‘Uludere, TSK Silâh Bıraksın’ Oyunudur / Neval KAVCAR

‘Uludere, TSK Silâh Bıraksın’ Oyunudur / Neval KAVCAR

İletigönderen Başkomutan » Sal Oca 03, 2012 17:32

‘Uludere, TSK Silâh Bıraksın’ Oyunudur

Sondan söyleyeceğimi, baştan diyeyim. Uludere; “TSK bir çuval inciri berbat ediyor, PKK ile mücadeleyi, (silâhı) bıraksın. Bundan böyle işi iktidar götürsün” anlayışını, millete benimsetme eylemidir. Kim yaptı? Uydu görüntüsünü TSK’ya kim verdiyse, o.

Amerika, Dünya’yı izliyor. İşine geleni, TSK’ya veriyor. TSK, PKK ile böyle mücadele ediyor. ABD kontrolü altında. Bir gün önüne “500 PKK hareket halinde, koordinatları şu” diye bilgi geldiğinde, yerleşimleri de vurabilir.

Meydana gelen olay, sıradan değildir. Bölge halkına “devlet sizi öldürüyor” mesajı verilmiştir. Onları, ayrılıkçı politikaya itiyor planlayıcı. Uydudan ‘PKK, kaçakçı hareketliliği’ arasındaki fark anlaşılabilir diyor işi bilenler. Sıradan köylüler PKK’lı diye, TSK’ya rapor edilmiştir.

PKK’nın ardındaki güç düşünüldüğünde, ibre farklı yönde de çalışabiliyor. TSK’ya ait görüntü haberleri de PKK’lılara iletiliyor. Bu iddiaları hep duyduk. Yedi düvelin tetiği PKK, ABD stratejisi hedefe ulaşmadan bitmeyecek. (Onların kanaati)

Uludere, PKK/BDP için hayat öpücüğü oldu diyenler var. Buna inanmıyorum. Bölücü cenahın arkasına takılan güruh, sanıldığı kadar fazla değil. Kazanılanlar, doyurulanlar ve strateji içinde görevlilierin dışındakiler devlete bağlı. Kardeşlik duygusu muhafaza ediliyor, onca olumsuzluğa reğmen.

Uludere kaymakamını linç etmek isteyenlere siper olan ve hâlâ adı öğrenilemeyen o vatandaşımıza sevgilerimle.

***

Uludere, Kürt Açılımında Üst Aşamaya Geçişin Milâdı

“Açılım devam edecekti, ondan oldu” iddiası da geçersiz. Açılımın, ayrılık getireceğini düşünen Türk Milleti mi verdi TSK’ya uydu görüntüsünü? ABD verdi.

ABD/AB, açılımı daha da açın diyor. O halde, “devletin içinde karanlık güçler var olduğu zannını” duyurmak isteyenler söylesin bakalım “Köylülerin vurulması ile açılımın ilgisi nedir?”

Uludere “TSK’nin PKK ile mücadeleden çekilmesi” oyununun dönüm noktası olabilir. Bundan sonra “sadece siyaset devrede olsun. TSK cephesinde silâh sussun” anlamında.

Son olarak: Bu olayda, devletin alması gereken ders var. O da, savunmasını başka devletlerin güdümünden çıkarmak.

“Uludere kaza değil, plânlı” diyenlere katılıyorum. Kusursuz bir Amerikan plânı olduğu her hâlinden belli.

***

Başbuğ’a Soruşturma

Özetlersek o soruşturmayı; “önümüzdeki dönemde öyle gelişmeler yaşanacak ki, emekli/muvazzaf TSK mensupları sonsuza kadar sussun, anlamı taşır” iddiası var.Sıradanlaştırma/itibarsızlaştırma/sindirme de şirketten.


NEVAL KAVCAR - 03 Ocak 2012 , haberiniz.org
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 2297
Kayıt: Pzt Eki 12, 2009 23:24

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x