Friedman'ın kitabına yer veren The Washington Post'a göre, bütün bu öngörülerinin Rusya'nın yeniden uyandığı, Çin'in ekonomik patlama yaşadığı ve aşırı İslamcılara karşı savaşın kontrolden çıkmış halde tırmandığı dönemde saçma görünebilecek. Tersini savunan Friedman, bütün bu verilerin 21'inci Yüzyıl'ın sadece başını tanımladığını kendisinin 21'inci Yüzyıl'ın sonlarına ışık tuttuğunu belirtti.
Türkiye ile ABD savaşabilir
Takvim yazdı:ABD okullarında Türkçe okutulacak. 60 bin Türk öğretmene iş kapısı açıldı.
19 Temmuz 2006 Çarşamba
Büyük transfer seneye
ABD eğitim sisteminde devrim: 2007'de okullarda Türkçe, Rusça ve Çince yabancı dil olarak okutulacak. En az 60 bin Türk öğretmene iş kapısı açılacak.
Yılda 54 bin dolar maaş
Karar ABD karşıtlığını kırmak için alındı. ABD'de öğretmenler, yılda 38-54 bin dolar kazanıyor.
Adaylarda aranan özellikler
* İyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmek.
* Yurt dışında eğitim görenler öncelikli.
* 25-30 yaşında olmak
* Referans sahibi olmak.
60 bin Türk'e müjde
2007-2008 öğretim yılında, ABD'deki okulların yüzde 60'ında yabancı dil dersi olarak Türkçe eğitim verilecek. 60 bin Türk öğretmene, 'Yeni Dünya' yolu açılıyor.
Bulunmaz bir fırsat
Amerika, tarihinin en önemli projelerinden birini gelecek yıl hayata geçiriyor... Washington yönetimi, dünyada 'anti Amerikan' düşüncenin her geçen gün daha da artması nedeniyle, eğitim kurumlarında yeni bir uygulamaya gidiyor. Bu çalışma, Türkiye için bulunmaz bir fırsat olacak. 2007-2008 yılı öğretim yılında, Amerika'daki okulların yüzde 60'ında, Türkçe, Rusça ve Çince yabancı dil dersi seçenekleri konulacak.
100 milyon dolar ek bütçe
ABD Başkanı George W. Bush'un 'küresel birliktelik' çalışması olarak nitelenen yeni dil seçenekleri yasası, yıl sonuna doğru ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilecek. 3 yeni dil seçenekleri için bütçeden 100 milyon dolar ek bütçe istenecek. Türkçe eğitim için, 60 bin Türk öğretmen ABD'de iş fırsatı yakalayacak. ABD'de şu anda 100 bini aşkın yabancı öğretmen var. Türkçe, Rusça ve Çince'den sonra, bu rakamın 250 bin dolayında olması bekleniyor.
Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk