Ulusal Kanal'da "AB Uzmanı"! / Yılmaz DİKBAŞ

Ulusal Kanal'da "AB Uzmanı"! / Yılmaz DİKBAŞ

İletigönderen Güncel Meydan » Cum Şub 15, 2013 18:51

Ulusal Kanal'da "AB Uzmanı"!

Ulusal Kanal’da, 12 Şubat 2013 Salı günü Ekopolitik programının konuğu Dr. Can Baydarol idi.

Programın sunucusu Çetin Ünsalan, konuğunu izleyicilere şöyle tanıttı:

“AB Uzmanı”.

Can Baydarol’u sizlere bir de ben tanıtayım:

Can Baydarol, 13 Aralık 2000 tarihinde kurulan Türkiye-Avrupa Vakfı’nın Danışma Kurulu üyelerindendir. Türkiye-Avrupa Vakfı Resmi Senedi’nde şunlar yazılıdır: “Türkiye-Avrupa Vakfı; Avrupa Birliği’ni barış, insan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve sosyal ilerleme yolunda insanlık adına elde edilen önemli bir kazanım olarak niteler. Türkiye-Avrupa Vakfı, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik başvurusunu ve bu yöndeki gelişmemeleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün halkımızın önüne koyduğu ‘Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma’ politikasının doğal sonucu gereği olduğunu öngörmektedir.”

Çok açık ve nettir, Türkiye-Avrupa Vakfı, AB yanlısı bir kuruluştur, yani AB Mandası öngörmektedir.

Bu vakfın Danışma Kurulu üyesi Can Baydarol da bir AB Mandacısıdır.

(Bu konuyu belegeleriyle ve ayrıntılı olarak “Avrupa Birliği Tabuta Çakılan Son Çivi” kitabımın 272-275. sayfalarında anlatmıştım).


Hepsi bu kadar değil.

Dr. Can Baydarol, 2004 yılında kurulan “Avrupa Takımı”nın da oyuncularından biridir!

Peki, “Avrupa Takımı” nedir, kimler hangi amaçla kurdu?

Avrupa Birliği Devleti’nin Ankara’daki büyükelçiliği konumunda bulunan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, 2004 yılında tamamı Türk vatandaşlarından oluşan 41 kişilk bir “Avrupa Takımı” kurdu. Tümü kendi konularında uzman olan bu kişilerin 23’ü, akademisyen yani üniversite öğretim üyesiydi. Avrupa Takımı’nın oyuncuları, 2 Haziran 2004 tarihinde İstanbul’da Sepetçiler Kasrı’nda düzenlenen bir resepsiyonda kamuoyuna tanıtıldı. Avrupa Takımı’nın oyuncuları gruplara ayrıldı ve her biri Türkiye’nin ayrı bir yöresine konferanslar vermek üzere gönderildiler. Türkiye’nin dört bir yanına dağılan Avrupa Takımı’nın oyuncuları il il, ilçe ilçe gezdiler. Gittikleri yerlerde valiler, kaymakamlar tarafından karşılandılar, ağırlandılar. Gittikleri yerlerin en büyük konferans salonlarında halkımızı toplayıp, AB propagandası yaptılar! İşte, Avrupa Takımı’nda oynayıp, AB propagandası yapan akademisyenlerimizden birisi de İstanbul Kültür Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Can Baydarol idi.

(Avrupa Takımı’nda yer alan akademisyenlrin isim listesini “İĞFAL” adlı kitabımın 77-78. sayfalarında bulabilirsiniz).

Avrupa Takımı’nda görev yapmış bu akademisyenlerin tümüne, 23 Mart 2010 tarihinde aynı içerikli bir e-posta iletisi gönderdim.

İşte, Dr. Can Baydarol’a gönderdiğim ileti:

Sayın Dr. Can Baydarol,

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından yürütülen ‘Avrupa Birliği İletişim Projesi’ kapsamında oluşturulan “Avrupa Takımı” üyesi olarak çalışmalar yaptınız.

Bu çalışmalarınız karşılığında size AB Türkiye Delegasyonu, ya da başka bir kurum/kuruluş tarafından herhangi bir ödeme yapıldı mı?

Eğer böyle bir ödeme yapılmadıysa, bu çalışmalarınız sırasında yaptığınız seyahat ve konaklama masraflarınızı kim karşıladı?

Avrupa Birliği’nden doğrudan ya da dolaylı (örneğin kitap,dergi, makale yazarak, konferanslar vererek ya da danışmanlık yaparak) para aldınız mı?

Bu sorularıma cevap verme nezaketini göstereceğinizi umuyorum.

Saygılarımla,

Yılmaz Dikbaş, Y.Müh.

Araştırmacı Yazar


Bu iletime Dr. Can Baydarol yanıt vermedi!

(İçeriği aynı olan bu iletilerime sadece iki akademisyen yanıt verdi. İbret verici bu yanıtları “İĞFAL” de 78-83. sayfalarda okuyabilirsiniz).

Avrupa Birliği (AB), doğrudan ya da dolaylı yoldan verdiği hibelerle “AvrupaTakımı”nın akademisyen oyuncularını “iğfal” etmişti.

Can Baydarol, bu yoldan “iğfal” edilmiş bir AB Mandacısıydı.

Değerli Ulusal Kanal İzleyicileri,

Ulusal Kanal’da “AB Uzmanı” olarak tanıtılan Dr. Can Baydarol’un gerçek kimliği buydu!

Garip olan ise şuydu:

Bir yandan, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek tüm okuyucularına “İĞFAL” i okumalarını önerirken, bir yandan da mandacı kimliği “İĞFAL” de belgeleriyle ortya konulmuş olan Dr. Can Baydarol Ulusal Kanal’a konuk oluyor, “AB Uzmanı” unvanıyla Ulusalcılara/Atatürkçülere açıkça AB propagandası yapıyordu!

Bilge yazar Bertan Onaran sık sık hatırlatır: “En büyük erdem, tutarlı olmaktır!”

Sizler Ulusal Kanal’ı yayınlarında tutarlı buluyor musunuz?

Yılmaz DİKBAŞ
13 Şubat 2013
dikbas@kalinka.com.tr
http://www.kalinka.com.tr
http://www.dikbas.tv
Kullanıcı küçük betizi
Güncel Meydan
Üye
Üye
 
İletiler: 584
Kayıt: Pzr Eki 12, 2008 23:12

Şu dizine dön: Yılmaz DİKBAŞ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x