Türkiye'de Uykunuzu Getiren Bir Şey Var mı?

Genel & Güncel Konular

Türkiye'de Uykunuzu Getiren Bir Şey Var mı?

İletigönderen İlteriş Kağan » Cum Kas 25, 2022 14:31

Türkiye'de doğal bir yatıştırıcı olan triptofan adı verilen bir amino asit bulunur . Triptofan esansiyel bir amino asittir, yani vücut onu üretemez. Vücut, triptofan ve diğer esansiyel amino asitleri yiyeceklerden almak zorundadır. Triptofan vücudun B vitamini niasini üretmesine yardımcı olur ve bu da vücudun beyinde sakinleştirici bir madde görevi gören ve uykuda önemli bir rol oynayan olağanüstü bir kimyasal olan serotonin üretmesine yardımcı olur . Bu nedenle, çok fazla hindi yerseniz vücudunuzun daha fazla serotonin üreteceğini ve kendinizi sakin hissedip biraz kestirmek isteyeceğinizi düşünebilirsiniz.
https://media.hswstatic.com/eyJidWNrZXQ ... ZpZiJ9fQ==
Bu, birçok insanın 1980'lerde uykusuzluğu tedavi etmenin bir yolu olarak bir besin takviyesi olarak triptofan almaya başlamasına yol açan sonuçtu, ancak ABD Gıda ve İlaç İdaresi , 1990 yılında bir sendrom olan eozinofili-miyalji salgını nedeniyle triptofan takviyelerini yasakladı. kas ağrısına ve hatta ölüme neden olur . FDA, kontamine triptofan takviyelerinin salgına neden olduğunu söyledi. Bununla birlikte, hastalığın, takviyeleri yapan Japonya'daki fabrikadaki kirletici maddelerden kaynaklandığına ve şimdi ABD'de bir kez daha mevcut olduğuna inanılıyor.

Beslenme uzmanları ve diğer uzmanlar, türkiye'deki triptofanın muhtemelen vücudu daha fazla serotonin üretmesi için tetiklemeyeceğini çünkü triptofanın en iyi aç karnına işe yaradığını söylüyor. Şükran Günü hindisindeki triptofan, vücudun kullanmaya çalıştığı diğer tüm amino asitlerle rekabet etmek zorundadır. Yani triptofanın sadece bir kısmı, serotonin üretmeye yardımcı olmak için beyne yapar. Triptofan ayrıca peynir, süt, tavuk ve fındıkta da bulunabilir.

Bir sonraki bölümde, çoğumuzun Şükran Günü'nde biraz kestirmek istemesinin gerçek sebebinin ne olabileceğine bakacağız .

Şükran Günü Yemeği ve Trytophan
Büyük olasılıkla, yemek sonrası uyuşukluğu yaratan şey, geleneksel Şükran Günü yemeğinin tamamıdır. Yemek genellikle ağırdır ve patates püresinden ekmeğe , dolmaya ve turtaya kadar karbonhidrat bakımından yüksektir ve vücudunuz bu yiyeceği sindirmek için çok çalışır. Sonuçta, ortalama Şükran Günü yemeği 3.000 kalori ve 150 gram yağ içerir. Ayrıca, akşam yemeğinizle birlikte alkol içerseniz , muhtemelen onun sakinleştirici etkisini de hissedeceksiniz.

İki porsiyon hindi içindeki triptofan miktarı yaklaşık 410 miligram iken, bir triptofan takviyesi dozu (uykuya yardımcı olmak için) 5 gram veya 20 porsiyon hindi olacaktır.

Bu yüzden, Şükran Günü sonrası uyuşukluğunuz için hindiyi suçlamayın! Muhtemelen aşırı yeme, alkol ve yılın bu zamanında erken gelen karanlığın birleşimidir. Ve eğer uykulu hissediyorsan, Şükran Günü yemeğinden sonra şekerleme yapmakta yanlış bir şey yok!

İlk Yayın Tarihi: 7 Kasım 2007
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Re: Türkiye'de Uykunuzu Getiren Bir Şey Var mı?

İletigönderen MİLLİ KURT ATILIMI ! » Cmt Kas 26, 2022 1:29

Gel de uyu uyuyabilirsen!!!
General Kobane , Türk polisinin bombalamanın ardından İstanbul'da tutukladığı ve saldırıdan sorumlu tuttuğu kişiyle ilgili soruşturmasını açıkladı . Kobane'ye göre, “Bombayı yerleştirdiği için tutuklanan kadın, İslam Devleti ile bağlantılı bir aileden geliyor. Kardeşlerinden üçü İslam Devleti için savaşırken öldü. Biri Rakka'da, diğeri Menbiç'te ve üçüncüsü Irak'ta öldü. Diğer bir erkek kardeş ise Afrin'deki Türkiye destekli Suriye muhalefetinin komutanı. Üç farklı İslam Devleti savaşçısıyla evli ve ailesi Halepli. Bombalamayla kesinlikle hiçbir ilgimiz yok ve böyle bir politikamız da yok.”

https://www.globalresearch.ca/us-defens ... ia/5800253


Kullanıcı küçük betizi
MİLLİ KURT ATILIMI !
Üye
Üye
 
İletiler: 291
Kayıt: Çrş Kas 03, 2021 12:10


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x