İktidar, Türkler, 1 milyon Ermeni 30 bin Kürt öldürdü iftirası atan O. Pamuku ders kitaplarına soktu
Sonunda Türkiye bunu da gördü! Türk milletine soykırımı iftirası attığı için Nobelle ödellendirilen Orhan Pamuk, AKP iktidarı tarafından da baş tacı ediliyor. Daha önce AB dayatmasıyla Atatürkü müfredattan çıkaran Milli Eğitim Bakanlığı, Pamukun 2 kitabından bazı bölümleri ders kitaplarına yerleştirdi.
Karara tepki yağdı
AKİF AKKUŞ (MHP): Özellikle lise çağına gelmiş çocuklarımıza vatan ve millet sevgisinin benimsetilmesi gerekirken, bu kişinin yazıları okul kitaplarına girmemeliydi.
MUSTAFA GAZALCI (CHP): Bu seçim çok düşündürücü. AKP milli eğitimi ulusal eğitimden uzaklaştırma politikası uyguluyor. MEB kitaplarında bulanıklık var.
İSMAİL KONCUK (TÜRK EĞİTİM-SEN): Türk milletini dünya kamuoyuna katil gibi gösteren bir yazarın eserlerinin okutulması, ihanete prim vermek olur.
Türke küfre ödül
Milli Eğitim Bakanlığı, Türk milletini soykırımcılıkla suçlayıp Avrupalılar tarafından ödüllendirilen Orhan Pamukun romanlarını lise kitaplarına soktu
Türkler 1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürdü dediği için Nobel alan Orhan Pamuk, bu kez de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirildi. Daha önce Atatürkü müfredattan çıkarmakla eleştirilen Bakanlığa bağlı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, 12inci sınıflar için hazırladığı Türk Dili ve Edebiyatı ile Dil ve Anlatım kitaplarına Pamukun iki ayrı romanından bölümler aldı. Türk Dili ve Edebiyatı kitabı için Pamukun 1995 yılında yayımlanan Yeni Hayat adlı romanından altı sayfalık bir bölüm alıntılanırken, Dil ve Anlatım kitabında ise Sessiz Ev kitabından bölümler örnek metin olarak kullanıldı. Ayrıca yine 12nci sınıf İngilizce kitabında Bob Dylan, Nicole Kidman ve Lale Ortayla birlikte Orhan Pamuk da hakkında biyografi hazırlanması istenen ünlüler arasında sayıldı.