Ergenekon gömüsü ararken, Selçuklu testisi buldular... Ankara Radyosunun önündeki kazıda Hasan Mutlucanın kasedini bulmaları an meselesi.
*
Şaka bir yana...
Ben artık TRT-2 seyrediyorum.
*
Müthiş habercilik yapıyorlar!
*
Sabih Kanadoğlunun evinin basıldığını, Sabih Kanadoğlu ve yengeden bile, tam 4 saat önce, TRT-2 duyurdu mesela...
İstanbulda 20 bin tane gazeteci var, Dalanın İstanbuldaki kasasından tabanca çıktığını Ankaradaki TRT verdi!
*
Eskiden olay olur, biz olay yerine giderdik... Şimdi TRT seyrediyoruz, "olay var" diyor, gidiyoruz olay yerine, canlı yayın araçları filan kuruluyor, 5 saat sonra polis geliyor, ki hakikaten olay çıkmış...
TRT Haber Dairesinin başına "medyum" getirdiler herhalde!
*
Önceki gece telaşla polisi aradık mesela, "Mezarlığı kazıyormuşsunuz" diye... Henüz polisin haberi yoktu. Polis de telaşlandı. TRTdeki "son dakika" alt yazısını görünce dayanamadım, olay yerindeki muhabir arkadaşımı aradım, "Dut ağacıyla kuyunun arasına baksınlar" diye... Onlar bakana kadar, baktık ki, TRT spikeri "ele geçirilen" bombaların listesini okuyor!
*
Tutuklu olduğu için soramadık ama, teslim olan yarbay da muhtemelen, teslim olduğunu TRTden öğrenmiştir.
*
Pulitzer verilmeli TRTye...
Pulitzer.
*
Olmuş haberi babam da verir... Henüz olmamış haberi vereni, ben dünya basın tarihinde ilk kez görüyorum çünkü.
Yılmaz ÖZDİL, 14.01.2009