Türklerin Kökeni Mayalar Mı?

Tarih olan olayları burda paylaşabilir, yorumlayabilir ve öğrenebilirsiniz

Türklerin Kökeni Mayalar Mı?

İletigönderen erenus » Prş Tem 31, 2008 23:00

Türklerin Kökeni Mayalar Mı?


Birçoğumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü çok üstün bir askeri deha ve Türk ulusunun bağımsızlığını kazanmasını sağlayan ender bir devlet adamı olarak değerlendiririz. Oysa, Atatürk´ün dehası, yalnızca bunlarla sınırlı değildir.

Dünyanın en güçlü devletlerine karşı verilen bağımsızlık savaşını Türk ulusunu bütünleştirerek kazanan Atatürk , Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu olarak tarihteki en şerefli yerlerden birisini alarak hepimizin kalbinde ölümsüzleşmiştir. Bugün de birçoğumuz, Atatürk gibi bilgili, halkını seven ve dürüst bir lidere duyulan ihtiyacı dile getirmekteyiz.

Ulu Önderimiz Atatürk, yaşadığı dönemde genç Türkiye Cumhuriyeti´ni emperyalist saldırılardan korumak için iki kutuplu dünyada büyük ve akıllı manevralar yaparak bir yandan çağdaş ve modern bir ülke yaratmaya çalışmış, diğer yandan da demokratik toplum düzenine geçişin sayısız denemeleri ile çağdaş demokratik siyasal düzene olan inancını kanıtlamıştır. Silah arkadaşı İsmet İnönü´ye vasiyetlerinden birisi de ölümünden sonra çok partili siyasal yaşama geçilmesi olmuştur.

Atatürk´ün benim gözümde yeniden ölümsüzleştiren olay ise tarihteki, bilimdeki ve ezoterik bilgilerdeki gelişmelerle de yakından ilgileniyor oluşudur. Atatürk´ün en güvendiği isimlerin başında olan Tahsin Mayatepek ile olan ilişkilerini bilenler, onun bu engin dehasının sınır tanımadığını anlayacaklar ve bir kez daha hayrete düşeceklerdir.

Peki, kimdir Tahsin Mayatepek ?

Türkiye Cumhuriyeti´nın kurucusu Ulu Önder Atatürk, ırk esasına dayalı olmayan, vatandaşlık esasına dayanan çağdaş milliyetçilik anlayışını Türkiye Cumhuriyeti´nin kurulduğu günden bu yana savunmuş ve yaşama geçirilmesini sağlamıştır. Atatürk´ün ünlü "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözünün, "Ne Mutlu Türk Olana" olmamasının nedeni de bu çağdaş ve demokratik milliyetçilik anlayışıdır. Demokrat ve çağdaş devlet adamı olma niteliğine karşın Atatürk, Türklerin kökeni ve tarihi konularındaki bilimsel araştırmalarla da yakından ilgilenmiştir. Bütün bunların Tahsin Mayatepek ile ne ilişkisi olabilir diye düşüneceksiniz. Çok ama çok yakın bir ilişkisi vardır.

Ulu Önder, 1930´lu yıllardan başlayarak Türklerin kökenlerini araştırmak konusunda bilimsel bir araştırma ekibi kurdurtmuştur. Genç Türkiye Cumhuriyeti´nin sahibi ve bir ulus-devlet olarak kurucu unsuru olan Türklerle ilgili çalışmalar yapmak, en önemli konuların başında gelmekteydi. Bu nedenle, bilimsel bir araştırma grubu kurup bunun başına Tahsin Bey´i atayan Atatürk, bu konuda her türlü yardımı ve yönlendirmeyi yapmaktan da geri durmamıştır.

Peki, neden "Tahsin Bey" diyorum. Ulu Önder Atatürk, Tahsin Bey´i, "antik çağların modern dünyada kalmış son temsilcileri olan Maya ve Aztek uygarlıklarını araştırmak" için Amerika kıtasına göndermiş ve daha sonra da Meksika´ya elçi olarak tayin etmiş ; Tahsin Bey de Türk ve Maya dillerindeki inanılmaz benzerlikleri görünce bu konudaki araştırmalarından yola çıkarak 3 cilt halinde klasör/defter tutarak bunları Atatürk´e göndermiştir (Bu konuda bakınız ; James Churcward, Mu Ülkesinin Çocukları, Shambala Kitapları, Selim Yeniçeri´nin Önsözü, İstanbul, Mayıs 2008, sy. 11). Churchward´ın kitabının önsözünde Selim Yeniçeri, Tahsin Bey´in Türk ve Maya dillerinin aynı olduğu konusundaki çalışmalarında saptadığı benzer kelimelerden birisinin de "Tepe" sözcüğü olduğunun altını çizer ve Maya dilindeki "Tepek" sözcüğünün karşılığı olduğu için Atatürk´ün bu nedenle Tahsin Bey´in soy ismini "Mayatepek" olarak koyduğunu anımsatır (aynı eser, sy. 11-12).

James Churcward´ın yazdığı "Mu Ülkesini Çocukları" kitabını yayınladığı için Drahma Yayınları´na ve Selim Yeniçeri´ye teşekkür etmek gerekir ( Ege Meta Yayınları, Churchward´ın 3 temel eseri olan Kayıp Kıta Mu / Mu Ülkesinin Çocukları ve Mu´nun Kutsal Sembolleri kitaplarını çevirterek dilimize kazandırmıştır. Bu nedenle, Ege Meta yayınlarına da teşekkür ediyorum). İngiliz albay James Churcward, öylesine önemli bir araştırmacıydı ki, o dönemde Atatürk, kendisini Türkiye´ye davet etmiş, fakat yaşlı olan Churcward, Ankara´ya gelememiştir. Atatürk, James Churcward´ın kitaplarını 60 çevirmen tutarak Türkçe´ye çevirttirmiştir. Selim Yeniçeri, Tahsin Mayatepek´in Meksika araştırmalarını Atatürk için kaleme aldığı 3 ciltlik not defterlerinde, Mayaların ay yıldızlı davullarından, Şamanizmin izlerinden, tüy takma alışkanlıklarına kadar bir çok benzer kültür öğesinin bulunduğunu belirtmektedir. Selim Yeniçeri, Mayatepek´in üç defterinden sonuncusunun ise kayıp olduğunu bildirir (aynı eser, sy. 12).

Atatürk, Türklerin olduğu gibi, bir çok uygarlığın geçmişinde Mu uygarlığı ile bağlantılı olduğuna inanmaktaydı. Bu ileri görüşlü düşünceleri, bugünlerde çok sayıda bilimsel araştırma ve kazı çalışmaları sonucu doğrulanmaktadır. Son günlerde Atlantik Okyanusunda yapılan derin deniz çalışmalarında okyanus tabanında (Mu uygarlığıyla birlikte yok olduğu sanılan) Atlantis uygarlığına ait kalıntılar saptanmıştır. İnsanlığın ve uygarlığın kökeni sayılabilecek bu araştırmalar geliştikçe Atatürk´ün dehasını bir kez daha hatırlayacak ve anısı önünde saygıyla eğileceğiz.

Ulu Önder Atatürk´ün bir çok konudaki üstün dehası yanında, ezoterik bilgiler ve düşüncelerle de ilgili olması, onun dehasını küçültmez ve asla da onun saygınlığına zarar vermez. Tersine, Atatürk´ün dünyadaki olaylarla ve düşüncelerle ne kadar yakından ilgilendiğini gösterir. Bu nedenle, Atatürk´ün bu konulara ilgisini küçümseyenleri yadırgıyorum.

Atatürk, Türklerin kökeniyle ilgili araştırmalara ilgili olsa da asla ve asla ırkçı bir devlet adamı olmamıştır. "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözü de onun "Türküm Demek" ile modern ve çağdaş bir milliyetçilik anlayışını benimsediğini gösterir. Bu açıdan, ırkçı milliyetçilik anlayışının karşısında, modern ve çağdaş milliyetçilik anlayışı olarak Mustafa Kemal Atatürk´ün milliyetçilik anlayışı durmaktadır.

Her geçen gün, Atatürk´ü yeniden keşfettiğimizin farkında mısınız ?

Yar. Doç. Dr. Birol ERTAN
DAÜ Siyasal Bilgiler Bölümü Öğretim üyesi


"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 423
Kayıt: Prş Eki 18, 2007 6:07

Türk Tarih Tezi

İletigönderen BORDO BERELİ » Prş Kas 27, 2008 0:03

Sinan Meydan'ın bu konuyla ilgili kitabı ATATÜRK ve Kayıp Kıta MU'yu okudum ve gördüm ki ATAMIZIN bizlerden gizlenen bir başka yönü daha varmış, çok usta bir tarih araştırmacısı olduğu bir ulus devlet kurduğu kadar kurduğu devletin binlerce yıllık tarihsel dayanaklarını da ortaya çıkarışı. Eğer ki bize bu bilgileri ilköğretimde verselerdi tarihte çok daha iyi temelimiz olurdu diye düşünüyorum. Ancak Lise başlarında anladım ki bu kadar az ölçütlü sadece vurdu kırdıdan ibaret bir tarihimiz olamazdı ve zaman bu ihtimali haklı çıkardı, paylaşımın için teşekkür ederim. Türk Tarih Tezi'nin gerçekliğine ve bilimselliğine sonuna kadar inanıyorum...
Kullanıcı küçük betizi
BORDO BERELİ
Üye
Üye
 
İletiler: 21
Kayıt: Prş Eyl 18, 2008 5:07


Şu dizine dön: Türk Tarihi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

cron

x