Vakıflar Yasası’nın 25. maddesi aynen kabul edildi

Genel & Güncel Konular

Vakıflar Yasası’nın 25. maddesi aynen kabul edildi

İletigönderen Türk-Kan » Cum Şub 15, 2008 0:36

En çok tartışılan madde geçti

Meclis Genel Kurulu’nda en çok tartışılan Vakıflar Yasası’nın 25. maddesi aynen kabul edildi.

Maddeyle vakıflar, vakıf senedinde yer almak kaydıyla, amaç ve faaliyetleri doğrultusunda, uluslararası faaliyet ve işbirliğinde bulunabilecek, yurtdışında şube ve temsilcilik açabilecek.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Eyüp Cenap Gülpınar başkanlığında toplanarak, Vakıflar Yasası’nın vetolu maddelerini görüşüyor. Yabancıların Türkiye’de vakıf kurabilmelerine olanak sağlayan ve “Lozan’ı deliyor” diye muhalefet partilerinin tepki gösterdiği 25. madde AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi.

-ULUSLARARASI FAALİYET-

Maddeyle vakıfların uluslararası faaliyetleri düzenleniyor. Vakıflar Yasası’nın 25. maddesiyle, vakıflar, vakıf senedinde yer almak kaydıyla, amaç ve faaliyetleri doğrultusunda, uluslararası faaliyet ve işbirliğinde bulunabilecek, yurtdışında şube ve temsilcilik açabilecek, üst kuruluş kurabilecek ve yurtdışında kurulan kuruluşlara üye olabilecek. Vakıflar, yurtiçi ve yurtdışındaki kişi, kurum ve kuruluşlardan, ayni ve nakdi bağış ve yardım alabilecek, yurtiçi veya yurtdışındaki benzer amaçlı vakıf ve derneklere ayni ve nakdi bağış ve yardımda bulunabilecek. Ancak yurtdışı nakdi yardımlar, banka aracılığıyla alınabilecek. Amacını geliştirmeye yardımcı olmak veya gelir sağlamak amacıyla vakıflar, iktisadi işletme ve şirket kurabilecek, kurulmuş şirketlere ortak olabilecek.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Nihan » Sal Şub 19, 2008 12:14

Buyrun buradan yakın; biz türbanla uğraşırken neredeyse birbirimizle boğaz boğaza gelecekken düşman ne işler becermiş de haberimiz olmamış. Atatürk boşuna mı Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nu getirdi ve Vakıflar Kanunu'nu değiştirdi. Patrikhane'nin ihanet pınarı olduğunu ve vakıfları aracılığıyla akıttığı suyla (para) ihanet çarkını döndürdüğünü görmüştü. Hükümetin bunu görmemiş olması mümkün mü? Damat Ferid'i bile çok arar bu millet. İktidarda olanların yanında bayağı siyasetçi ve onurlu kalıyor. O hiç değilse savaşta yenilmiş bir devletin temsilcisi olarak anlaşma imzalamıştı. Ya hükümettekiler? Bağımsız sayılabilecek bir devletin hür temsilcileri olarak bile bile ladesin ne gereği var?
[img]http://img340.imageshack.us/img340/5780/nihanimza1kx5.jpg[/img]
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye

İletiler: 832

İletigönderen MedceziR » Çrş Şub 20, 2008 15:46

Biz türbanla uğraşalım daha, sanki başka sorunumuz yokmuş gibi, AKP ve yandaşları da asıl emellerini elde etsinler...
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen TOPAL_OSMAN_TORUN » Çrş Şub 20, 2008 19:13

EVET BİZ TÜRBANLA UĞRAŞIRKEN İÇİMİZDEN HANÇERLENDİK BU YASAYA OY VERENLERE BU MİLLETİN EVLADI OLARAK YAZIKLAR OLSUN DİYORUM BENİM VERGİLERİMLE MAAŞ ALAN SÖZDE TÜRK VE MÜSLÜMAN ASLINDA YAHUDİ ERMENİ RUM VS. OLAN BU DEVŞİRMELERE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. YAHUDİ ERMENİ RUM VS. DİYORUM ÇÜNKİ BU ŞEREFSİZLER TÜRK OLMAYI HAKETMİYORLAR.....
YARININ TÜRK ÇOCUKLARI BİLMELİDİRKİ; ONLAR KIR ÇADIRLIK BİR AŞİRETİN DEĞİL! BİNLERCE YILLIK ARİ MEDENİ BİR IRK' IN EVLATLARIDIR!
Kullanıcı küçük betizi
TOPAL_OSMAN_TORUN
Üye
Üye

İletiler: 1

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x