Tutuklanmasına!...Serbest Bırakılmasına!
DURUŞMA -1
Hâkim: Ergenekon örgütüne mensup musun?
Komutan: Ben TSK mensubuyum, başka bir örgüt bilmem.
Hâkim: Darbe planı yaptın mı? Yaptırdın mı?
Komutan: Asla! Ben ve mensubu olduğum TSK demokrasiye bağlıdır. Darbe, Cunta yasadışıdır. Bize bu tür suçlamaların yöneltilmesini kabul etmiyor, kınıyor ve reddediyorum!
Hâkim: Hükümeti ve Anayasal düzeni, cebir ve şiddet kullanarak yıkmaya teşebbüs etmek, bu amaçla gizli örgüt kurmak ve bu örgüte katılmak suçunu işledikleri hakkında kuvvetli şüphe olduğu için sanığın tutuklanmasına karar verilmiştir.
DURUŞMA-2
Hâkim: PKK Terör Örgütü'nden ayrılıp, ''etkin pişmanlık yasası''ndan yararlanmak amacıyla, Kandil'den geldiğin doğru mu? Terör Örgütü'ne katıldığın için pişman mısın?
PKK Militanı: Biz, önderimiz APO'nun emriyle, T.C'e mesaj getiren barış elçileriyiz. Pişman değiliz, pişmanlık yasasından da yararlanmak istemiyoruz.
Hâkim: Yani PKK'den ayrılmadınız, pişman değilsiniz, APO İSTEDİĞİ İÇİN,ONUN MESAJINI GETİRDİNİZ, öyle mi?
PKK Militanı: Evet! Aynen öyle, biz elçiyiz.
Hâkim: Terör Örgütü'ne katıldıkları için pişman olduklarını, hiçbir suça karışmadıklarını, etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediklerini beyan eden sanıkların serbest bırakılmalarına karar verilmiştir.
DURUŞMA-3
Hâkim: Balyoz darbe planını hazırlayıp, hükümeti devirmeye yönelik gizli bir örgüt kurdunuz mu? Cami, müze bombalamayı tasarladınız mı?
Komutan: Asla ! Bu suçlamaları kabul etmiyorum! Bize bu suçu atanları lanetliyorum! Şerefle 45 sene hizmet ettiğim TSK, Vatan ve Millet için canını seve seve feda adecek kahramanların ocağıdır. Ruh hastalarının düşüncesi olan bu tür düzmece planlarla TSK'nın ilişkisi olamaz. İddiaları reddediyorum!
Hâkim: Hükümeti ve Anayasal düzeni cebir ve şiddet kullanarak değiştirmeye kalkıştıkları, bu maksatla gizli örgüt kurdukları konusunda kuvvetli şüphe olduğu için sanığın tutuklanmasına karar
verilmiştir.
DURUŞMA -4
Hâkim: Uyuşturucu kullandığınız, bulundurduğunuz, uyuşturucu örgütlenmesine katıldığınız doğru mu ?
Mega Star T.: Uyuşturucu kullandığım ve bulundurduğum doğrudur. Satıcı veya örgüt mensubu değilim.
Hâkim: Sanığın serbest bırakılmasına karar verildi.
Gültekin Öztürk