Tüzmen: YTL kan emici bir kene gibi

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Pınar » Pzt Haz 02, 2008 14:56

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ihracat rakamlarını açıkladığı toplantıda, inanılmaz laflar etti. İhracatın sıkıntılarını anlatırken Türk Lirasını aşağılayan ifadeler kullanan Tüzmen, 200 milyar dolarlık ithalata karşı 125 milyar dolarlık ihracatı övdü.

AKP Hükümeti’nin Devlet Bakanı, Türk parası için bu sözleri söyledi!

TÜrk kelimesinden bile hazzetmeyen AKP’nin bir bakanı, bu kez Türk’ün parasını hedef aldı. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türk parasının değerlenmesinden duyduğu rahatsızlığı şu sözlerle ortaya koydu: Bilindiği gibi değerlenen bir Türk Lirası var. Ben buna ’kur kenesi’ diyorum. Buna rağmen ihracatı yapıyoruz.

YTL’yi keneye benzetti

AKP hükümetinin Bakanı Kürşat Tüzmen, TİM’in Mayıs ayı ihracat verilerini değerlendirirken Türkiye’nin para birimini kan emici bir böceğe benzeterek YTL için “kur kenesi” dedi

Türkiye Cumhuriyetinin Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıkalanan ihracat verilerini dereğerlendirirken “Dünyada ihracat artışı oranlarına bakıldığında Türkiye’nin Çin’den sonra ikinci sırada yer aldığını 12 milyar 280 milyon dolar ihracat, 18.2 milyar dolar ithalata ulaştı” dedi. Değerlenen YTL’yi keneye benzeterek “Kur kenesine rağmen ihracatımızı artırıyoruz” diye konuştu. Tüzmen, 6 milyar dolar dış ticaret açığı ile Türkiye’nin yoluna güvenle devam ettiğini, ithalatın büyük çoğunluğunun hidrokarbon, enerji, doğalgaz ithalatından kaynaklandığını kaydetti.

Üretim amaçlı şirket yok

TİM Başkanı Oğuz Satıcı, “Ekonomik göstergeler, Türkiye ekonomisinin kırılganlığını henüz üzerinden atmadı, bu nedenle önlemlerimizi de almak zorundayız” dedi. Satıcı, TÜİK’e göre, 2008’in ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine oranla kapanan şirket ve kooperatifler ile ticaret ünvanlı işyerlerinin toplam sayısının geçen yılın aynı dönemine göre arttğını belirtti. Kapanan şirketlerin daha çok üretim yapan şirketler olduğuna işaret eden Satıcı, yeni açılan şirketler arasında ise üretim amaçlı şirketlerin sayısının yok denecek kadar az olduğunu söyledi.

Resim
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen Çetin Taş » Sal Haz 03, 2008 17:24

Bazısı içer sarhoi olur,bazısı damardan kafayı bulur.Bunlar ne şekilde kafayı buluyorlar ki yahu?
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x