'Unakıtan'ın her lafı extacy gibi'

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

'Unakıtan'ın her lafı extacy gibi'

İletigönderen Türk-Kan » Cum Eki 26, 2007 10:15

"Hükümetin ekonomi politikaları adeta vatandaşı uyuşturucuya itiyor."

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, geçen yasama döneminde olduğu gibi bu yasama döneminde de uyuşturucu ile mücadele için bir kampanya başlattı. Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyen Ersin, hükümetin tutumunu da eleştirerek, “Maliye Bakanı’nın ağzından dökülen her laf bir extacy hapı gibi. Vatandaşa adeta extacy ikram ediyor. Hükümetin ekonomi politikaları adeta vatandaşı uyuşturucuya itiyor. Uyuşturucu, PKK ve El Kaide’den daha tehlikeli bir terör olayıdır” dedi.

Ersin, uyuşturucunın aynı zamanda terör örgütlerinin önemli bir finans kaynağı olduğuna dikkat çekerek, hangi yollardan Türkiye’ye girdiği ve nasıl yaygınlaştığı konusunda Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Ersin ayrıca her yıl Ekim ayının ilk haftasının “Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitimi Haftası” olarak kutlanması ve bu konuda hem okullarda hem de ulusal yayın yapan tv kanallarında eğitici yayınlar yapılmasına ilişkin bir kanun teklifi verdi.
Ersin, uyuşturucu madde bağımlılığının ilköğretim çağındaki çocuklar arasında da yaygınlaşmaya başladığını ve son yıllarda işlenen suçlardaki artışta, uyuşturucunun yaygınlaşmasının katkısının inkar edilemeyeceğini söyledi.

Ersin, “Uyuşturucunun, başka suçların tetikleyicisi olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda, uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığının terör örgütleri için önemli bir finans kaynağı olduğu da unutulmamalıdır” dedi.

-“TÜRKİYE SADECE TRANSİT DEĞİL ÜRETİCİ ÜLKE OLDU”

Ersin, Türkiye’nin birkaç yıl öncesine kadar uyuşturucu kaçakçılığı ve sevkiyatında sadece transit ülkeyken, artık aynı zamanda önemli bir üretici ülke de olduğunu söyledi.

Ersin, Türkiye’nin neden bu noktaya geldiğinin Meclis tarafından araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi.

-“ÖĞRENCİLER BİLİNÇLENDİRİLSİN”

Ersin, verdiği kanun teklifinde, uyuşturucu ile mücadele ve eğitimi haftasında, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı tarafından birlikte hazırlanacak mevzuat dahilinde ve bu bakanlıkların denetiminde ve gözetiminde, ilköğretimin 6, 7 ve 8. sınıfları ile lise ve dengi okullarda uyuşturucunun etkileri konusunda bilinçlendirme yapılmasını istedi. Ersin bu bilgilendirmelerin bakanlıklar tarafından görevlendirilecek uzman kişiler tarafından yapılmasının öngörüldüğünü belirtti.

Ersin, teklifinin ayrıca ulusal televizyon kanallarında her gün 15 dakikadan az olmamak üzere, anne-babalara dönük eğitici yayınlar yapılmasını da içerdiğini söyledi.

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x