Türk Robinsonları,

Türk Robinsonları,

İletigönderen zafer atun » Pzr Haz 02, 2024 9:48

Robinson Cruseo Daniel Defoe’nun yazmış olduğu herkesin çocukken okuduğu bir roman.
Bir gemi kazası sonucunda ıssız bir adaya düşen bir adamın yaşadıklarını anlatır.
Ne demek Türk Robinsonları; günümüzde yaşadığımız coğrafyada ekonomik koşulların ağırlığı yüzünden maddi yetersizliklerden gençler artık evlenemiyorlar, yalnızlığa mahkum oluyorlar. Neticede bugün bir ev kurmak astronomik rakamlara mâl oluyor bu bedeli de herkes ödeyemiyor.
İşte tam da bu yüzden evlilik oranları günden güne düşüyor, geriliyor. Evlilikler olmayınca da toplumun nüfus yenileme hızı artmıyor. Alt limit nüfus artış hızı 2.1 oranının altına düşünce, nüfus yenileme hızı artık toplumun genç ve dinamik kesiminin olmayacağını nüfusun hızla yaşlandığını gösteriyor.

Türkiye’de sistematik bir şekilde her olgunun içi boşaltıldı. Toplum yokluğa, yoksulluğa, çaresizliğe terk edildi. Gençlerin ya da genelleyelim insanların artık bir umudu bir yaşam sevinci kalmadı.
Gençler çıktıkları bir arkadaşlarıyla evlilik hayalleri kuramıyorlar. Bırakın evliliği tek başlarına ailelerinden bağımsız bir eve bile çıkamıyorlar. Çünkü astronomik hale gelen ev kiralarını alacakları asgari ücretle ödeme imkanları yok.
Peki ev kirasını ödeyemeyen evlenebilir mi?
Evlenemeyen çoluk çocuğa karışabilir mi? Hadi karıştı diyelim bir çocuktan fazlasını yapabilir mi? Durum böyleyse nüfus kendini yenileyebilir mi? Bu soruların hepsinin yanıtları olumsuz.


Her şeyin başında ekonomi geliyor. Ancak toplum neden bu halde olduğunu irdelemiyor, sorgulamıyor. Eskiden dört çalışan bir emekliye bakarken bugün 1,5 çalışan bir emekliye bakmak zorunda kalıyor. Eyt sayesinde 45 yaşında emekli olan insanlar hem emekli ikramiyelerini alıp, hem de aynı işe veya farklı bir işe girebileceklerini düşünüyorlar. Ama beklentiler hiç de öyle olmuyor.
Türkiye gibi 3’cü dünya ülkelerinde 40-45 yaş üstünün iş bulabilme olanağı neredeyse yok denilebilir.
İş olursa da asgari ücret altı, kölelik düzeni, güvencesiz işler olabiliyor.
Popülist politikalar ile ekonomi ne kadar götürülebilir. Türkiye’deki çalışma koşullarının yurtdışı ile aynı olmadığı malumumuz. Buranın emekli adayları ya da emeklileri yurtdışı emekliler gibi yıpranmamış ikinci baharlarını yaşayacak insanlar olamıyorlar. Yurtdışı emekli olma yaşının 67 den 72’ye çıkartılması için tartışmalar yapıladursun bizde en verimli genç yaşında 45’inde 42’sinde insanlar emekli oluyorlar.
Bizim ülkemiz çok zengin refah içinde bir ülke mi? Hayır, peki sizler popülizm, oy uğruna ipe sapa gelmez vaatler verirseniz sonra geri adım atabilir misiniz? Atamazsınız.
Bir ülkede kaç çeşit emekli maaşı olur. Emekli maaşlarında 10bin liradan başlayıp 110bin liraya kadar çok çeşitli rakamlara ulaşırsınız. Maaşlar arası fark 10-11 kata yakın.
Emekliyi bırakıp normal çalışanları irdelersek, ülkenin %50 si asgari ücret ile yaşamaya çalışıyor. (yurtdışında bu oran %1,5(birbuçuk))
Asgari ücretse 17.002 lira bugün en düşük ev kirası şehrin çeperlerinde 12bin liradan başlıyor.
Hadi bu aldığınız parayla hem yaşayın hem işe gidin hem çocuk okutun.
Dünyanın 8 harikası Türkiye’de yaşayıp asgari ücretle yarı aç yarı tok yaşayan Türk insanıdır.

Tekrar Türk Robinsonlarına dönersek iş bulma şansına erişmiş çalışan bir genç ise tek başına aileden bağımsız kirada bir evde oturma şansı sıfır. Ayda bir sinemaya, tiyatroya bir konsere gitme sevgilisiyle bir tatile çıkma olasılığı sıfır. Yaşamı varla yok arasına sıkışmış durumda. Peki karnınızı zor doyururken hiçbir şekilde bir birikim yapamazken siz olsanız büyük bir maceraya atılmak gibi evlenip bir de çocuk sahibi olur musunuz? Ondan sonra nüfus artış hızı 1,5 düştü diye ağlayamazsınız.


Ama büyük Türkiye, dünya bizi kıskanıyor, giderlerse gitsinler, insanlarımız çok mutlu, paramız var ithal ediyoruz, dünyada üniversite mezunu açısından bir numarayız, Petrol bulduk, doğalgaz bulduk, araba fabrikamız, uçak fabrikamız var, Muhtaç ülkelere gıda ve para yardımı yapıyoruz, Suriyeliler bizim kardeşimiz, gelen sığınmacılar çok az onlar da tedavi olmaya geliyorlar, sınırlarımızdan kuş uçurtmuyoruz, Türk adalet sistemine güvenin, emekliler KYK yurtlarından yaz dönemlerinde %15 indirimli faydalanabilecekler (emekli memleketine gidemiyor bir de dalga geçiyorlar),
Bu ülkede yaşayıp akıl sağlığınızı koruyabiliyorsanız tebrik edilmesi gereken insanlardansınız.
Son söz Hayaldi gerçek oldu.

Zafer ATUN
22Mayıs2024-
zaferatun.wordpress.com
Kullanıcı küçük betizi
zafer atun
Üye
Üye
 
İletiler: 153
Kayıt: Pzr Ara 09, 2012 15:26

Re: Türk Robinsonları,

İletigönderen MİLLİ KURT ATILIMI ! » Pzr Haz 02, 2024 13:04



aslında çözün çok basit. 2 milyar nüfus için yeterli su ve tarım kaynakları var. eşit kardeş ve asker bir millet olacağız. karnımız doyacak, istediğimiz teknoloji ve endüstrileri geliştireceğiz. herşey devletleşecek, seferberlik ilan edilecek. bütün temel ihtiyaçlar karşılanacak. nüfus 2 milyara çıkarılacak. tüketim güçleri eşit olacak. bütün temel ihtiyaçlar devlet tarafından planlanıp karşılacak. ancak, bundan sonra, bunun üstüne, geri kalan kaynaklar ile serbest piyasa ekonomisi kurulacak.


Kullanıcı küçük betizi
MİLLİ KURT ATILIMI !
Üye
Üye
 
İletiler: 311
Kayıt: Çrş Kas 03, 2021 12:10

Re: Türk Robinsonları,

İletigönderen MİLLİ KURT ATILIMI ! » Pzr Haz 02, 2024 13:08



Aslında çözüm çok basit. 2 milyar nüfus için yeterli su ve tarım kaynakları var. eşit, kardeş ve asker bir millet olacağız. karnımız doyacak, istediğimiz teknoloji ve endüstrileri geliştireceğiz. herşey devletleşecek, seferberlik ilan edilecek. bütün temel ihtiyaçlar karşılanacak. nüfus 2 milyara çıkarılacak. tüketim güçleri eşit olacak. bütün temel ihtiyaçlar devlet tarafından planlanıp karşılanacak. ancak, bundan sonra, bunun üstüne, geri kalan kaynaklar ile serbest piyasa ekonomisi kurulacak. Bu kadar basit, ama gel de eşeklere anlat.


Kullanıcı küçük betizi
MİLLİ KURT ATILIMI !
Üye
Üye
 
İletiler: 311
Kayıt: Çrş Kas 03, 2021 12:10


Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

cron

x