Türkiye Üzerinde Bir Tezgâh Dönüyor

Türkiye Üzerinde Bir Tezgâh Dönüyor

İletigönderen Feza Tiryaki » Cum Nis 22, 2011 11:03

TÜRKİYE ÜZERİNDE BİR TEZGÂH DÖNÜYOR
"Mondros ile Sevr arasında bir yerdeyiz!"

Biz, „Cumhuriyet Güçbirliği“ olarak :
Vatanı böldürmeyeceğiz!
Ulusu ezdirmeyeceğiz !
Biz, bunları mecliste zorlayacağız!

Ulusal Kanal’da, akşam (21 nisan 2011), „Türkiye’nin Seçimi „ adlı izlencede Cumhuriyet Güçbirliği’nin Ankara adayları( Avukat Ceyhan Mumcu ve Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş) konuştular. İzleyicilerden gelen soruları da yanıtladılar...

Erdoğan Karakuş:

Ankaraya’yı zayıflatmak, İstanbul’a taşımak BOP projesidir.
Dört beş tane Arap lideri ayrılmak zorunda kaldı. Bu sevilmediklerinden çok BOP’un gerçeği...
Irak üçe bölünecek. Kuzeydeki devleti korumak lâzım. (İstenilen bu)
Bir ülkede TÜSİAD anayasa değişikliği görevini yapamaz.
Türkiye Cumhuriyeti sayesinde TÜSİAD gibi zenginler oluştu. Bunların Türkiye’ye hizmet etmesi gerekirdi.
Herkes görevini bırakmış. Anayasa göreviyle uğraşıyor.
Anayasa değişmeden, değiştirilemez maddeleri değişmeden Türkiye’nin bölünmesi sözkonusu olamaz.
Tek devlet, tek millet diyen anayasamız var.
Biz Cumhuriyet Güçbirliği olarak :
Vatanı böldürmeyeceğiz.
Ulusu ezdirmeyeceğiz !

Ceyhan Mumcu:

Mecliste grubu olan üç parti de(CHP,MHP, BDP)anayasa değişikliklerinin içeriği için bir şey demediler ama yeni anayasa yapılacak dediler.
TÜSİAD bir şey yaptı...
Bir profesör bayan da bir adım daha attı: Anayasadan Türklük kavramını atalım, dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağıyla bağlı herkes Türk’tür!
Bunu CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk koymuştur. Yeni CHP Atatürk’ten dönüyor.

Çok iddialı iki tane analizci (Hakan Bayrakçı ve Bülent Tanla) açıklıyor: Bizim oylarımız CHP ve MHP’yi bölmüyor. Bizim aldığımız oylar birinci partiden oy alıyor. Oylarımız Adalet ve Kalkınma Partisine giden oylardan gelecek…
AKP’nin iktidar olma şansı bile tehlikeye giriyor.

1970’den beri CHP’liler karşı taraf çok güçlü, bize oy vermelisiniz diyorlar.
İktidar olma şeyi yok…Ben AKP’den daha çok Amerika’ya destek olurum, diyor. AKP, CHP ve MHP tek parti haline gelse daha gerçekçi olurlar. AKP dışındaki partilerin temel meselelerde ortak değerleri paylaştığı görülüyor.

"Recep Bey’in evi daha lüks…
Biz yolsuzluğa karşı çıkacağız…"diyorlar.
"KARGER’e karşı çıkamazsınız! "(Pancar yerine mısır üretimi yapın diyor)
"Siz tarikatı da benimsiyorsunuz…"

Erdoğan Karakuş:

Oyları bölen yüzde on barajı.
Bir kısım insanımız liderini beğenmiyor. Yüzde 29 seçime gitmeyen insan var. Yüzde yirmisi bizim görüşümüze ait. AKP seçmeninde küsme yok. Biat kültürü gelişmiş. En fazla yüzde 4’ü gitmiyordur. Diğer tarafta yüzde 25’i sandığa gitmiyor. Seçime katılmayı yükseltmekle birinci partiden en alt parti çizik yiyecek.

Biz 60 bin oyla seçilecek isek, onlar 110- 170 binle seçilecek. Diyoruz ki biz 60 binle seçildiğimizde 150 binde kalan adayı çizmiş oluyoruz.
AKP birinci parti görünüyor. Yüzde 40’a yakın bir oy kapasitesi var gibi görünüyor. CHP yüzde 30 aşamasında...MHP iyi oy alamasa büyük sıkıntı var.

Ceyhan Mumcu:

Bu olay muhalefet olayı değil, bu olay iktidar meselesidir!

1965 seçimlerinde meclise İşçi Partisi girdi. Öyle çalıştılar ki caydırıcı ve yol gösterici oldular.
Biz meclise girdiğimiz zaman çok etkileriz. İkna kabiliyeti olan, aktif görev yapabilen bizlere bu görev verildi. 12 haziran’dan sonra dağılacak grup değiliz.

Cumhuriyet uçurumun kenarına geldi.

Uçurumun kenarına gelinmiştir. Sorun çoktur. Ve çözüme dayanmıştır. Sorunların çözümlenme günü gelmiştir.
Hep zafer günlerinde okuruz, Harp Okulu Marşını ben cezaevinde duymak istemiyorum.

Genelkurmay Başkanı işsiz duruma düştü. 163 subaya, o eski 163. maddenin öcünü alır gibi inadına bir tutuklama...Bunların kaçacak yeri yok, neye tutuklama?
Türk Ordusu generalleri konuşmayacak mı?
Gençlerin hâli...sınavlar...Kul hakkı yemek haram bir şey...

Tayyip Erdoğan’ın programı şiddet uygulamadan uygulanamaz.

Erdoğan Karakuş:

111 kurum ve kuruluş bizim arkamızda.
23 Nisan’da Ankara’da Ceyhan Mumcu’nun seçim bürosunu açacağız.
Herkes gelsin.
Bu Ankaralılar için çok önemli.
Bu İstanbul’da olan rant, İstanbul’a çekiyor...

Her adayımızın en az beş bin gönüllüsü olacak.
İzmir’de şölen yaptık. O şölende iki bin genç duruşuyla kararlılığıyla umut oldu...

12 Haziran’da umutlar yeşerecek, çok şey değişecek...

Mondros ile Sevr arasında bir yerdeyiz.
Türk milleti sistem içersinde bekliyor ama yavaş yavaş dev uyanıyor.

Ceyhan Mumcu:

Kocaeli’nde Ulusal Kanal yemeğimiz var. Oradan bir emekli komutanımız aday.

CHP iktidar olmak istemiyor.
Tercihim Nakşibendi’dir, diyor.
Fethullah Gülen iyidir, diyor.
Sınavda kopyaya, bu hassas konudur, diyor.

Kılıçdaroğlu’na başvurduk. Bütün güçleri birleştirin dedik. 1957 seçimlerinde İnönü yapmıştı bunu. CHP’nin 28 milletvekili 170’e çıkmıştı. 1957’de az daha iktidar oluyordu CHP. 27 Mayıs’a gerek kalmayacaktı…

CHP, ABD’ye ekipler gönderdi.
Libya’ya oy kullandı.
Türklüğü kaldıralım denmesi parti suçu sayılmadığına göre bunu kabul etti. İstanbul en büyük Kürt kentidir dedi.
YSK kararına(12 iptale) kızdı...
Bizle birleşmeyi reddetti.

Bize oy vereceklerin oylarını istemiyor.

CHP, Atatürk’ten bu yana olan temel değerlerini feda ediyor.Buna, “Yeni CHP” diyor.

Mehmet Faraç açıkladı:
CHP’nin 39 il ve 80 ilçe başkanlığı tasviye edildi. Safra boşaltır gibi, yenilenir gibi…
Nakşibendi: Mustafa Kemal’in kan davalısı gibidir! Kubilay olayı vardır…Diğer olaylar…

Erdoğan Karakuş:

Temiz Meclis istiyoruz. Zimmetine para geçiren, dolandırıcılık yapan, bir suçu işleyene yer yok...Teröristin hiç yeri yok...PKK terör örgütünün hiç yok...Teröre prim verilemez.

YSK’nın kararı doğrudur. Ama arkasında duramamıştır. Her yandan baskı gelmiştir.

Şimdi malûmunuzYSK’nın kararları değişmez. Hepimiz gittik Adalet Sarayı’ndan belge aldık getirdik. Onlar nerden almış bu belgeleri?

Türkiye üzerinde bir tezgâh dönüyor!..Bu işin içinde TÜSİAD var. Bağımsız adaylarla(BDP’lilerle) ilişkisi olduğu biliniyor...

Ceyhan Mumcu:

Tayyip Erdoğan’ın mahkûmiyeti vardı. Adaylığı veto edilmişti.
O zaman “ hile-yi şeriye” ile milletvekili olması sağlandı.

Bu “Cumhuriyeti” çökertmektir!

Ben sabıka kaydımla gideyim diyor.

Çöküyor Cumhuriyetimiz! YSK beyaz bayrak çekiyor. Bu Cumhuriyetin çökertilmesidir!

YSK’nin Tayyip Erdoğan kararında, “Muhtar bile olamaz” ibaresi vardı.
Baykal ile, Baykal Cumhuriyetin çökertilmesinde benim de payım olsun diyerek bunlar Anayasa’yı değiştirdiler…

Nusret Demiral’ı ezan Türkçe okunmalıdır dedi diye partisi ihraç etti.
Siirt’te vatandaş seçimde oy atmamış bahanesini buldular. Tayyip Erdoğan İstanbul 1. bölge adayıydı.

Bu yollar açılınca itaatsizlik hareketleri başladı ya...Birleşmiş Milletler’e Türkiye’yi gündeme aldırma…
Anadilde eğitim diyorlardı…Korkmayız diyorlardı AB varken…
Cumhuriyet uçurumun kenarına geldi derken bunları söylüyorum…

Erdoğan Karakuş:

AKP’nin burda bir plânı var. O da nedir?
Devletin Öcalan’la görüşmesi.

Silivri konusu adaletin yerine getirilmediğinin en açık örneği…
Bu kanalı bütün dünyadan izleyebiliyor insanlar. Bunu Silivri’de göremiyoruz.
Görse milletin vicdanı ne diyecek?
Bir insan dava bitmeden suçsuzdur. Adalet Bakanlığı’na 50 bin imza getirdik. Silivri’de görülen dava halkımıza açık olsun diye...Davası görülenler suçlu olsalar, korksalar istemezler. Biz günahsızız, diyorlar.

Ülke için bu kadar önemli davaları, Silahlı Kuvvetleri güçsüzleştiren davaları bu millet görmeyecek mi?

Ceyhan Mumcu:

Duruşmalar alenîdir.

Nusret Sanem bu talebi yaptı. Kimse aldırmadı.

Bu, „Silahlı Kuvvetleri“ hedef alan bir eylemdir diye o zaman uyardık!

Ben Doğu Perinçek’in avukatı olarak girdim mahkemeye. İddianameyi, 2450 sayfalık olanı, diğerlerini, hepsini okudum...

İstanbul Mahkemesi yetkisiz bir mahkemedir.

Bu mahkeme kendini görevli saydı. Türk Silahlı Kuvvetleri maalesef büyük bir tarihi hatanın içine girdiler...Hukuk çözer dediler... Abdullah Gül’e birifing veriyorlar...

Ergun poyraz,Veli Küçük ...alındı.O zaman bu zaman derken bir şey bulunamadı...Balyoz, seminer raporlarını biz anlıyoruz.Bütün medya sanki ortada darbe varmış gibi halkın beklentilerini artırdılar...

Tehlike nedir? Darbeye uygun ortam yaratmak. Bu hukuku eleştirirseniz:
Darbe olamamış.

Buradaki tehlike, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tehdit edilir bir boyuta ulaştı. Herkesi tehdit eden bir durum var.
Telefon dinlemeleri, delil toplama durumları...

Perinçek’le ilgili suçlamaları mahkeme geri aldı. Benim savunacağım konu kalmadı. Oylamaya gidiyoruz: Başkan başka söylüyor, tahliye diyor, iki üye parmak benim değil mi diyor, reddetiyor.

163 subay için de orda aynısını yapacaklar!
Komutanlar orda kalmaya mahkûmlar...

Erdoğan Karakuş:

Cumhuriyet Güçbirliği’nin gücünün ölçüsü nisbetinde Türkiye’de hiç işsiz kalmayacak.

Türkiye’de demir ve karayolları için 150 büyük, 10 bin küçük tünele ihtiyaç var.
İşsizim diyeni görevlendireceğiz…Türkiye’de sulama projelerine gitsinler baksınlar, sulama kanallarının kırıldığını görürsünüz. 40 bin kilometre alan sulanıyor ama yarısı bile sulanmıyor. Pompalarla su çekiyorlar, toprak çöküyor…
Yirmi yıl lâzım buna. 20 yıl kimse işsiz kalmayacak…

Ceyhan Mumcu:

Mevcut partilerin benimsediği ekonomik sistem “serbest piyasa” ekonomisi. Devletin müdahalesi olmayacak anlayışı. Kamuculuk hiç olmayacak…
11 seneyi harcıyorlar. 2023’e kadar sizinle ilgilenmeyeceğiz diyorlar…Bu, kral sermaye, sermayenin egemenliği demek.

Türk işçisi feda edilmiştir.
Çiftçi, memur feda edilmiştir.
Türk ulusal sanayii feda edilmiştir.
Türk iş adamı ve sanayicisi feda edilmiştir.

Eğitim ve aydınlanma seferberliği başladığı anda milyonlarca insan iş bulabiliyor.
Büyüyoruz diyorlar ama borcunuzu düşmeden bu denir mi? Denmez.

Küresel sermaye topraklarına el koyuyor.

Denizli Bekirli, en iyi şaraplık üzümü yetiştirir. Yaptığı şaraba yüzde 18 vergi veriyor.
Yunan buradan, İzmir’den üzümü alıyor. Şarap yapıyor, bize satıyor. Sıfır vergiyle. Bizimki ise yüzde 18 vergiyle.
Kuyumcu da vergi vermiyor…

Mustafa Kemal ne dedi? Önce tarım, dedi.
Hammadde buluyorum böylece ve işçiyi istihdam ediyorum.

Şeker pancarına kota koydular. Köylüye sen tarlanı ekme, sana para vereyim diyorlar. Sadaka ekonomisi bunlarınki…
11 milyar para harcıyacaksın aileye 600 bin lira harcarım diyorsun sen. 11 milyarla yatırım yapsan!..

Biz bunları mecliste zorlayacağız.

Ben kolaylıkla Meral Akşener’le anlaşırım. Cihaner’le de anlaşırım…Yeter ki o akım oraya gelebilsin…
Özelleştirmeler…Kemal Derviş’in vesayeti…Bunların hiçbiri istihdam artışı sağlamaz.
Tekel işçileri…Türk-iş sorunu nasıl çözer? CHP tekel işçilerinin sorununu nasıl çözecek?

Türk tütününden kotayı kaldırırız.
Türk sigarası üreten fabrika açarız.

Tekel işçisi mevcut sistem partilerine oy verirse çözümsüzlüğe katkı sağlanmış olur...
Liberal ekonomide Türk işçisine örgütlenme yok. Taşeronluk var.

Erdoğan Karakuş:

Bir defa bir ulusu yok etmek için;
Orduyu zayıflatmak,
Köylüyü zayıflatmak,
İşçiyi zayıflatmak,
Küçük esnafın ise yokedilmesi lâzım...

Avrupa Birliği Türk köylüsünü yüzde onun altına indirin diyor.
Borçlandırdığın kadan borçlandır... Ne hâlin varsa gör, diyor.

Silahlı Kuvvetlerin başı, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları Hasdal’ı ziyaret etti.
“Vay efendim dava etkileniyor…”Ziyaret etmiyor, bu sefer,”Ne vasıfsız adam!” deniyor…
Diğer taraftan Türkiye’nin Başbakan’ı: “Türkiye’nin kanını emen, enerjisini tüketen Ergenekon örgütü” diyor!..

Bu BOP projesidir!
Ordu, köylü, çiftçi güçsüzleştirilecek, küçük esnaf yokedilecek…Alışveriş merkezleri açılacak…

Tüketici bitmiş! Ondan enflasyon düşüyor…Talep yok…Millette simit alacak para yok…
Üreten ucuza mal üretemiyor. Neden?

Dünyanın en pahalı mazotu bizde. Benzini bizde.
Dünyanın en pahalı elektiriği bizde. Gazı bizde. Üstüne de vergi bizde. Olay burda!..

Ceyhan Mumcu:

YSK kararları ile ilgili düşüncelerimizi açıklayacağız…
Ulus Anıtı önünde basın açıklamaları yapacağız…
İlk seçim büromuzu açacağız.

En büyük sıkıntımız bir parasal desteğimiz yok.

Ulusal işadamları desteği olacak…Ulusal Kanal tek bizi haber yapan kanal.
Bizim için sevgili Cumhuriyet Gazetesi’nde bile tek satır haber yok. Ama ÖDP için sayfalarca yayın yapıyor.

Mustafa Kemal Erzurum’da, Sivas’ta kaç kişi topladı? Bu sonra arttı.

Olağanüstü bir döneme girdik.
Olağanüstü çabalarla bu görevdeyiz.

Feza Tiryaki, 22 Nisan 2011
Kullanıcı küçük betizi
Feza Tiryaki
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 1009

Şu dizine dön: Feza TİRYAKİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x