Unutmayacağız dedik ama çabuk unuttuk

Genel & Güncel Konular

Unutmayacağız dedik ama çabuk unuttuk

İletigönderen Türk-Kan » Cum Ağu 17, 2007 9:36

Unutmayacağız dedik ama çabuk unuttuk


17 Ağustos 1999 saat 03.02, yeraltından gelen derin bir uğultu. 7.4 büyüklüğünde tüm Marmara Bölgesi'ni etkileyen depremde resmi rakamlara göre 17 bin 840 kişi hayatını kaybetti. "Asrın felaketi" olarak adlandırılan, maddi-manevi büyük kayıplara yol açan depremden 8 yıl geçmesine rağmen verilen sözler unutuldu. Onbinlerce insana mezar olan binaların içinde hala yaşıyoruz. 17 Ağustos'tan 17 Ağustos'a hatırlanan acıları 18 Ağustos'larda unutuyoruz. Yetkililerin verdiği sözlerin birkaçı dışında hiçbiri tutulmadı.

Gölcük merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem ülkenin refah seviyesi en yüksek bölgesinde gerçekleşti. 18 Ağustos 1999 sabahı gün ışığı ile birlikte felaketin boyutları ortaya çıkarken, hiç yıkılmayacağına inanılan devasa binalar yerle bir oldu.

Yetkililer büyük depremden ancak 7 yıl sonra okulların ve hastanelerin güçlendirilmesine başladı. İstanbul'da bugüne dek 598'i okul 130'u hastane sadece 840 binanın güçlendirilmesi için harekete geçti. Yüzbinlerce binanın bulunduğu İstanbul'da sadece 840 binanın güçlerilme projesine dahil edilmesi ne derece önlem alındığının bir göstergesi.

Resim

DEPREME HAZIRLIKLI MIYIZ?

İstanbul'da deprem hazırlıklarını denetleyen Sayıştay 'İstanbul Depreme Nasıl Hazırlanıyor?' raporunda, depreme hazırlık çalışması yapan kuruluşların arasında etkili bir koordinasyonun olmadığına dikkat çekiyor.

Raporda, tüm kamu binalarının, özellikle okulların, hastanelerin, köprülerin, viyadüklerin, tünellerin, tarihi ve kültürel değeri olan binaların depreme dayanıklı olup olmadığı tespit edilerek, ihtiyaç gösterenlerin acilen güçlendirilmesi ifade edilirken, birçok kurumların güçlendirme çalışmalarını kendi olanaklarıyla yaptığı belirtiliyor.

Depremde hasar gören belediyeler, üniversiteler ve diğer kamu binalarının onarımı ve güçlendirilmesi için toplam 146.9 milyon YTL ihtiyaç varken, kurumlara ödenen rakam sadece 33.6 milyon YTL.


SORUMLULAR ZAMANAŞIMINA UĞRADI

17 Ağustos Depremi'nde yaptıkları binalarla yüzlerce insanın yaşamını yitirmesine neden olan sorumlulardan Kocaeli'de açılan 600 davadan 12 kişi suçlu bulunurken, 6'sının cezası ertelendi.

Yalova'da açılan davalarda ceza aldığı bilinen tek isim Veli Göçer oldu. Düzce'de açılan 220 davalar sonucunda cezaevine giren kimse olmadı. Açılan davaların tümü 16 Şubat 2007 tarihinde zamanaşımına uğradı. Zamanaşımına uğramayanların ise cezaları ertelendi.

Resim

PREFABRİK HAYATLAR

Depremde 10 bin insanın öldüğü Kocaeli'de halen 30 bin vatandaş prefabrik yapılarda barınıyor. Depremde yıkılan ya da ağır hasar gören 34 bin 275 konuta karşılık Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Dünya Bankası ile çeşitli hibeci kuruluşlar tarafından 17 bin 778 kalıca konut yaptırıldı.

2 bin 504 kişinin öldüğü, 4 bin 500 kişinin de yaralandığı Yalova’da, 10 bin 201 konut veya işyeri yıkıldı, 23 bin 517 bina da hasar gördü. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nca, kentin 9 ayrı bölgesinde yaptırılan 5 bin 150 prefabrik konutun, kalıcı konut inşaatlarının tamamlanmasının ardından satılmasına karar verildi.

DEPREM SONRASI YAPILAN HARCAMALAR

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin ardından bölgede depremzedelerin konut, altyapı ve çeşitli ihtiyaçlarının da karşılanması amacıyla bugüne kadar toplam 1 trilyon 523 milyon YTL harcama yapıldı.

Afet yönetiminde hızlı, aktif, anında müdahale sağlamak amacıyla, valiliklerçe yapılan acil yardım planlarının güncelleştirilmesi ve takibinin etkin olabilmesi için elektronik ortama geçildi. Bu yıl içinde meydana gelen deprem afeti sonucu mevzuattan dolayı mağdur olan Bingöl, Erzincan, Elazığ, Tunceli ve İzmir illerindeki afetzedelerin mağduriyetlerini giderilmesi için 4864 sayılı Kanun çıkarıldı.

[img]http://img175.imageshack.us/img175/228/gp056075nu6.jpg[/img]

DEPREM BAKANLIĞI UNUTULDU

Uzmanlar olası bir yıkıcı depremde yeni bir felaketle karşı karşıya gelineceğini belirtirken, alınan önlemlerin yetersizliği konusunda birleşiyor.

Su sıkıntısının olduğu günlerde Su Bakanlığı'nın kurulması gündemdeki sıcaklığını korurken, "birinci derece" deprem kuşağında yer alan Türkiye'de bir Deprem Bakanlığı'nın oluşturulması ve bu bakanlığa bütçeden ciddi pay ayrılması için yetkililerin yeni ve etkileri silinmeyecek bir depremi beklemediğini umut ediyoruz. 17 Ağustos 1999'da yaşananları unutmadan ve hafızalardan silinmesine izin vermeden tüm önlemlerin alınması gerekiyor.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen Reisimiz » Cum Ağu 17, 2007 12:49

o günü hiç unutamam o gün benim sünnet hazırlıklarım yapılıyordu gece 02:45 kadar dısardaydık eve geldim yıkandım yattım yatmamla sallanmamız biz oldu Allah bir daha bizi o günleri göstermesin
Kullanıcı küçük betizi
Reisimiz
Üye
Üye
 
İletiler: 125
Kayıt: Cum Tem 13, 2007 23:03

İletigönderen |Kuralsız| » Cum Ağu 17, 2007 15:42

Allah bu milleti bir daha böyle bir felaketle sınamaz inşallah...

Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum...

Türk-Kan, haber için tşk. abla
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye
 
İletiler: 2244
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:25
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Çetin Taş » Cum Ağu 17, 2007 20:32

Allah ölenlere rahmet eylesin.Geride kalanlara sabır versin.
Ama daha önce de dedim,halk dalkavukluğu yapmayacağım artık,ATATÜRK'ün bahsettiği "TÜRK MİLLETİ"olduğunu ispatlayana kadar bu millete acımıyorum.Her boş yere gecekonduyu konduran belediye başkanlarına ses çıkarmadıkları için;vatandaşın parası ile milyon tane lale dikti diye,önceki dönemlerde yapılan ama şerefsiz medya tarafından hakları yenen belediye başkanlarının icraatlarına sahip çıkan halk dalkavuğu namussuzlara depremin hesabını sormadıkları için;vatanı-milleti-bayrağı satanlara oy yağdırdıkları için halka acımıyorum.
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN,AKIL VERSİN!GÖZÜNDEKİ VE ZİHNİNDEKİ PERDEYİ AÇSIN!
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen shadow39 » Cum Ağu 17, 2007 20:33

Ne zaman basimiza bir kere daha gelir o zaman hatirlariz
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye
 
İletiler: 2230
Kayıt: Cmt Mar 03, 2007 20:27

İletigönderen AlpereN » Cum Ağu 17, 2007 21:09

Allahım bize bir daha o acıyı yaşatmasın Allah ölen herkese rahmet eylesin kalanlara sabır versin ne diyelim gerçekten o acıyı bir daha yaşatmasın Allahım :wink:
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye
 
İletiler: 628
Kayıt: Pzr Nis 22, 2007 22:57

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Ağu 18, 2007 16:24

Çetin Taş yazdı:Allah ölenlere rahmet eylesin.Geride kalanlara sabır versin.
Ama daha önce de dedim,halk dalkavukluğu yapmayacağım artık,ATATÜRK'ün bahsettiği "TÜRK MİLLETİ"olduğunu ispatlayana kadar bu millete acımıyorum.Her boş yere gecekonduyu konduran belediye başkanlarına ses çıkarmadıkları için;vatandaşın parası ile milyon tane lale dikti diye,önceki dönemlerde yapılan ama şerefsiz medya tarafından hakları yenen belediye başkanlarının icraatlarına sahip çıkan halk dalkavuğu namussuzlara depremin hesabını sormadıkları için;vatanı-milleti-bayrağı satanlara oy yağdırdıkları için halka acımıyorum.
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN,AKIL VERSİN!GÖZÜNDEKİ VE ZİHNİNDEKİ PERDEYİ AÇSIN!

dua etsinler. yagmur duasina cikanlar, deprem olmasin diye de duaya ciksinlar...
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x