Türkiye şaha kalkmış uçuyor! /Levent BULUT

Türkiye şaha kalkmış uçuyor! /Levent BULUT

İletigönderen Oguzhan34 » Çrş Nis 04, 2018 12:03

Hatırlarsanız bir süre önce bazı AKP'li belediye başkanları, parti merkezinin isteği doğrultusunda metal yorgunluğu gerekçesiyle istifa ettirilmişti. Yerlerine ise parti merkezince uygun görülenler Belediye Meclis'inde seçilmişlerdi.
"Atanmış" başkanlar söylemleriyle ne kadar dinç ve enerjik! olduklarını kanıtlamaya başladılar. Örneğin; İBB başkanı Mevlüt Uysal durup dururken çıktı, "Metroda önceliğimiz oy aldığımız yerler olacak." dedi.
Bu sözlerin üzerinden çok geçmeden Ali Murat Alatepe'nin bir konuşması dikkat çekti. Kim bu Alatepe? İstanbul Esenyurt'ta AKP'li Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun yerine göreve başlayan kişi. Hasbelkader başkan olan Alatepe öyle sözler etmiş ki, şaşırmamak elde değil. ODATV'de yer alan habere göre AKP'li Alatepe, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan söz ederken, "Esenyurt'un hiçbirimize ihtiyacı yok ama Tayyip Erdoğan'a ihtiyacı var. Niye var? Burayı kaybedersek Kudüs'ü kaybederiz; hiçbir yeri kaybetmeyiz, İslam'ı kaybederiz, Mekke'yi kaybederiz." ifadelerini kullanmış.
Yetmiyor Alatepe hızını alamıyor ve şöyle devam ediyor:
"Tayyip Erdoğan demişken. Ben 50 yaşını aşmış bir kardeşinizim. Hiç hedefim olmadı. Çocukken konulan öyle bir hedef yoktu. Allah razı olsun. Şu an da benim bir hedefim var; 2023. Ben hedefli bir insan oldum onun sayesinde. Bu ülkenin hedefi olduğunu onun sayesinde öğrendim."
Buyurun neresinden tutarsanız tutun elde kalıyor.
Kendi ifadesi ile 50 yaşına kadar hiç hedefi olmamış. Hadi diyelim ki, anası babası, dayısı ya da amcası karşılarına alıp, iyi bir insan olacaksın, vatanına, milletine hizmet edeceksin dememiş. Peki öğrencilik döneminde okulda hiç mi ant içmedi? Yaşına göre 1973 ya da 74'de okula başlaması lâzım. Partisince 2013'de kaldırılan "Andımız" o dönem okulda her sabah okunuyordu. Ne deniyordu "Andımız"da:
"Ey bu günümüzü sağlayan, Ulu Atatürk; açtığın yolda, kurduğun ülküde, gösterdiğin amaçta hiç durmadan yürüyeceğime ant içerim. Ne mutlu Türk'üm diyene."
Alatepe yıllarca bu okuduğu andımızın içeriğini anlayabilse ve özümseseydi bu sözleri sarf eder miydi? Neymiş... Esenyurt'u kaybedersek, Mekke'yi ve Kudüs'ü kaybedermişiz. Oysa Mekke ve Kudüs 100 yıl oldu Osmanlının elinden çıkalı. "İslâmı kaybederiz" sözüne hiç girmiyorum bile. Tam bir kaş yapayım derken göz çıkarma durumu. Uzatmayayım aslında olay şu: Bu zamana kadar neyi hedeflediğini bilmeyen başkan bu sözleriyle 2019 Yerel Seçimlerinde partisinin başkan adayı olmayı amaçlamış. Ama bu sözleriyle sanırım artık işi çok zor.

TÜRKİYE UÇUYOR
TÜİK verilerine göre Mart ayında enflasyon geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10.23 arttı. Enflasyon Şubat ayına göre ise yüzde 0.99 yükseldi. Aylık en yüksek artış %2,03 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda olurken, yıllık en fazla artış %15,41 ile ev eşyası grubunda gerçekleşti.
Verilere bakınca insan işin içinden çıkamıyor. Şöyle ki, 2017 yılında Türkiye 7.4 büyümüş. Fakat bakıyorsun enflasyon canavarı da büyümüş. Üstelik garip bir durum var. Büyüyorsun ama işsizlik azalmıyor. Herhalde inşaatlar kendi kendine yapılıyor.
Ülkede faizler artarken, döviz de yükseliyor. Elektrik fiyatlarına 3 ayda ikinci zam geliyor. Benzin fiyatları ise otomatik zamma bağlanmış. Her şey pahalanıyor. Ama sorsan ekonomi çok iyi.
Ya kardeşim eleştiriyorsun da haklı oldukları konu hiç mi yok diyeceksiniz.
Olmaz olur mu! Tabi ki var.
Hatırlarsanız başkanlık sistemi için yapılan referandum da evet çıkarsa, "Türkiye uçacak. Türkiye şaha kalkacak" deniyordu. Yukarıdaki verilerle Alatepe'nin sözlerine bakınca, hak vermemek elde değil. Gerçekten Türkiye şaha kalkmış uçuyor. Emeği geçenleri tebrik ederim.

Levent BULUT
Kullanıcı küçük betizi
Oguzhan34
Üye
Üye

İletiler: 214

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x