Dr. Noyan UMRUK
Söylemek istediğim şampiyon olduğu için Galatasaray’la gurur duymak değil.
Geçen yıl küme düşme çizgisinden bu aşamaya gelen bir takıma daha derinden bakmak...
Şampiyon olsa da, olmasa da ülke futbolu adına Galatasaray’la gurur duymak gerekiyor...
Peki neden?
Ciddi ve etkin bir yönetim:
Galatasaray'ın ciddi, ağırbaşlı, çağdaş, az konuşan, polemiklerden elverdiğince uzak kalmayı yeğ tutan, "Ben futboldan pek anlamam, ama profesyonellerle iyi çalışırım." diyen bir başkanı var.
Aslında ekranlarda ve medyada pek gözükmeyen Ali DÜRÜST, Adnan ÖZTÜRK, Semih HAZNEDAROĞLU, Refik ERKAN, Sedat DOĞAN, Ahmet OCAKLI, Abdürrahim ALBAYRAK gibi isimlerden oluşan bir yönetim kurulu var.
Anılan üyeler arasında, yaptıkları açıklamalar, davranış ve vücut dillerinden ciddi, saygı ve sevgiye dayanan tatlı bir hiyerarşik ilişki, eşgüdüm olduğu gözlemleniyor.
Önceki gün bir kanalda son günlerdeki gelişmelerin değerlendirilmesi için futbol şubesi sorumluları A.Dürüst ve A.Albayrak'ın katıldıkları bir programı dikkatle izledim. Son günlerin gerilimine karşın, her ikisinin de açıklama ve yorumlarındaki ciddiyet, ölçülülük, tevazu ve hoşgörü, Albayrak'ın Dürüst'e gösterdiği mesafeli sevgi ve saygı, programa dışarıdan tişörtlü görüntüsü ile katılan bir yöneticinin kıyafetinden dolayı özür dilemesi yukarıda yazdıklarımın göstergeleri, ipuçları...
Gecesini gündüzüne katan, etkin bir teknik kadro:
Sezon boyunca yatağını Florya’ya atan Fatih TERİM yönetiminde Hasan ŞAŞ, Ümit DAVALA ve Tafarel’den oluşan, altyapının önemini müdrik, 18 benzemezden çok kısa sürede amatör bir ekip gibi, ruhu ile oynayan bir takım yaratan bir teknik kadro…
Bu çerçeve’de giderek olgunlaşan bir taraftar kitlesi:
Evet, Galatasaray’ın giderek bilinçlenen,olgunlaşan bir taraftar kitlesi var. Bu sezon G.saray sahasında ve maçlarında taraftarının neden olduğu tatsız olaylar yaşanmadı.Buna çok iyi oynadığı maçta kendi sahasında ezeli rakibine yenilmesi de dahil…Taraftar yense de, yenilse de kendi takımını en içten bir şekilde desteklemekle yetindi…Ekip sporları taraftarı için örnek gösterilecek bir tavır. Bu olumlu süreçte tahrikkar olmayan kulüp yönetiminin, olgun dönemini yaşayan, efsaneleşen Terim’in katkısı büyük…
Sonuç: Bir güzel takım
Bu çerçevede iyi seçilmiş ve elenmiş futbolculardan iyiniyetle, ruhu ile kazanmak için oynayan güzel bir takım ortaya çıkıyor. Öylesine ki; bu takımın İsveçli hücum oyuncusu kırılan ayak tarak kemiğine karşın maçı terketmek istemiyor. Samimi olduğuna yönetimini, taraftarını inandırmış bu takım yenilince de dünyanın sonu gelmiyor…
İşte, bu nedenlerle şampiyon olsa da, olmasa da Galatasaray sadece ülke sporu için değil, Türkiye için bir “vizyon”, örnek model oluşturuyor…
Dr. Noyan UMRUK, 16 Mayıs 2012
AYDINLIK Gazetesi, SPOR sahifesi