
Trt'nin 2013'te yapmış olduğu "tarihin emanetleri - karslı almanlar" belgeseli ile haberdar olduğum, belki de türkiye'deki en ilginç azınlığı oluşturan insanlardır kars almanları.
Alman-rus harbi'nde ruslara esir düşen bu almanlar evvela estonya'ya, daha sonra da 93 osmanlı-rus harbi sırasındaki 1877 kars muharebesi sonrasında kars'a sürülmüşler. 100 yıldan uzun bir süredir bölgede kurdukları köyde yaşamlarını sürdüren bu insanlar, zaman içerisinde sağa-sola ve hatta almanya'ya geri dönmüşler, en nihayetinde de oldukça az sayıda kalmışlar.

Avgust albuk ve kız kardeşi. avgust abi, kars karacaören köyünde yaşıyor. karısı türk, erzurumlu. 1 kız, 1 erkek çocukları var.




Avgust Albuk ve Kars Almanları hakkında daha fazla bilgi için TRT'nin hazırlamış olduğu "Karslı Almanlar" belgeseli