Uğur Mumcu'yu rahmetle yâd ediyoruz...

Genel & Güncel Konular

Uğur Mumcu'yu rahmetle yâd ediyoruz...

İletigönderen Ram » Prş Oca 24, 2008 23:47

Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Oca 26, 2008 0:42

Canım benim.Dün gibi hatırlıyorum,üniversitedeydim,arkadaşım beni bütünleme sınavıma hazırlıyordu,haberi duyup televizyonu açıp onun o bedeninin parçalarıını binanın duvarında görünce hissettiğim acıyı,kalbimin adeta birisi tarafından avuca alınıp sıkılmasını unutmayacağım.Onu ve onun gibi diğer yiğitleri katledenlere ve bu katliamlara seyirci kalan TÜM YETKİLİLERE her türlü hakareti ediyorum!

He,o gün sınava mınava çalışmadım.O haftaki yanılmıyorsam 3 dersin sınavlarına da çalışmadım,çalışamadım.Okulum 1 sene daha uzadı.Keşke okulum hiç bitmeseydi ama Uğur Mumcu,A.Taner Kışlalı,Bahriye Üçok,Turan Dursun,Necip Hablemitoğlu ve daha nice yiğit insan sağ olsalardı!

Uğur Mumcu'ya tanrıdan rahmet diliyorum.
İLKELERİ İLKELERİMDİR!
NUR İÇİNDE YATSIN!

(Aynı tarihte katledilen Gaffar Okan'a,vefat eden İsmail Cem'e ve Ahmet Hamdi Tanpınar'a da yine tanrıdan rahmet diliyorum.)
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen erenus » Cmt Oca 26, 2008 1:41

Uğur Mumcu, Kemalist gazeteciliğin en büyük temsilcilerinden biriydi.

Hırsızlığın, yolsuzluğun, ihanetin üstündeki perdeyi kaldırmak için çok uğraş verdi. Vatanını ve ulusunu çok seven
Uğur Mumcu'yu saygıyla anıyorum.

Bir kalem kırıldı, bir beyin göçtü
Yandı bir mum kandiline akıyor
Uğur’um Mustafa Kemal’e uçtu
Görüştüler şimşekleri çakıyor (Karamanlı Nevzat )

"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 423

İletigönderen erenus » Cmt Oca 26, 2008 7:26

Uğur Mumcu: "... Atatürkçülük ne demektir? Atatürkçülük, kısaca ulusal bağımsızlık ve ulusal onur demektir. Atatürkçülük, özetle antiemperyalist bir Kurtuluş Savaşını başlatan ve sürdüren bir eylem ve öğretidir." ( Uğur Mumcu, Unutturulan Atatürk, Cumhuriyet, 06.01.1981 )

"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 423

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x