanıtılabilirdi.

Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü açılıyor şimdi de... Enstitüler de gündemdeymiş. Bütün bunlar acizliktir, boyun eğmektir. Kürtler azınlık değildir. Kürtler, ulus devletin nezdinde Türktür. Ulus devlet çökertilmektedir ve sonrası üniter yapının çökertilmesi ve akabinde bölünmedir.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen maydonos » Cum Oca 02, 2009 19:33

turkiye bolunmustur bu baslangic gerceklestirilmistir...herkese kolay gelsin...bu hukumet ve cumhurbaskani istifa etmelidir....tabi turkler tepki vermedigi surece bu daha genis bir sekilde devam edecektir...ayrica rte turk milletine hakaret etmis ne yazikki hicbir kimseden aciklama gelmemistir..sadaka kulturumuzde var derken hangi kulturu kastetmistir bunu aciklamalidir..biz turkler sadaka kabul etmeyiz...ama kimseden tik cikmadigina gore artik herkes araplasmistir...yaziklar olsun...
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Oca 03, 2009 19:10

Istekler bitmiyor, ki bu henüz baslangic:

DTP'NİN KÜRTÇE TALEPLERİ ARTTI

TRT'nin Kürtçe yayını DTP'yi tatmin etmedi. TRT'nin yayın açılışına gitmeyen DTP'liler şimdi de anayasa, yasa ve yönetmeliklerdeki Türkçe dışındaki dillere yönelik engelleyici hükümlerin kaldırılmasını istiyor. DTP'li İbrahim Binici, Başbakan'a, anayasa ve siyasi partiler yasasındaki hükümleri değiştirip değiştirmeyeceğini sordu. TBMM'ye soru önergesi veren Binici "TRT'de serbest olan Kürtçe dili günlük yaşamda ve siyasette engellemelerle karşılaşmaya devam ediyor" dedi.

Fırat, Kürtçe propaganda yasağına karşı çıktı

AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, seçimlerde Kürtçenin propaganda yasakları arasında bulunmasını eleştirirek, şunları söyledi:

“Benim vatandaşım Kürtçe konuşuyorsa ve Türkiye Cumhuriyeti kimliğine sahip ise onun anlayacağı dilden, ona hitap etmek de en tabi hakkıdır".

Kolay gelsin....
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen bozkurtlar diyari » Cmt Oca 03, 2009 19:15

Bence TÜRK-KAN
Bunlara birde devlet kuralim elimizle verelim
is olacagina bak sen.
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Oca 04, 2009 14:35

Baykal pek çok konuda olduğu gibi,bu konuda söylediklerinde de haklı.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen maydonos » Pzr Oca 04, 2009 17:59

su an kanal turkte rte icraatlarini anlatiyor.....yalanlarini siraliyor...mok bocegi gibi hem kendisi hemde sozlerini iyi yuvarladi dotos...kusura bakmayin biraz sevye dusuk ama ...rte ye cok az bile bu laflar...
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen luzismud » Çrş Oca 07, 2009 18:51

bozkurtlar diyari yazdı:Bence TÜRK-KAN
Bunlara birde devlet kuralim elimizle verelim
is olacagina bak sen.

yapmadigimiz birsey mi... al sana Kuzey irak... orada fiilen bir devlet var ama sadece telaffuz edilmiyor. ve HAMDOLSUN o devletin bir numarali müsebbibi yada yardakcisi biziz... ELHAMDÜLILLAH ikincisi de yoldadir INSALLAH...
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x