Türk'e hakarete ödül: O.Pamuk ders kitaplarında!..

Genel & Güncel Konular

Türk'e hakarete ödül: O.Pamuk ders kitaplarında!..

İletigönderen tuba » Sal Ağu 26, 2008 22:06

HAKARETE ÖDÜL!

İktidar, “Türkler, 1 milyon Ermeni 30 bin Kürt öldürdü” iftirası atan O. Pamuk’u ders kitaplarına soktu

Sonunda Türkiye bunu da gördü! Türk milletine “soykırımı” iftirası attığı için Nobel’le ödellendirilen Orhan Pamuk, AKP iktidarı tarafından da baş tacı ediliyor. Daha önce AB dayatmasıyla Atatürk’ü müfredattan çıkaran Milli Eğitim Bakanlığı, Pamuk’un 2 kitabından bazı bölümleri ders kitaplarına yerleştirdi.

Karara tepki yağdı

AKİF AKKUŞ (MHP): Özellikle lise çağına gelmiş çocuklarımıza vatan ve millet sevgisinin benimsetilmesi gerekirken, bu kişinin yazıları okul kitaplarına girmemeliydi.
MUSTAFA GAZALCI (CHP): Bu seçim çok düşündürücü. AKP milli eğitimi ulusal eğitimden uzaklaştırma politikası uyguluyor. MEB kitaplarında bulanıklık var.
İSMAİL KONCUK (TÜRK EĞİTİM-SEN): Türk milletini dünya kamuoyuna katil gibi gösteren bir yazarın eserlerinin okutulması, ihanete prim vermek olur.

Türk’e küfre ödül
Milli Eğitim Bakanlığı, Türk milletini soykırımcılıkla suçlayıp Avrupalılar tarafından ödüllendirilen Orhan Pamuk’un romanlarını lise kitaplarına soktu

“Türkler 1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürdü” dediği için Nobel alan Orhan Pamuk, bu kez de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirildi. Daha önce “Atatürk’ü müfredattan çıkarmakla” eleştirilen Bakanlığa bağlı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, 12’inci sınıflar için hazırladığı “Türk Dili ve Edebiyatı” ile “Dil ve Anlatım” kitaplarına Pamuk’un iki ayrı romanından bölümler aldı. “Türk Dili ve Edebiyatı” kitabı için Pamuk’un 1995 yılında yayımlanan “Yeni Hayat” adlı romanından altı sayfalık bir bölüm alıntılanırken, “Dil ve Anlatım” kitabında ise “Sessiz Ev” kitabından bölümler örnek metin olarak kullanıldı. Ayrıca yine 12’nci sınıf İngilizce kitabında Bob Dylan, Nicole Kidman ve Lale Orta’yla birlikte Orhan Pamuk da hakkında biyografi hazırlanması istenen ünlüler arasında sayıldı.

Resim
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen rafet » Çrş Ağu 27, 2008 12:24

Yeni Hayat romani roman bile degil.Deli sacmaliklari gibi, basi sonu olmayan anlatilar,
kacmalar, kovalamalar.Zorla bitirecegim diye bunalima giriyordum.

Halbuki Orhan pamuk'un asirma, calma yaptigi sayfalarin oldugu Beyaz Kale romanindan
alintiladigi sayfalari edebiyat kitabinda yer verseler cocuklarin ruh sagligiyla da oynamamis
olurlardi.

Bir devlet bu kadar mi demokrat, yuzsuz olur anlamiyorum dogrusu.

Frankfurt Kitap Fuarinda da Orhan pamuk tanitimi yapacaklarmis galiba.Turkiye
Orhan Pamuk'la ovunup, bakin biz ne adamlar cikariyoruz dunyaya diyecekler sanirim.

Adam sana katilsin, su kadar su kadar insani oldurdun diyor.Sen aferim deyip odullendiriyorsun.

Bu is salak olmakla falan ilgili degil.Bilincli tercihler, secimler.

Okuma sayfasi olarak Yalcin Hoca'nin pamukla ilgili yazilarina da yer verseler ya.Yazar olmadigina,
dili bilmedigine, haksiz yere kitaplarinin yayimlanip, gazetelerde hakkinda ovguler yazildigina..
deginseler ya...

Avrupa boka iyi corba dese hep yalayip yutacaklar, oyle bir kafa yapisindalar.
Kullanıcı küçük betizi
rafet
Üye
Üye

İletiler: 185

İletigönderen maydonos » Çrş Ağu 27, 2008 17:11

rafet arkadas yorma kafani bence degmez.zaten olan olmus ati alan iktidari gecmis.yaz yaz bu da cozum degil biz calip biz soyluyoruz inan bana millet gayet memnun.neler okumadiki bu millet onuda okusunlar.zaten turklere atilan kazik cok buyuk bu kazik bizden zor cikar.hicbir hakkimiz kalmadi.bizi cig cig yediler 30 yilda...bize 80 den sonra her seyi haram ettiler...kaldik bu lavuklara liboslara..sanatcilara bak tarkan,seda sayan, hulya avsar, iliskilerine bak birde bu sanatci diye gecinenlerin?bi seksuel tiplemeleri begenen bir kadinlar toplulugu.basbakanin konusmalarini dinlerken ben oyle hissediyorum, afedersin ama taciz ediliyormus gibi bir ses tonu ile konusuyor ve o milletin yarisi rte ile yatiyor kalkiyor.bu toplum sence nasil idolleri begeniyor.o pamuk nasil bir kisilik?ve bize hazmettirilmeye calisiliyor.bize zorla yedirilen bu lokmalara halk ses cikarmiyor dinliyor izliyor okuyor.ses cikaranlarin sonu malum.livaneli dahi baglamayi muziginden cikartarak evrensellesenlerden.kim biraz yavsarsa populer oluyor ve halk bunu benimsiyor.bu toplum ne hale getirildi.uzuluyor insan o kadar.bu kadar yanlisin icinde temiz akilli beyinler yetistirmek coook zor.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Mery » Çrş Ağu 27, 2008 20:55

Bu kisi Tukiye'de bu kadar bas taci ediliyor ya, benim artik umudum kalmadi yarina dair...
Kullanıcı küçük betizi
Mery
Üye
Üye

İletiler: 160

İletigönderen rafet » Prş Ağu 28, 2008 0:08

Yine de "Gun dogmadan neler dogar" demisler, o kadar umutsuz olmayin.

Bak genelkurm ay baskani degisiyor, belki yerine gelen daha iyidir.
Rusya daha etkin rol almaya basladi dunya siyasetinde.Turkiye de Rusya'nin burnu dibinde,
o kadar da Amerikanci politikalar izleyemez.Bunun da etkileri olacaktir.
Kullanıcı küçük betizi
rafet
Üye
Üye

İletiler: 185

İletigönderen Mahir Çayan » Prş Ağu 28, 2008 3:23

Halkımız da bir garip.Türklüğü tartışmalı hale getiren,kavram kargaşası yaratan kişileri başa getirirler,sonra da olayı kişiye indirgeyip,şeytan taşlarlar.Eğer ki,sen milli duygulara sahip bir ülke olarak,seni daha güzel bir şekilde temsil edecek kişileri başa getirirsen,baştakiler de senin duygularınla oynayacak kişileri ödüllendirmez.

Tartışılması gereken,Orhan Pamuk,Ali Veli değil.Ödülü verenler,şahsa kapısını açıp besleyenler vs.
Kullanıcı küçük betizi
Mahir Çayan
Üye
Üye

İletiler: 13

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x