TSK’nin Duruşu...

TSK’nin Duruşu...

İletigönderen sessiz sedasız » Prş Nis 30, 2009 16:14

Bazen canı sıkılır insanın... İçinden bir şeyler kopar...

Yine erken uyandım.

Sisli, ılık bir İstanbul sabahı yine.

İlk işim televizyonu açıp günün haberlerini izlemek, gazetelerin birinci sayfalarına bir göz atmak.

Emniyet Müdürlüğü’nde bir toplantı var. Gazetecilere Beykoz Poyrazköy’de İSTEK Vakfı’nın arazisinde bulunan lav silahları, patlayıcılar, mermiler, işaret fişekleri gösterilecek.

Bostancı’daki operasyonda şehit olan emniyet amiri Semih Balaban toprağa verilmişti.

Bayrağımıza sarılı bir tabut... Semih Balaban’ın polis memuru eşi Filiz Balaban, çocukları Serap Elif ve Şevval Beyza...

Dört yaşındaki Şevval Beyza babasının tabutunu öpüyor...

İki yaşındaki Serap Elif ise annesinin kucağında.

Şehit cenazelerine alışmış bir toplum olduk.

Yıllardır terörle iç içe yaşıyoruz!

İşte bu sırada altyazı geçiyor televizyonlar:

“Diyarbakır-Lice yolunda ve Şemdinli’de 10 askerimiz şehit düştü!”

Sanki göğün derinliklerinde dolaşıyor gibiyim. Binlerce ölünün gözleri ırmaklara düşüyor.

Benim güzel yurdumun, güzel insanları, askeriyle, polisiyle, siviliyle, yaşlısı ve genciyle hak etmiyor bu yaşadıklarımızı.

Dinci, tarikatçı ve yalaka medya, Bostancı’da öldürülen terörist Orhan Yılmazkaya’nın Ergenekon bağlantısı olduğunu yazacak kadar çıldırmışlardı.

PKK kamplarında eğitim gören terörist için şöyle demişlerdi:

“Terörist Ergenekoncu çıktı!”

Üç gün önce İstanbul’daki operasyon ve dün sabah kanlı terör örgütünün Lice-Genç yolu üzerinde kurduğu bombalı tuzak.

Üstelik Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un bilgilendirme toplantısı yapacağı gün...

Eli kanlı örgüt, eylemi, Başbuğ Paşa’nın toplantısından önce düzenliyor.

Saat 11.00’de Orgeneral Başbuğ’un basın toplantısı başladı... İlk elli dakika Başbuğ, kafalarda soru işareti yaratan toprak altından çıkan silahlarla ilgili önemli bilgiler verdi.

On beş dakika sonra bir haber daha düştü TV ekranlarına:

“Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk’e bombalı saldırı!”

Canlı bomba Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne dek girmişti.

Neler oluyordu Türkiye’de?

Anlamak çok güçtü...

Tarikatçı, dinci ve AKP yalakası medya, aylardır Türk Silahlı Kuvvetleri’ne acımasızca saldırıyor...

Son yirmi gündür ise Türkan Saylan’ın başkanlığını yaptığı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği hedefte.

ÇYDD, araç yakan PKK’lilere, DTP’li belediyelere yardım yapıyormuş, yok burs verdikleri kız ve erkek öğrenciler aynı evde yatıp kalkıyormuş...

Bunlar din bezirgânlığının ötesinde birer alçak ve sahtekâr!

Acaba tarikat şeyhinin müritleri Orgeneral Başbuğ’un açıklamalarından ne anladı?

Başbuğ TSK’nin “demokrasiye ve hukuka, anayasaya” bağlı olduğunun birkaç kez altını çizdi. TSK’ye saldıranlara mesaj verdi:

“Biz, darbe planları yapan bir kurum değil, ülkenin güvenliği için canla başla çalışan bir kurumuz.”

Bunu anladı mı TSK düşmanları?

Hiç sanmıyorum!

Başbuğ, daha ne desin?

Açık açık askeri darbelere karşı olduğunu söyledi, demokrasiyi ve özgürlükleri savundu...

Başbuğ’un açıklamalarını, gazetecilerin sorduğu sorulara verdiği yanıtları gazetemizin öteki sayfalarında göreceksiniz...

Günlerdir tartışılan lav silahları TSK envanterlerine kayıtlı değil. Bu silahların bir bölümü polise verilmiş.

Başbuğ bunları da ilk elli dakikada uzun uzun anlattı.

Tarikatçı örgüt yayın organlarında TSK’ye ve ÇYDD’ye sürekli olarak saldırılıyor; bir kez kullanılan lav silahlarını dillerine dolayıp askerin neredeyse PKK’yle işbirliği yaptığı öne sürülüyor. Ses kasetleri elden ele dolaştırılıp, yurtseverler, Atatürkçüler ve solcular “Ergenekoncu” diye yaftalanıp ihbar ediliyor.

Nasıl bir güçtür bu, kökü nerededir, amacı nedir?

Aslında kökünü de biliyoruz, amacını da, CIA bağlantısını da, parasal gücünü nasıl sağladığını da...

Amaçları çok açık: Bilgi kirliliği yaratıp devletin öteki kurumlarında olduğu gibi TSK içinde de örgütlenmek...

Hikmet ÇETİNKAYA

:arrow: http://www.gercekgundem.com/?c=58860
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

Gazete Köşe Yazarları

İletigönderen jamesB07 » Cmt May 02, 2009 4:04

Sayin Pasa'miz Ilker Basbug'a biraz uzuldum.Cunku;toplantida yaptigi konusmalarda,soyleyecegi yanlis bir soz,yada dil
surcmesi gibi bir olayda,butun etcil canavarlarin(akp'basin-yayini ve diger dusmanlar)uzerine saldiracagini dusundugum
icin kendisine guc versin diye Tanri'ya yalvardim.Neyse'ki korktugumuz basimiza gelmedi,Sayin Basbug Pasa;guzel ve
anlamli konustu,butun kesimlere ince ayarlar vermeyi surdurdu!Kendisine tesekkur ediyorum!
Kullanıcı küçük betizi
jamesB07
Üye
Üye

İletiler: 153

Gazete Köşe Yazarları

İletigönderen jamesB07 » Cmt May 02, 2009 4:17

Dun,Sayin ilker Basbug Pasa'nin tek basina herkese direnmeye calistigini gorunce,gercektem cok uzldum.Bir Ordunun
arkasinda,o ulkenin hicbir yetkilisi durmazmi ya? ordumuzu koruyan,onu herkese karsi savunan hic sivil bir kurum
kalmadi mi? Adam dun o toplantida cok yalnizdi,biliyordu ki,kendisinin arkasinda manevi destek veren tek guc Ataturk idi!
Bende bunu cok iyi anladigim icin Sayin Ilker Pasa'mizla benzer duygulari yasadim.
Kullanıcı küçük betizi
jamesB07
Üye
Üye

İletiler: 153

İletigönderen sessiz sedasız » Cmt May 02, 2009 4:35

yalnızlık insana güç verir kardeş merak etme :) yoksa biz çoktan tükenip gitmiş olurduk...
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen maydonos » Cmt May 02, 2009 5:03

"Kendi dusen aglamaz."

Bence her kurum sapkasini onune koyup neden bu hale geldik diye sormali? Bu acima seromonilrini ise arkadaslar hic hos bulmadim. Pasa ya acirken birde aynaya kendinize bakalim. Pasa bu halde ise biz olmusuz.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Çetin Taş » Cmt May 02, 2009 9:16

Yukarıda yorumlarını okuduğum arkadaşlar,hepinize saygı duyuyorum.Ama yazdıklarınızın Genel Kurmay Başkanı'nın yalnızlığı ile ilgili kısmına katılmıyorum,kabul etmiyorum.Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başında olan kişi öncelikle bu kurumun bir DEVRİM ORDUSU olduğunu aklından çıkartmamalıdır.Yani köklü değişiklikler yapan ÖNCÜ KADRO'nun ordusu olduğunu asla ve asla akıldan çıkartmamalıdır.Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nda açıkça belirtildiği gibi vatanın sınırlarını korumak görevi sadece ve sadece Türk Silahlı Kuvvetleri'ndedir.Bunu bazı ağzı yırtık yavşaklar,''bakın işte,askerin görevi ülkeyi sadece dış düşmanlardan korumak''diye yorumlayıp söylemlerde bulunuyorlar.Oysa ki vatan savunması öncelikle içerinin sağlam tutulmasından geçer.Bunu en iyi bilmesi gereken askerdir ve tabi ki onun başındaki kişidir.Genel Kurmay Başkanı'dır.

Ne kendisi,ne de kendisinden önceki genel kurmay başkanları FETTULLAHÇI ÖRGÜTLENME'ye karşı açıktan bir söylem geliştirememişlerdir,yapmamışlardır.FETTULLAH'ın ve örgütlenmesinin adını her fırsatta açık açık zikredip onu hedefe almamışlardır,alamamışlardır.Dinci terörden bahsetmişlerdir ama budinci terörün en büyük odağını görmezden gelmişlerdir.

Gelinen noktada Ağlakzade ve ekibi devletin neredeyse tüm kurumlarını ele geçirmiş,medyada çoktan önemli bir güç edinmiş,maddi imkanları ülke genelinde ve yurtdışında ki pek çok şirketten akan paralarla son derece yüksek hale gelmiş,yurtiçi ve yurtdışı okullarıyla hem içte ve hem dışta AMERİKAN-İSRAİL EMPERYALİST ÇIKARLARI'na hizmet edecek öğrenciler hem de binlercesi yetiştirilmeye devam ediliyor...

Memleketin kuvvet komuanları,Apo'yu Kenya'dan alıp gelen komutanı,Apo'yu sorgulayan komutanı,Kardak'a asker çıkartan komutanı,PEKAKA'ya darbe üstüne darbe vurmuş komutanları sonunun nasıl bağlanacağı halen belli olmayan bir iddianame ile tutuklanmış(tabi onlarca vatansever aydınlarımız da aynı şekilde tutuklanmış)...

Bahar gelir gelmez orospu çocuğu PEKAKA'lılar yine can almaya başlamış...

Ve siz Genel Kurmay Başkanı'nın yalnızlığından dolayı üzgünsünüz.
Genel Kurmay Başkanı'nın emrinde 1 milyon kişilik ordu var.
ATATÜRK İLKE VE DERVİMLERİ'ni savunmakta kararlı olursa onmilyonlarca TÜRK var.

Elbette ki asker darbe yapmasın ama bu ülkede askerin konumunun başka hiçbir ülkede olmadığı kadar ayrıcalıklı olduğunu da her fırsatta vurgulamalı ve bunu hjükümetlere kabul ettirmelidir.Çünkü bu ülke DEVRİM ile kazanıldı.Kurtuluş Savaşı ile kazanıldı.Emperyalizme karşı yapılan savaş ile kazanıldı.Batılı ülkelerdeki DEMOKRASİ ile Türkiye'deki DEMOKRASİ'nin arasında fark olduğunu,olması gerektiğini,askerin rejimin HER ŞART ALTINDA EN BÜYÜK SAVUNUCUSU olduğunu dosta ve düşmana ezberletmesi gerekir.

Nesi yalnızmış Genel Kurmay Başkanı'nın?Yeter ki DEVRİM ORDUSU'nun KOMUTANI olduğunun BİLİNCİNDE OLSUN!!!
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x