Üniversitelerde AKP'li vekil, eş, kardeş dönemi

Genel & Güncel Konular

Üniversitelerde AKP'li vekil, eş, kardeş dönemi

İletigönderen İlteriş Kağan » Sal Oca 05, 2021 0:36

Prof. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne getirilmesi yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Bulu’nun atanmasıyla birlikte 20 eski AKP’li çeşitli üniversitelere rektör olarak atanmış oldu.
Resim
9 eski AKP'li vekil rektör oldu. Bunun yanı sıra, milletvekili ve belediye başkan aday adayı da rektör olarak atandı.

Boğaziçi'nin önceki rektörü de AKP'li vekil Emine Nur Günay'ın kardeşi Mehmed Özkan'dı. 2017'de Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne AKP eski vekil Prof. Necdet Budak atanmıştı.

Aynı yıl, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğüne ise AKP Terme belediye başkanı adayı Mustafa Alişarlı getirildi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne AKP eski Milletvekili Cevdet Erdöl atanmıştı.

AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ise halen 9 Eylül Üniversitesi Rektörlüğü görevinde bulunuyor.

ÜNİVERSİTELERDE KARDEŞ VE EŞ DÖNEMİ
2018'de Yalova Üniversitesi Rektörü olan Suat Cebeci, AKP Sakarya Milletvekili aday adayıydı. Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü'ne AKP Milletvekilli ise Öznur Çalık'ın kız kardeşi Aysun Bay Karabulut atandı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne getirilen Cem Zorlu da AKP Konya eski milletvekiliydi. Kars Kafkas Üniversitesi atanan Hüsnü Kapu da AKP'den Kars milletvekili aday adayı olmuştu.

AKP eski Milletvekili Vural Kavuncu halen Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü görevini sürdürüyor. 2019'da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğüne getirilen Hamdullah Şevli de, AKP vekil adayıydı. AKP eski Milletvekili Necdet Ünüvar, 2020'de Ankara Üniversitesi rektörlüğüne atandı. AKP Kayseri eski Milletvekili Havva Talay Çalış'ın eşi Mustafa Çalış da 2018'de Kayseri Erciyes Üniversitesi rektörü olmuştu. AKP Ankara eski Milletvekili Aşkın Asan, Avrasya Üniversitesi'ne, AKP Şanlıurfa eski Milletvekili Mazhar Bağlı Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde rektör oldu. 2007'de AKP'nin Milletvekili aday adayı Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesi'nde rektörlük görevine devam ediyor.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ
Erdoğan tarafından, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan, 2015'te AKP'den 1.bölge milletvekili aday adayı olmasıyla tartışmaların odağındaki Melih Bulu ilk yazılı açıklamasını yaptı. Bulu gelen tepkiler üzerine "Boğaziçi'nin taraf olmadığı problemlere malzeme yapılması en çok Boğaziçi'ne zarar verir. Unutmayalım ki hepimiz aynı gemideyiz" görüşünü savundu. Bulu, mektubunda kendisini atayan Erdoğan'a teşekkür etti.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Re: Üniversitelerde AKP'li vekil, eş, kardeş dönemi

İletigönderen Gönül Pınar Atacı » Sal Oca 05, 2021 13:56

HARİKA bir teşhir. Sağol varol sevgili İlteriş. NEPOTIZM denen melaneti zirveye çıkarmış olan bu örgütten ve bundan nem'a ve çıkar sağlayan herkesten o ullu ve kutsal hesabın sorulacağı ve sorgulanacağı günler er veya geç ama mutlaka gelecektir hatta yakındır.
Kullanıcı küçük betizi
Gönül Pınar Atacı
Üye
Üye
 
İletiler: 1285
Kayıt: Sal Ara 01, 2015 9:02


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x