TRT'nin başındakinin söyledikleri

Genel & Güncel Konular

TRT'nin başındakinin söyledikleri

İletigönderen Urunguj » Cum Mar 19, 2010 0:54

El altında başka neler var?

Milliyet’e konuşan İbrahim Şahin, ‘PKK itirafçılarını TRT’ye çıkarır mısınız’ sorusuna, ‘Osman Öcalan’la röportaj yaptık. Çekmecemde duruyor. Yeri ve zamanı geldiğinde yayınlayacağız’ cevabını verdi
TRT Genel Müdürü’nün, Milliyet’ten Devrim Sevimay’a verdiği röportajı okuyunca bende yeni bir kanaat oluştu:
“Bomba yüklü İbrahim Şahin’in yanında, ’bomba yüklü kamyon’un yaratacağı infial devede kulak kalır!”
Şahin’in bombalarını sıralayayım, takdirini size bırakayım: Sabih Kanadoğlu “Ben polise kapımı açmam, savcı gelsin ondan sonra” demeseymiş, (Yani polisi eve sokup zamanında(!) gözaltına alınsaymış) TRT de haberi önceden vermiş olmayacakmış!
Şahin’in 760 habercisi varmış, böyle şeyleri önceden bilmesine alışacakmışız. Onların hızına yetişmeye imkan var mıymış!
Bu kadar iddialı laftan sonra tutarsız farkındayım ama... Efendim bu hızına yetişilemeyen, herşeyi herkesten evvel bilen TRT kadrosu, yedi düvelin sahte haham, binbir surat, ne idüğü belirsiz muhbir vs. diye, kırk gün kırk gece tartıştığı “Tuncay Güney’in kim olduğunu bilmiyormuş.”
Şöyle diyor Şahin “Tuncay Güney’in geçmişini siz biliyor muydunuz, ben şahsen bilmiyordum. Bu yayınlar yapıldıktan sonra baktık ki, adam çok derin bir adam. Ben Tuncay Güney’i bizim yayında duydum.”
Madalya da taktılar mı?
Reşadiye’deki PKK saldırısı haberini verirken TRT’nin “Bu arada Ergenekon sanığı Albay Dursun Çiçek’in de Reşadiyeli olması dikkat çekici, ayrı bir husus” demesinden dolayı “tepki falan” görmemişler.
Konunun TBMM’ye taşındığının farkında değil herhalde... Bir an korktum, üzerine bir de “Tebrik telefonları aldık, hatta ne iyi ettiniz de, bir subayımızı PKK’lıymış gibi tanıttınız diye üstün hizmet madalyası taktılar” diyecek sandım. O kadarını demese de, “Askerler TRT’ye hiçbir şekilde tepki göstermez” demiş Şahin. “TRT haberi ajite etti” diyen Aslan Güner’i, Genelkurmay İkinci Başkanı değil de sokağın köşesindeki bakkal amca sanıyor olabilir mi?
Neyse merak eden açsın okusun. C4 ayarındaki asıl bombayı patlatalım yeter.
Röportaj boyunca “kamu kurumuyuz, şöyle sorumluluğumuz var, böyle kırmızı çizgilerimiz var...” diyen, Tuncay Güney skandalından “Sanırım yurt dışından geliyordum, benim haberim olmadı...” diyerek, Reşadiye skandalından da “Yanlış hatırlamıyorsam Ankara dışındaydım, bir bakmamız lazım” diyerek sıyrılmaya çalışan İbrahim Şahin, Sevimay’ın “Tuncay Güney’i canlı yayına çıkardığınız gibi mesela PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan’ı da çıkartır mısınız?” sorusuna cevaben, “Osman Öcalan’la da yaptığımız var. Çekmecemde duruyor. (Şaşırdığımızı görünce) Somut olarak gösterebilirim, abartmıyorum.” deyiveriyor.
Çekmece açılımı
Diyaloğun daha da vahim olan devamı şöyle:
“- Ne zaman yayınlayacaksınız?
- Yeri ve zamanı geldiğinde. Her şeyin daha iyi oturabileceği zaman dilimini gözlersiniz, ona göre yaparsınız.”
Haber Merkezi’nin yaptığı röportaj bandı bile Genel Müdür’ün çekmecesinde muhafaza ediliyorsa, bu cevap herşeyden evvel TRT’de Şahin’in izni, bilgisi olmadan nefes dahi alınmadığının, Fizan’da dahi olsa uçan kuştan haberi olduğunun kanıtıdır!
Özetle bize, yok muhabir maksadını aştı, yok moderatör duygusal körlük geçirmiş filan mazeretlerinin “hikaye” olduğunu düşündürür.
Sanki MİT Müsteşarı
Osman Öcalan, yıllarca PKK’nın katliam emirlerini vermiş azılı bir terörist değil mi?
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu eli kanlı katilin “iadesi” için didinmedi mi yıllarca?
TRT de o devletin bir organı değil mi?
Bu yönüyle bakıldığında, Habur’dakinden de daha büyük bir rezaletle karşı karşıya değil miyiz?
Devletin televizyonu, PKK’nın başındaki adamın ayağına gidip, yüksek görüşlerine başvuruyor... Bir de dikkat edin “yeri ve zamanı geldiğinde kullanmak üzere.”
Bu habercilik mi? Yoksa psikolojik operasyon itirafı mı?
Osman Öcalan daha bir kaç gün önce, Reuters aracılığıyla İmralı’daki caninin ev hapsine alınmasını istedi. İbrahim Şahin, çekmecesinde sakladığı röportajı o zaman mı çıkarmayı planlıyor yoksa?
Şimdi değil de başka bir zaman yayımlandığında hangi işlevi yerine getirmiş olacak o röportaj? Kapanan açılımın kilidi mi olacak? PKK’nın siyasallaşmasını mı, yurt dışından gelen teröristlerin de ”pişman olmadan“ pişmanlıktan yararlanmasını mı, TSK’nın elini kolunu bağlamayı mı, halkı birbirine kırdırıp kaostan zaferle çıkmayı mı? Neyi?
MİT’i değil TRT’yi yönettiğinizin farkında mısınız siz?
Ya haberciliğin çekmecede saklanmak üzere teröristlerle gizli görüşmeler yapmak olmadığının?
O çekmecede başka neler var açıklayın Sayın Şahin?
Yeri ve zamanı geldiğinde kullanmak üzere, başka kimlerin kasetlerini bekletiyorsunuz elinizin altında?

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/ya ... aber=12492
Kullanıcı küçük betizi
Urunguj
Üye
Üye

İletiler: 222

Re: TRT'nin başındakinin söyledikleri

İletigönderen defender8050 » Cum Mar 19, 2010 1:15

cok acik söylüyorum trt nin basindakini taniyanlar onun bu derece bi ihanet becerisine sahip olmadigini dile getiriyorlar. bu hep amerikanin yardimlariyla yapilan seyler, ama son kamyon olayinda resmen rezil oldular. bu arda ABD nin ankaradaki karargahindan bahsediliyor, bazi karakol adresleri veriliyor bu karargah icin, benden söylemesi bana öyle geliyorki bu karahgah tek parca deil ve tek bi merkezi yok, devletin kayip 12 ajan minibüsü takip edilsin biraz ip ucu yakalanir diye düsünüyorum, esas benim düsündügüm türkiye bu kadar mi gücsüz de ankaranin göbeginde abd yerli isbirlikciler araciligiyla pespese operasyonlar yapiyor.
Kullanıcı küçük betizi
defender8050
Üye
Üye

İletiler: 35

Re: TRT'nin başındakinin söyledikleri

İletigönderen yigitler » Cum Mar 19, 2010 21:10

Bu serefsiz adam TRT'nin basinda oldukca TRT'yi asla seyretmeyecegim. Artik Tarikat Radyo Televizyonu oldu, kadrosu tamamen liboslar ve yobazlarla dolu.
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

x