Türkiye’nin Kerkük'te hakkı varsa bizim de Diyarbakır'da var

Genel & Güncel Konular

Türkiye’nin Kerkük'te hakkı varsa bizim de Diyarbakır'da var

İletigönderen checker854 » Pzr Nis 08, 2007 9:08

İhsan DÖRTKARDEŞ/ (DHA)
Barzani: Türkiye’nin Kerkük'te hakkı varsa bizim de Diyarbakır'da var Irak Kürdistan Demokratik Partisi lideri Mesut Barzani, Türkiye’nin Kerkük meselesine müdahale etmesi durumunda kendilerine de Diyarbakır’a müdahale hakkı doğacağı iddiasında bulundu.

El Arabiya televizyonuna konuşan ve Türkiye’de 30 milyon Kürt olduğunu savunan Barzani, "Türklerin Kerkük’e müdahale etmesine izin vermeyeceğiz. Burası tarihsel ve coğrafi olarak bir Kürt kentidir ve Kürdistan’ın parçasıdır. Onlar birkaç bin Türkmen için içişlerimize karışırlarsa elbette bizim de 30 milyon Kürt için hiçbir şey yapmadan durmamız sözkonusu olamaz" diye konuştu.

SORUMLULUK ALIRIM

Bu sözleriyle Türkiye’yi tehdit edip etmediği sorulan peşmerge başı, sözlerinin, "müdahale etmesi durumunda" Ankara’ya olacakları söylemekten ibaret olduğunu belirtti. Türkiye’nin askeri ve diplomatik nüfuzunun olduğunu kabul ettiklerini, ama Kürtleri Saddam rejiminin bile bitiremediğini iddia eden Barzani, "Kerkük’te olup bitenler Ankara’nın işi değil" dedi.

İşlerin karşılıklı müdahale aşamasına varmayacağını umduğunu ve "meşru hakları olan Kürt devleti kurmayı" şiddetle başarmayı düşünmediklerini söyleyen Mesut Barzani, "Ama Türkiye Kerkük’e müdahalede ısrarlı olursa vereceğimiz cevap konusunda ben şahsen sorumluluk almaya hazırım" ifadesini kullandı. Barzani’nin bu konuşmasının, geçen hafta Kerkük’teki Arapların kentten çıkarılması tasarısının Irak hükümetince kabul edilmesinin ertesine denk gelmesi dikkat çekti.
Kullanıcı küçük betizi
checker854
Üye
Üye
 
İletiler: 341
Kayıt: Sal Nis 03, 2007 18:43
Konum: Viyana

İletigönderen shadow39 » Pzr Nis 08, 2007 9:29

bu serefsizi adam yapan Turkiye
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye
 
İletiler: 2230
Kayıt: Cmt Mar 03, 2007 20:27

İletigönderen Hasta » Pzr Nis 08, 2007 9:32

shadow39 yazdı:bu serefsizi adam yapan Turkiye
Adamlığını elinden alacak olan da!!!...Kerkük'ün Osmanlı'dan kaldığını,Diyarbakır'ınsa hiç onların olmadığını unutanların ağzına lafı tıkamayan,onursuz politikacılar,iktidarsız iktidarlar utansın,utanacak şerefleri varsa...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen Veled » Pzr Nis 08, 2007 9:42

checker854, haber için sagol mutlu şerefsiz herif bu ya shadow39, doğru söylemiş bunu biz adam yaptık bu adam dağda peşmergeydi sonra ne oldu geldi bize kafa tutuyor bizimkilerde bunu diplomasi ile çözebileceğini sanıyor adamla pozlar veriyorlar yazık ya çok yazık kerküğü kürtlerin eline verdiler bir de diyarbakırı istiyorlar tüm ülkeyi isteyecekler neredeyse bu adamlar pkk ile ortak çalışsın bizimkilerde yok öyle bir durum diye uyusun
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x