Ufuk Uras: ''Globalleşiyoruz."

Genel & Güncel Konular

Ufuk Uras: ''Globalleşiyoruz."

İletigönderen Ram » Çrş Eyl 12, 2007 22:29

Erdoğan, ''Sizi kilolu buldum.'' Ufuk Uras, ''Globalleşiyoruz işte.''

ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilk karşılaşmasında ilginç diyalog yaşamış. ÖDP'li Uras, ''Cumhurbaşkanı seçiminde oyumu attıktan sonra, Abdullah Gül'ü ve Erdoğan'ı kutladım. İlk defa karşılaşınca, kendisi dedi ki 'Televizyonlarda gözüktüğünüz gibi değilsiniz, biraz kilolu buldum sizi' Ben de 'Globalleşiyoruz işte, ne yapalım' dedim. İlk karşılaşmamız böyle oldu'' diye konuştu. Uras, Türkiye'de sol hareketin içinde bulunduğu duruma ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, solun değişik renklerindeki arayışının, bir siyasi yenilenme ile sonuçlandırılması gerektiğini ifade etti.

Solun ideolojik, politik örgütsel bir yenilenmeye, bir tür siyasi rönesansa ihtiyacı olduğunu anlatan Uras, sol siyasetin bütün toplumsal dinamiklerin önünü açan bir anlayış sergilemesi gerektiğini söyledi. Ufuk Uras, ''Ne yapıp yapıp Adalet ve Kalkınma Partisi karşısında bir sol seçenek oluşturmalıyız. Şu anda öyle bir boşluk var. Bu, sol bir koalisyon mu olur, 3. cephe mi olur, bunun çatısı sonra oluşur. Şimdiden somut işbirlikleri yapmak önemli'' diye konuştu.

-''SİYASET ESNAFI OLUŞTU''-

''Demokrasi ile ekmek mücadelesini bütünleştiren bir hat üzerinden solu büyütebiliriz'' diyen Uras, Türkiye'de sol siyasetin vizyonunu değiştirmesi, yeniden tarif etmesi gerektiğini savundu. Uras, ''Kendi içine kapanan bir sol değil, küresel süreçte olabilen her sorunu kendi sorunu olarak gören, mücadeleyi küreselleştiren bir sol ihtiyacı var. Genel olarak hem solun hem de solun lider kadrolarının hem kredisi kalmadı, hem de sürekli sorunu halkta gören, halkı eleştiren bir hat üzerinden kendilerini aklama yolunu tercih ediyorlar'' dedi.

Türkiye'de ''siyasetin tuzu kuru olanların işi olduğunu ve siyaset esnafı oluştuğunu'' ileri süren Uras, ''sosyalist bir milletvekili, tuzu kuru olmayan bir kişi, kamu görevlisi olarak çok geniş bir sol ittifakla Meclise girdiğini'' söyledi. Neoliberal politikaları savunarak, sosyal politikaların hayata geçirilemeyeceğini, bu nedenle gelecek dönemde AK Parti'nin başarısız olacağını savunan Uras, yerel seçimlere güçlerini birleştirerek ve ortak adaylarla girmesi durumunda solun başarılı olacağını söyledi. Sol hareketin, hükümetin enerji politikalarını yakından izleyip, etkin bir muhalefet ortaya koyması gerektiğini anlatan Uras, akarsuların özelleştirilmesinin kamu yararına aykırı olduğunu kaydetti.

-KÜBA SOSYALİZMİNE ELEŞTİRİ-

Küba'ya hiç gitmediğini, ancak fırsat olursa gitmek istediğini söyleyen Uras, ''Küba lideri Fidel Castro'nun izlediği politikayı beğeniyor musunuz? Hayranlığınız var mı?'' şeklindeki soruyu yanıtlarken şöyle konuştu:

''Ben, demokratik çoğulcu bir siyasi yapıyı tercih ederim. Basın özgürlüğünün olduğu, siyasi partilerin özgür olduğu bir yapılanmayı tercih ederim. Dolayısıyla tek partili rejimlere özel bir hayranlık duymuyorum. Fidel Castro'nun yıllardan beri Amerika'ya karşı kafa tutması önemli bir başarıdır ama bizim için yeterli değildir. Küba sosyalizmi deneyimi aşılarak, bunun özgürlükçü, demokratik, çoğulcu bir yapıya evrilmesi gerekiyor. Böyle olursa sevgim ve hayranlığım daha fazla artar. Bu haliyle değil.''

-''TATİL YAPMAK EN SOSYALİSTÇE İŞTİR''-

Bazı basın organlarında, ''Solcular, geçmişte 'küçük burjuva yaşam biçimi' diye eleştirdikleri tatili keşfetti'' diye haberler yer aldığının anımsatılması üzerine Uras, ''Tatil yapmak, en sosyalistçe iştir'' dedi. ''Herkes için tatil hakkını savunmamız gerekiyor'' diyen Uras, şöyle konuştu:

''Tatil hakkı, önemli bir hak. Bence, bunda gocunacak bir şey yok. Tatil yapmak kadar insani bir şey yok. Tatili nasıl yaptığınız da önemli... Ben her yıl Paşalimanı Adasına giderim, orada bir balıkçı köyünde kalırım. Benim için hamakta uzanarak kitabımı okumaktan daha güzel bir şey yok. Tayyip Bey de karşıda Ekinlik Adasında tatil yapar yazları bir işadamı arkadaşının evinde. Tayyip Bey ile karşılıklı tatil yapıyoruz.''

Resim
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Çetin Taş » Cum Eyl 14, 2007 14:03

Toplaşıyoruz demiş(Globalleşme=Küreselleşme=Toplaşma).Doğrudur,o ve onun düşüncesindeki >toplaştıkça memleket daha da berbat bir hal aldı.
Castro'nun sosyalizmini aşacaklarmış.Hadi canım sendeeee?
Atatürk'ü anlayamayan adam,güya mensubu olduğu ideolojinin yaşayan en büyüğüne laf atıyor,atabilecek cesareti kendinde bulabiliyor.İşte Türkiye'nin her konuda 2007'deki durumunun özeti de bu.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Türk-Kan » Cum Eyl 14, 2007 14:15

Çetin, :mrgreen: :twisted:

Gitmeyin Ufuk'cugun üzerine yahu :twisted: yillardir cikamadigi Cankaya'ya davet edilmenin sarhoslugunu atamamistir hala üzerinden :kikirik:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Çetin Taş » Cum Eyl 14, 2007 14:21

Dün gece geç saat tatilden döndüm.Bundan sonra sürekli birlikteyiz Türkancığım.
Yerim Ufuk'u,sana bir şey olmasın :P
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cum Eyl 14, 2007 14:25

Çetin, aman dur, toplasmaktan filan bahsediyor, midene filan oturur simdi :twisted: :kikirik:

Hos geldin, özledik valla :) ama tatilde sartti tabii :r
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Cum Eyl 14, 2007 17:25

Hop hop ufuk top Ufuk. :twisted:

Çetin Taş, hoş geldin, sefalar getirdin. :)

Türk-Kan, mirim, Çankaya'da yedikleri ağır gelmiştir şimdi buna. Tabi senelerdir giremiyor, belliki çok pohpohlanmış, sırtı sıvazlanmış, yoğrulup yumaklanmış. :twisted:
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Çetin Taş » Cum Eyl 14, 2007 18:17

Sene 1993.Henüz internet neyin çok yeni Türkiye'de.Ben o zaman üniversitede 2. sınıftayım.Millet daha internetin ne olduğunu bilmezken bu GLOBALLEŞEN Ufuk Uras'ın ÖDP'sinde anormal reklam faaliyeti vardı.(bir boka yaramadı ya neyse).Her tarafta afişler,hemen her gün bir yavşak yazarın köşesinde partilerinin tanıtımı.Ve de o ortamda canavar gibi bir web sitesi!!!Diğer hiçbir partinin web sitesi olmadan bu adamların web sitesi oldu.Tabi Karen Fogg'un her ne hikmetse bizim toplum tarafından hemencecik unutulan e-postalarında bu değirmenin suyunun AB fonları olduğu anlatılmıştı.
Şimdi bu AB beslemesi sosyalist,Türkan'ın da dediği gibi milletvekili olmanın dayanılmaz mutluluğu içerisinde konuşacak.Normal bir durum sanırım.
RAM kardeşim, hoşbulduk.Türkancığım,vallahi ben de hepinizi özledim.Artık kış geldi sayılır,umarım çok geniş katılımlı güzel sohbetlerimiz olur.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x