Türk Milleti İnkarmı Ediliyor

Türk Milleti İnkarmı Ediliyor

İletigönderen pamuk611 » Sal Mar 26, 2013 11:57

Bu soruya cevap verebilmek için bazı kavramları açıklamak gerekir. Yeryüzünde yaşayan insanlar ı fiziksel olarak incelediğimizde farklılıklar görebiliriz. Meseleyi sıradan bir bakışla çok rahat olarak bu Çin, bu Japon, bu Arap, bu zenci, bu Rus diyebiliyoruz..

İşte bu ırki özelikleri olarak ancak anlaşılır bir durum…

O halde ırk nedir?

Yeryüzünün çeşitli coğrafi bölgelerinde yaşayan insanlar arasında vücut yapısı ve fiziksel özelikleri bakımından görülen farklı guruplara ırk denir. Bu özeliklere deri rengi, kafa yapısı, saç rengi, göz rengi gibi özelikler yani farklılıklar arz eder. Fakat insanlar birbirleriyle zaman içinde kaynaştıkları için özelikleri azda olsa bozulmuştur.

İnsan ırkları her ne kadar bozulmuş olsalar da yeryüzünün belli bölgelerine yerleşerek bu günün milletlerinin temelini oluşturmuşlardır. İşte bu maksatla Almanya’da yaşayanların çoğu Alman, Japonya’da yaşayanların çoğu Japon, Rusya’da yaşayanların çoğu Rus, Çin’de yaşayanların çoğu Çin, Türkiye’de yaşayanların çoğunun Türk olduğu gibi..

Bur’dan hareketle. Bir toplumun fertlerini birbirine bağlayan maddi ve manevi, inançlar, fikirler ve kıymetlerin tamamına milliyet denir. Bir milliyetin yani belli bir kıymet ,inanç ve fikirlerin etrafında toplanmış ve bu esaslarla birbirilerine bağlanmış olan insan topluluğunda millet denir.

O halde bu etrafımızda toplanan bu değerler nelerdir?

Vatan birliği, soy birliği, kültür birliği tarih örf ve adet birliği dil birliği din birliği, ülkü birliği, kader birliği milli menfaat birliği ve birlikte yaşama arzusudur.

İşte bu açıklamalardan sonra diyoruz ki..

Makalenin devamını okumak için tıklayabilirsiniz
Kullanıcı küçük betizi
pamuk611
Üye
Üye
 
İletiler: 20
Kayıt: Pzt Şub 11, 2013 22:49
Konum: Ankara

Şu dizine dön: Türk'ün "Kimlik" Cüzdanı / Arslan BULUT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x