Türbana laf söyleme yasağı

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Türbana laf söyleme yasağı

İletigönderen Türk-Kan » Cum Ara 14, 2007 11:36

"Türban mikrofaşizmin kaynağıdır" diyen Doç. Dr. Filiz'in sicil notu düşürüldü.

"Kuran'da örtünme yoktur", "Türban mikrofaşizmin kaynağıdır" sözleriyle gündeme gelen Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şahin Filiz 'e "izinsiz şehir dışına çıktığı" gerekçesiyle disiplin soruşturması başlatılmasının ardından, "Pekiyi" olan sicil notununda bozularak "Orta" seviyesine düşürüldüğü ortaya çıktı. Ulus devlet karşıtı gerici faaliyetleri eleştirmesiyle tanınan Filiz'in sicil notunun düşürülme gerekçesi ise "Atatürk inkılaplarını ve ilkeleri doğrultusunda, Atatürk milliyetçiliğine uygun eğitim vermemek". Filiz'in avukatı Ali Altay yargıya başvuracaklarını söyledi.

Avukat Altay, Selçuk Üniversitesi yönetiminin, Filiz'e yönelik "sindirme" amaçlı hukuksuz yaptırımlarını sürdürdüğünü söyledi. Filiz'in, televizyon kanallarında "Mikrofaşizm" konulu programlara katılması nedeniyle açılan soruşturmalarla gericiliğe karşı verdiği mücadelede yalnızlaştırılarak "susturulmak" istendiğini söyleyen Altay, üniversite yönetiminin, Filiz'in 2006 yılına ait sicil notunu da "Orta" seviyeye çektiğinin ortaya çıktığını söyledi. Sicil bozulmasının nedeni olarak belge gösterilmediğini belirten Altay, "Doç. Dr. Filiz, Atatürk ilke ve devrimlerine, Atatürk milliyetçiliğine ve hür düşünce gücünü öne çıkaran eğitim vermemiş. Oysa ki, ropörtajlarında her zaman dinin, ulus-devlet karşıtı gerici faaliyetlerini eleştirmiştir. Filiz'in, öğrenciler üzerinde baskı kurduğu gibi komik bir iddiayla sicili bozuldu. 2007 sicilini de araştıracağız. Belge gösterilmeli. Yaptıkları hukuka aykırı" dedi.

Profesörlüğü engelleniyor

Filiz'in İslamiyet'e ilişkin bilimsel saptamalarının yaygınlaşmaması için çaba harcandığını belirten Altay , "2005'ten bugüne profesörlüğü engelleniyor. Profesör olması için ihtiyacı olan 300 puan. Filiz'in 800 puanı bulunuyor. Ancak, akademik terfi alamıyor" diye konuştu.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x