"Türk milletindeki Kürt'ü vuranlar"

Tartışma Alanı

"Türk milletindeki Kürt'ü vuranlar"

İletigönderen özgürfikir » Prş Oca 10, 2013 16:40

Bugün birçok yerde aslında birliği savunduğunu düşünen ama bilmeden veya bilerek ayrışmanın tarafı olan yüz binlerce hatta milyonlarca insan var ne yazık ki. Türk milleti bilir ki birlikten kuvvet doğar ve kurtuluş "biz" olmaktan geçecektir, bunun aksini düşünmek aymazlıktan başka bir şey değildir.

Peki kim bu "Türk milletinin içindeki Kürt'ü vuranlar"? Bunların birçoğu vatansever Türk etnisitesinden olan kimseler ile sürekli dışarıdan devşirme fikirlerle onların akıllarını Türkçülük gibi farklı kavimci rotalara yönlendiren, onların benliklerini sömüren başkaları. Altını çiziyorum millet ile etnik kimlik arısında fark olduğu gibi milliyetçilik ile kavimcilik arasında da fark vardır. Bugün Kürtçülük diyen de Türkçülük diyen de kavimcidir, milliyetçi değildir; bilmeden veya bilerek ayrışmanın tarafı olan kimselerdir: Bugün "Kürt benim kardeşimdir biz birlikte Türk milletiyiz zaten" diyen insan aynı zamanda da "Türk'ü bitiriyorlar oradan birçok Kürt'ü getirdiler ve Türklüğü bozdular" diyebiliyorsa burada bir yanlışlık vardır. Kürt'e mi karşıyız? Yoksa tek çıkar yol olan bundan sonraki bir arada yürümemize mi? Bu neyin "beyni"?

Bugün dediğimiz şey "bu toprağı Türk kazandı ve o yüzden toprak Türk'ün devlet Türk'ün o yüzden diğerlerini istersek de kovarız" mı? Yoksa "bu toprakları Türk'üyle, Kürt'üyle, Çerkez'iyle ve daha birçok bu vatanı sömürgecilerden koruma arzusu içinde olan etnisitelerle, hep birlikte Türk milleti olarak kazandık topraklar bizim ve biz bu topraklarda biz olduğumuz sürece yaşayabiliriz"i mi söylemek gerekiyor? Üzerine düşünülmesini istediğim tek şey bu? Biz Atatürk'ün "Ne mutlu Türk'üm diyene" düşüncesinde Türk milleti kurgusuyla yola çıkmayı arzularken her türlü etnik köken vurgusunu ve bunun üzerinden üstünlük belirtme çabalarında bulunmamız oldukça ironik ve akıl dışıdır. Bu toplum içindeki riyayı gözler önüne seren bir durumdur.

Kısacası bizi biz yapan tüm etnik unsurlarla birlikte Türk milletiyiz. Biz bunun üzerine Cumhuriyetimizi kurduk ve bunun üzerinden Türk milleti olduk. Anayasasında "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür" yazan bir millette "ama bazıları daha Türk" diye düşünen varsa ve bu yüzden "oradan diğer Türkmenleri getirin şunu getirin onlar 'daha Türk' " diyorsa bilsin ki ayrışmanın tarafı bizzat kendisidir. Bizim Türk milleti olarak ne kavimciliğe ne de devşirmeliğe ihtiyacımız vardır. Bunun aksine düşünenlere de Atatürk'ü ve Atatürk'ün milliyetçiliğini, Misak-ı Millî'yi daha iyi okumalarını anlamalarını tavsiye ederim.
Kullanıcı küçük betizi
özgürfikir
Üye
Üye
 
İletiler: 1
Kayıt: Prş Oca 03, 2013 1:01

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x