Üniversite Kapısında ‘Türban’ Yumruklaşması

Genel & Güncel Konular

Üniversite Kapısında ‘Türban’ Yumruklaşması

İletigönderen Efe » Sal Şub 26, 2008 17:29

Üniversitelerde türban çatlağı ile tırmanan gerginlik, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne kızını türbanıyla sokmak isteyen din görevlisi baba İdris Gökçek ile güvenlik görevlilerinin yumruklu- tekmeli kavgasına kadar vardı. İlahiyat Fakültesi öğrencisi Şule Gökçek türbanını çıkarıp peruk takarak derse girerken, dudağı patlayan babası İdris Gökçek ve kavga ettiği güvenlik görevlileri karşılıklı şikayetçi oldu.

Anayasa değişikliğinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın rektörlere gönderdiği ‘Türbanlı öğrencileri üniversitelere alın’ talimatı üzerine 9 YÖK üyesi karşı bir bildiri yayınlayıp ‘Bu emre uymak suçtur’ açıklamasında bulunması, hem üniversiteleri hem de öğrencileri ikiye böldü. Birçok üniversitede olduğu gibi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü, YÖK Kanunu'nun ek 17'nci maddesinde düzenleme yapılmadan türbanlı öğrencilerin derslere girişine izin vermeyeceğini dün senato kararı ile duyurdu.

KIZINI TÜRBANLI SOKMAK İSTEDİ

Samsun Müftülüğü'nde memur olan İdris Gökçek, bu sabah Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi birinci sınıf öğrencisi kızı 21 yaşındaki Şule Gökçek'le birlikte üniversiteye geldi. Türbanıyla içeri girmek isteyen öğrenci Şule Gökçek'ı kapıdaki güvenlik görevlileri izin vermedi.
Müftülükte görevli İdris Gökçek müdahale ederek, Anayasa değişikliği yapıldığını ve YÖK Başkanı'nın ‘Türbanlıları üniversitelere alın’ talimatı verdiğini söyleyerek, kızı Şule'nin türbanıyla üniversiteye gireceğini, engel çıkarılmamasını söyledi. Rektörlüğün, eski uygulamanın devam etmesi yönünde talimatı bulunduğunu söyleyen güvenlik görevlileri izin vermeyince İdris Gökçek, ısrar etti.

YUMRUKLU- TEKMELİ KAVGA

Güvenlik görevlileri ile kızının türbanla üniversiteye girmesi için direten İdris Gökçek arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Yumruk ve tekmeyle birbirine giren tarafları müdahale eden polis ayırdı.

Yumruklaşma sırasında dudağı patlayan İdris Gökçek, tedavi için otomobiline binip Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne gitti. Burada yapılan müdahalenin ardından Gökçek, güvenlik görevlilerinden şikayetçi oldu. Güvenlik görevlileri de İdris Gökçek'ten şikayetçi oldu. Taraflar, yakındaki Atakum Polis Merkezi’ne giderek ifade verdi.

“BAŞKA ÜNİVERSİTELER ALIYOR”

İdris Gökçek ifadesinde, bazı üniversitelerde türbanlı öğrencilerin girişine izin verildiğini söyleyerek, “Başka üniversitelere türbanlı öğrenciler giriyor. Kızımın da türbanla derse girmesini istedim. Ancak görevliler buna izin vermedi. Beni dövdüler. Şikayetçiyim” dedi.

Güvenlik görevlileri ise kendilerine verilen emri uyguladıklarını, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne türbanla girilemediğini söyledi.

Tekmeli yumruklu kavgadan sonra türbanıyla içeri giremeyeceğini anlayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Şule Gökçek, yanında getirdiği peruğu takarak okula girebildi. Şule Gökçek, “Neden türbanla derse giremiyoruz bunu anlamış değiliz. Başka birşey söylemek istemiyorum” diye konuştu.

İsmail TEMİZ/SAMSUN, (DHA)

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 1508

İletigönderen kaye » Sal Şub 26, 2008 18:01

İleri de daha değil güvenlik görevlilerini, yasanın velevki onaylanmasından sonra ağabeyi, erkek kardeşi, babası, dayısı, dedesi, amcası hatta komşusu tarafından dövülen türban takmak istemeyen kızları da göreceğiz maalesef.
Memleketi ne hale getirdiler..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen pekerella 5 » Sal Şub 26, 2008 18:29

iyide güvenlik görevlileri dövmüş adamı ne alaka yani.valla kusura bakmayında türbana izin veren üniversitelerde yaşanmış bir tane olay yok.biraz gerçekçi yaklaşın.özgürlüğün önünde duran söylemler bizi bir yere götürmez.Şekil olarak kimse biz veya sizler gibi olmak zorunda değil.bu ülkede hoşgörü diye bir kavram var ve bu kavramı halkımız acılar süzgecinden geçe geçe hala hatırında gönlünde tutuyor..unutturamayacaklar.ülkeyi bölmeye çalışanlara hizmet edilio farkında değiler.o rektörler de kanunları uygulasınlar anayasada ilgili karar var,allahın memurları yasamadan yürütmeden yargıdan üstünler mi..bu ne ahlaksızlık,adam anayasayı uygulamıo,ikilik çıkartıolar
Kullanıcı küçük betizi
pekerella 5
Üye
Üye

İletiler: 30

İletigönderen Türk-Kan » Sal Şub 26, 2008 18:46

pekerella 5, sayin anayasa hukukcusu, sayin özgürlük savascisi...

7-8 aydir Ergün Poyraz'in iddianamasini hazirlayamayan savciya neden sesiniz cikmaz? %1'in sorunu yahudinin türbanini savundugun kadar ülkende yasayan en az 1% escinsellerin özgürlügünü de savunuyor musun? siyasi simgeyi özgürlük olarak gören sen pekaka'nin pacavrasina ses etmezsin degil mi özgürlükler adina?

Hangi ahlaksizlik ey ahkam kesen pabucumun komünisti? Anayasa'da ne degismistir, anlat da biz ahmaklar da anlayalim!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen kaye » Sal Şub 26, 2008 18:50

pekerella 5 yazdı:bu ne ahlaksızlık,adam anayasayı uygulamıo,ikilik çıkartıolar

Şimdiye kadar da bir yasa vardı demi, niye uymak istemediler de ikilik çıkarttılar hep, hatta yasayı değiştirmeye çalıştılar.. Yasalara uymayı seviyorsak, yarın Anayasa Mahkemesi'nden dönerse o zaman turban takmamayı kabulleniriz değil mi!
Hem kanunların hepsi daha serbest olduğunu söylemiyor şu an.
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletigönderen pekerella 5 » Sal Şub 26, 2008 19:27

valla bende hepsinin cevabı sizlerin tezlerini çürütecek kadar var.sansürlemezyada değiştirmezseniz elbet.burda kişilere değil fikirlere saygı duyarım ben.yüzde 1 lik bir kesimin sorunu die konuşuyosunuz siz nerde yaşıosunuz acaba çok merak ediorum nerde yaşıosunuz.halktan bu kadar uzak olmanızdan kaynaklanan bir veri,gerçeklikten uzak galiba siz türkiyede değilde başka bi r ülkede yaşıosunuz.siyasi simge diosunuz, nerden biliosunuz hepsi mi gerici bu insanların benim bağlı bulunduğum teşkilattada başını örten sosyalist gençler var. tamamen zırva.siz halktan kopuk yaşadığınız için verileriniz yanlış ,biçime mi bakacaz öze mi, siz insanların başını açtırınca siyasi düşüncesimi değişior,adam uni ye rozet takıp gelio ona neden sesiniz çıkmaaz,universite okudunuzmu bilmem ama orası özgürlük olmasa hiçi bişeye yaramaz,universiteler sizin o rektörler otursun kafasına göre karar alsın die yapılmış yerler değildir,orası bilim yuvasıdır ve siz biçime takılarak bilim yuvasına engeller takamazsınız.bir ikincisi o kadar çok köşeye sıkıştınızki artık sataşıor ve gaylerle yada pkk ile başörtüsünü bir tutuyosunuz..pkk nın yapamadığınıda yapmak için elinizden geleni yapıosunuz insanları ÖTEKİLEŞTİREREK.hiç kimse kılık kıyafetinden sorumlu tutulularak eğitim hakkından sorumlu tutulamaz diyor ana yasada..eee artık bunuda idrak edemiosanız osizlerin sorunu..dahası yalancı doğan medyasından alınmış bir haberi de yayınlamakta bi sakınca görmüosunuz hani yalancıydı bunlar bağırıodunz..valla böyle belden aşağı vurmalarla,toplumdan halktan uzak yaşayarak asıl siz ahkam kesmeyin.işinize geldiği gibi yorum yapmayın.ayrıcada saygılı olun..ha kaye sanada cvp vereyim bak devletin kuruluşundaki unsurlar nedir:toprakve halktır öyle değilmi.devlet o toprak üzerindeki yaşayan halkın isteklerini karşılamak içindir .ee senin seçtiğin admlar bunu çıkarmışlar demekki toplumun büük bi kesmi de yani halk bunu istiyor değil mi.ha sen halk bilmez biz daha ii biliriz diosanız o anlamaz diosanız orası da ayrı .devlet halk için vardır,halk devlet için değil,ha şunuda bilirseniz yardımcı olabilir kanunların üstünde bir anayasa metni vardır,yani neymiş anayasa çıkış noktasıymış.. anayasanın üstünde bir güç yokmuş,kaldıki allahın memuru anaysadanda üstün değilmiş.anayasada böyle bir madde varsa ve işliorsa ve buna karşılık gereken yapılmıosa onların faşistliğidir.(saygılı olun)
Kullanıcı küçük betizi
pekerella 5
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Sal Şub 26, 2008 19:59

pekerella 5 yazdı:valla bende hepsinin cevabı sizlerin tezlerini çürütecek kadar var.sansürlemezyada değiştirmezseniz elbet.

bekliyoruz :)
pekerella 5 yazdı:burda kişilere değil fikirlere saygı duyarım ben.yüzde 1 lik bir kesimin sorunu die konuşuyosunuz siz nerde yaşıosunuz acaba çok merak ediorum nerde yaşıosunuz.halktan bu kadar uzak olmanızdan kaynaklanan bir veri,gerçeklikten uzak galiba siz türkiyede değilde başka bi r ülkede yaşıosunuz.siyasi simge diosunuz, nerden biliosunuz. hepsi mi gerici bu insanların benim bağlı bulunduğum teşkilattada başını örten sosyalist gençler var.

Sayin Sahin, bundan bir bucuk yil önceki aciklamasinda "Türban, bu ülkede yüzde 1,5'un sorunu." demisti.

Tayyip Madrid'den Ulusa Serseniste bulunmustu gecenlerde: "Türban velev ki bir siyasi simge olsun. Bir siyasi simgeyi suc kabul edebilir misiniz? Simgelere bir yasak getirebilir misiniz, sembollere bir yasak getirebilir misiniz?"

Yani bunlari söyleyen ben degil, senin o cok özgülükcü akape'li hükümetin :)

pekerella 5 yazdı:tamamen zırva.siz halktan kopuk yaşadığınız için verileriniz yanlış ,biçime mi bakacaz öze mi, siz insanların başını açtırınca siyasi düşüncesimi değişior,adam uni ye rozet takıp gelio ona neden sesiniz çıkmaaz,universite okudunuzmu bilmem ama orası özgürlük olmasa hiçi bişeye yaramaz,universiteler sizin o rektörler otursun kafasına göre karar alsın die yapılmış yerler değildir,orası bilim yuvasıdır ve siz biçime takılarak bilim yuvasına engeller takamazsınız.

birilerinin siyasi simgesinin özgür olmayisi mi engelledi bugüne kadar üniversiteleri?

bir ikincisi o kadar çok köşeye sıkıştınızki artık sataşıor ve gaylerle yada pkk ile başörtüsünü bir tutuyosunuz..pkk nın yapamadığınıda yapmak için elinizden geleni yapıosunuz insanları ÖTEKİLEŞTİREREK.hiç kimse kılık kıyafetinden sorumlu tutulularak eğitim hakkından sorumlu tutulamaz diyor ana yasada..

Otur bir daha oku bakayim cocuk...

42. maddeye eklenen fikra: Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yükseköğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir"

42. maddenin baslangici söyle: Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.

Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılâpları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır.

ek fikra ne degistirmistir? Hele ki YÖK kanununda düzenleme yapilmadan?????????????

1%'un siyasi simgesinin özgürlügü icin ANAYASA gibi yasalarin anasini degistiriyorsan olmaz. Özgürlük diyorsan o zaman tamamen özgürlükcü bir anayasa yapacaksin. Escinseli türbana bulastiran ben degilim :) Escinsel Cemil Ipekci’nin “Kadin olsaydım ben de türban takardim” yorumu bana ait degil :) Bu köseye sIkIsmak degil, baksana bugünün din alan satanlari pabucumun komünistleri ile ayni "gemicik"te gezerken onlara biraz gercekleri göstermek. laf ebeligi yapacagina elle tutulur birseyler yaz.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen kaye » Sal Şub 26, 2008 20:06

pekerella 5 yazdı:ha kaye sanada cvp vereyim bak devletin kuruluşundaki unsurlar nedir:toprakve halktır öyle değilmi.devlet o toprak üzerindeki yaşayan halkın isteklerini karşılamak içindir .ee senin seçtiğin admlar bunu çıkarmışlar demekki toplumun büük bi kesmi de yani halk bunu istiyor değil mi.ha sen halk bilmez biz daha ii biliriz diosanız o anlamaz diosanız orası da ayrı .devlet halk için vardır,halk devlet için değil

Benim seçtiğim adamlar :) Halk bunu mu istiyor :) Şaşırdım.. O zaman halkın %47 si, kamunun peşkeş çekilmesini de istiyor, orman arazilerinin hem de bakanlar tarafından sömürülmesini istiyor, yumurta, mısır, gemi, saat vb. üzerine dönen dümenleri onaylıyor, amerikanın kapıkulu olmamızı istiyor, imf politikalarından memnun, fakirlikten, vergilerden, işsizlikten, enflasyondan mutlu, sözde soykırımları kabulleniyor, müslüman katline seviniyor, BOP gereğince topraklarımızın bölünmesini onaylıyor, emperyalizmden muzdarip değil, tavan yapan iç-dış borcu, carî açığı destekliyor, şehit sayısını az buluyor yani öylemi... Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!! Bu yüzden ikinci kere çoğaltarak oy verdiler yani :) Ben sana sormak isterim sen hangi memlekette yaşıyorsun???
Hey gidi türban heeeyy.. Sen nelere kadirsin, nelerin üstünü örtermişsin de haberimiz yokmuş meğer..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletigönderen pekerella 5 » Sal Şub 26, 2008 20:13

valla ben akapeli falan değilim onların söylemleri beni zerre kadar ilgilendiremez onu bilinde ben devrimciyim.o bunu demiş bu şunu demiş siz gerçeklerden dem vurun da bizleri AYDINLATIN..SİZİN en başta halka saygınız yok .ki böyle konuşabilme cesaretini buluosunuz.halk isterse gereken yapılır.devlet halk için vardır tekrarlıyorum..ve bu sorun nası 1,5 luk bi sorunsa kaç yıldır çözülememiş,tekel özelleştirmesi değil bu.ha başörtülü öğrencilerin hepside rejime muhalif irticacı yapmışınız,ayrıca onların çağdaş olmadıkları cüretinde bulunuosunuz.çağdaşlık biçimle olsaydı bikinililer yada magazinde oralarını gösterenler çok çağdaş olmalılar.size saygıyla andığım Attila İlhanın tespit ettiği resim atatürkçüleri çok yakışıosunuz..uç örnekler yerine halkı yansıtan cümleler kurun zırvalar değil..
Kullanıcı küçük betizi
pekerella 5
Üye
Üye

İletigönderen zfrtxt » Sal Şub 26, 2008 20:16

guzel kardesim artik bu forumu terket burasi senin ve bagli bulundugun teskilatin propagandasini yapacagin yer degil kaldiki yapsan da ciddiye alacak olan yok . yeni safak gibi bir gazetenin haberinin altina yorum yaparken iyi doganlarami kotu evet al birini vur otekine ama iste bastakilerin demokrasi ve ozgurluk anlayisi ile medyanin buyuk cogunlugu cepten mideden yurekten iktidara bagli iken dogru haber bulmak zor oluyor . dolayisi ile bu forumda insanlar dogruya ulamak icin calisiyor ama kalkip kimse propaganda yada kendi teskilatinin gorusu dogrultusunda tahrik edici aciklamalar yapmiyor neden acaba ! sen burdaki insanlarinda gorusu olabilecegini dusunmezmisin . olaylari biraz bilgi temelli takip etsen daha faydali olur senin icin . konu olan anayasayi uygulama konusunda yine kantarin topuzun kacirmissin yazinda , kaldiki akp iktidarinin yaptigi degisiklik neye yaramis sen simdi al onceki halini ve simdiki halini oku bakalim birkac kelime eklemek anlamda zerre degisiklik yapmis mi ? turbandan siyasi rant saglayanlarin asil degistirmesi gereken zaten yok yasanin ilgili maddesidir ama ne hikmetse onuda degistirmeye yanasmiyorlar bekliyorlar yoksa ellerindekini kaybetmekten mi korkuyorlar . bu sekilde bilgisiz bir sekilde agzina ozgurluk devrim gibi kelimeleri dolayarak ancak kadrolu sokak eylemcisi olursun yada provakator , bize bilgi lazim bos soz degil .
Kullanıcı küçük betizi
zfrtxt
Üye
Üye

İletiler: 106

İletigönderen pekerella 5 » Sal Şub 26, 2008 20:20

valla cümleleri idrakta sorun var galiba..ben ve teşkilatımız o söylediğin sorunların hepsini bilior ve de insanlara bunları anlatma gayesindeyiz.okadar dar düşünüosunuzki bir özgürlük konusunu nerelere çekip bir devrimciyi ağzından başörtü lafı çıktı die gerici olarak suçluosunuz.geldiğiniz nokta budur.sizler toplumdan uzak yaşadığınız için toplum vicdanı nedir bilmediğiniz için siz düşünceleriniz halka yansımaz ve bunlar iktidara gelir..
Kullanıcı küçük betizi
pekerella 5
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Sal Şub 26, 2008 20:25

gerçeklerden dem vurun

bir önceki mesajima bir bak... bir de yeniden yazdigin zirvaliklari bir oku.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen scruel » Sal Şub 26, 2008 22:06

Bu millet bu heriflere %47 oy verdiyse (ki hiç sanmıyorum bu seçimlerde çok şaibe dedikodusu oldu) çoğu türban içn verdi ve adam oy verenle dalga geçer gibi biz dini kullandık dedi kimse anlamadı, adamlar yalandan bir türban yasasıs çıkarttılar ve bu defa da türbanı kullanıp vakıflar yasasını çıkarttılar. İşleri bitince bak biz yasayı çıkarttık ama bu rektörler uygulamıyor dediler milleti birbirine düşürdüler. Kukla olduğunu kendi ağzıyla söyleyen sayın yök başkanı şimdi aslan kesildi. Kemal abisi gazı verdi sanırım
Kullanıcı küçük betizi
scruel
Üye
Üye

İletiler: 49

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x