Türkiye'yi yöneten dergah!

Kitapları bu bölümde tanıtabilirsiniz.

Türkiye'yi yöneten dergah!

İletigönderen |Cansu| » Cum Nis 04, 2008 17:59

Resim
Bu kitap daha çıkmadan 70 bin sattı deniyor. Soner Yalçın'ın imzasını taşıyor. Gül'ün hangi dergahtan çıktığını biliyor musunuz? Ve oradan başka hangi isimlerin...
Soner Yalçın'ın 12 Nisan tarihinde çıkaracağı ''Siz Kimi Kandırıyorsunuz'' isimli kitabı daha basılmadan önsipariş ile 70 bin adet sattı.

"Efendi" kitabıyla Türk okuyucusunun gönlünde yer tutan Soner Yalçın, yeni kitabında da okuyucuyu yakın tarihin labirentlerinde dolaştıracak.

Yalçın, "Siz Kimi Kandırıyorsunuz"da 30 Mayıs 1876 askeri darbesiyle tahttan indirilen Abdülaziz'in başına gelenler ile Cumhuriyet döneminde ağır ekonomik kararlar alan hükümetlerin başına gelenler arasındaki benzerliğe dikkat çekiyor.

Kitaptan bir bölüm : Cumhurbaşkanı çıkaran dergah

“Bazen milliyetçi söylemlerde bulunan Başbakan Erdoğan ‘takiye’ mi yapmaktadır; yoksa Gümüşhanevi Dergâhı’nın kurucusu Şeyh Ziyaüddin Efendi’nin ‘Milli İslamcılık’ yolundan mı yürümektedir?...

Neden bunlar hiç tartışılmıyor?... İstanbul’daki Nakşibendi Gümüşhanevi Dergâhı özellikle son 50 yılın en ünlü/bilindik tekkelerinden biridir. Dergâh, Abdullah Gül’le ikinci kez cumhurbaşkanını çıkardı; birincisi rahmetli Turgut Özal’dı!

Tekkenin müritlerinin çoğunu siyasi hayattan tanıyorsunuz:

Necmettin Erbakan, Korkut Özal, Recai Kutan, Kemal Unakıtan, Hüsnü Doğan, Hasan Aksay, Erdem Beyazıt, Temel Karamollaoğlu, Bahri Zengin, Kahraman Emmioğlu, Yahya Oğuz, Cevat Ayhan, Prof. Cevat Akşit, Prof. Osman Çataklı, Prof. Orhan Okyay, Lütfi Doğan vb.

Listeye baktığımızda şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; son 25 yıldır –ufak kesintilere rağmen– Türkiye’yi, Gümüşhanevi Dergâhı yönetmektedir
Kaynak
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye

İletiler: 2689

İletigönderen Gölgeboran » Sal May 13, 2008 16:11

Çok güzel bir kitap yeni bitirdim. Kitabın sonlarına doğru konu biraz sapsada, değindiği konular ilgi çekici.
Kullanıcı küçük betizi
Gölgeboran
Üye
Üye

İletiler: 13

İletigönderen MansurSah » Sal May 13, 2008 16:23

Yanılmıyorsam Soner Yalçın'ın önceki kitabına göre, Türkiye'yi Sabetaycılar yönetmekteydi? Bu kitaba göre de Nakşibendiler.. Arada bağ kurmadan, ikisi an itibariyle biraz çelişiyor gibi duruyor. Gerçi bu dergahtan yetişen siyasiler ortada.

Zavallı halkım, bi kere de sen yönetebilsen ülkeni..
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen scruel » Sal May 13, 2008 19:05

Kitap fena bir kitap değil ancak efendi1 ve özellikle efendi2 yi okuduktan sonra okumak daha faydalı olur diye düşünüyorum. Ancak belirtmek istedğim bir nokta var kitapta çok fazla isim geçiyor ve bilinçli olarak insanların kafası karıştırılmaya çalışılıyor. Kitabın amacı bir yerde bu herifleri olağan göstermek diyebilirim.

Düşünsenize gümühanevi dergahını anlatıyor, sabetayistleri anlatıyor, iktidarı eleştiriyor ve ne hikmetse bu kitabı aydın doğan basıyor size de ilginç gelmiyormu. Kitabı okuyun ama bir yandan da amacını anlamaya çalışın.

Misal: Kitapta hrant dinkin öldürülmesi feci bir şekilde eleştiriyor ermenilerle Türkler kardeştir vurgusunu üstüne basa basa yapıyor, terörün milleit, dini ırkı yoktur diyor ( bir an için Cumhurbaşkanının sözleri aklıma geldi nedense) ama hrant dinkin "Türk'ün pis kanı" sözüne değinmiyor

Tekrar söylüyorum kitabın amacını iyi kavrayın
Kullanıcı küçük betizi
scruel
Üye
Üye

İletiler: 49

İletigönderen Gölgeboran » Sal May 13, 2008 20:57

Düşüncesi yerleşmiş insan için vız gelir böyle numaralar merak etme sen scruel :) Belirli düşüncesi olmayan insanda zaten bu kitabı eline alıp okuma zahmetine girmez.
Kullanıcı küçük betizi
Gölgeboran
Üye
Üye

İletiler: 13

İletigönderen Çetin Taş » Sal May 13, 2008 22:38

Yanılmıyorsam Soner Yalçın'ın önceki kitabına göre, Türkiye'yi Sabetaycılar yönetmekteydi? Bu kitaba göre de Nakşibendiler.. Arada bağ kurmadan, ikisi an itibariyle biraz çelişiyor gibi duruyor.

Tespit çok doğru.Soner Yalçın'da çok sağlam ayakkabı değildir arkadaşlar.Yazdıklarını mantık süzgecinden geçirerek okumakta fayda vardır.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen tuba » Sal May 13, 2008 22:49

Lanet olsun, yemin ediyorum bıktım artık, sapla saman, doğru ile yanlış, iyi ile kötü, melekle şeytan yani herşey iç içe girmiş, gelsin samimi ve hakikati arayan insanlar ayıklasın pirincin taşını, anasını satayım bir de değil ki bin tane...
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen Ram » Çrş May 14, 2008 0:15

Soner Yalçın daha Cemil İpekçi'ye dahi cevap veremiyor. Söylediği, uydurduğu yalanlar boyunu çoktan aştı. Efendi'de, Mustafa Kemâl ATATÜRK için Sabetayist demeye getiriyor, olmadığını bile bile... Tek amaç, zihinlerde karışıklıktır.

Gölgeboran yazdı:Belirli düşüncesi olmayan insanda zaten bu kitabı eline alıp okuma zahmetine girmez.

Ben bu yönde düşünmüyorum. Soner Yaçın kendini, yazdığı Efendi kitabıyla bir anda üne kavuşturmadı. Kaç kişi bilirdi Soner Yalçın'ı¿? Sanki ilk defa Sabetayistler hakkında araştırma yapan oymuş gibi, bir anda nasıl ünlü (popüler) oldu¿? Cevap ne yazık ki trajikomik: "Kurtlar Vadisi"

Peki Kurtlar Vadisi izleyicisinin ortalama bilinç düzeyi nedir¿?

Ben bu kitap çıktıktan aylar sonra, -eline o güne kadar kitap aldığını görmediğim- lise öğrencisi bir akrabamın elinde bu kitabı gördüm. Yine çeşitli gördüklerim ve duyduklarıma binaen söylüyorum, bu Efendi'nin girmediği yer kalmamıştır. Ayrıca Soner Yalçın, hâlâ Efendi kitaplarından kazandığı ünden yiyor. Dolayısıyla, -Türkiye'de olumlu yahut olumsuz bir şekilde ortaya çıkan hararetli ve hareketli akımlara binaen- bu kitap da birçok kişiye ulaşacaktır. Tabu bunu okumadığım için bir yorum yapamayacağım. Yalnızca emin olduğum bir şey var; Soner Yalçın bir cümlelik anlatımı, yine bir sayfa anlatmıştır.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen MansurSah » Çrş May 14, 2008 8:33

Ram yazdı:Soner Yalçın daha Cemil İpekçi'ye dahi cevap veremiyor. Söylediği, uydurduğu yalanlar boyunu çoktan aştı...

Konuyla ilgili, sitemizdeki şu başlıklara bakılabilir:

Gürkan Hacır ile Şimdiki Zaman, Konuk: Cengiz Şişman (Gerçi video şu an ulaşılamıyor :(
http://www.guncelmeydan.com/forum/gurka ... 13617.html

Cemil İpekçi: "Soner Yalçın'ın Kitabı Tamamen Yalan"
http://www.guncelmeydan.com/forum/cemil ... 13626.html

Scruel'in değindiği gibi, Aydın Doğan'ın bastığı kitaplara, hele de böyle konularda olan kitaplara karşı, şahsen çok net ve kesin bir önyargım var.

Esas ben onlara sormak istiyorum:
Kimi kandırıyorsunuz?

Türkiye'yi bir gün şunlar yönetiyor, bir gün bunlar yönetiyor diye diye, yapmak istedikleri doğrudan bir psikolojik savaş olamaz mı: Bak Türk Halkı, sen kendini yönetemiyorsun, yönetemezsin! İpler başkasının elinde, kurtulma şansın yok. İtaat et!
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

Şu dizine dön: Kitap Tanıtımları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x