Vali'yle DİSK Omuz Omuza

Genel & Güncel Konular

Vali'yle DİSK Omuz Omuza

İletigönderen Hasta » Çrş May 02, 2007 6:23

Vali ile DİSK omuz omuza...

Dün sabah...
Bir grup "terörist" arkadaşla birlikte, Haydarpaşa'dan vapura bindik, Eminönü'nde indik... Aramızda, kravatlı bankacılar var, öğrenciler var, ev kadınları var, emekliler var...
Bir kısmımız işine giderek, bölücü faaliyette bulunuyor. Bir kısmımız Taksim'de alışveriş yaparak, ihanet etmeyi planlıyor.
Yıkıcaz bu ülkeyi, kararlıyız!
Helâlleştik.
İndik vapurdan.
Otobüs yok, tramvay yok, taksi yok.
Beşiktaş'a doğru yürüyoruz.
Galata Köprüsü'nde durdurulduk.
Silahlı polisler...
Üstümüz aranıyor.
Kadın, çoluk, çocuk... Hepimizin.
Zannedersin, Kudüs.
Biz de Filistinliyiz.
Geçtik, check point'i...
Yedik gazı.
Üstümüze bomba atıyorlar resmen...
Al toz kırmızı biberi, dök gözüne, ne hissedersen, öyle... Göğsün sıkışıyor, nefes alamıyorsun. Astımsan, gittin... Kaçışa kaçışa, İnönü Stadı'nın önüne geldik, tazyikli su... Panzerleri dizmişler, işine gücüne gitmeye çalışan sıradan insanlara püskürtüyorlar. Dolmabahçe'nin duvarının kıyısından kıyısından Çarşı'ya geldik ki... Bi gaz daha.
"Ben vatandaşım, eylemci değilim" diyene, veriyorlar copu... Kadınlar yerlerde.

İşe geldim, bina boş.
Meğer, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerini kesmişler. E5 kilit. Mahalle araları bile tıkanmış. Ambulansta can çekişen, uçağını kaçıran... Protesto kornası çalanların plakasını alıyorlar, ceza yazmak için...
Açtım televizyonu... Vali, " hangi yolların kapatılacağını duyurmuştum" diyor. Nereye duyurdun? Duyurun önümde... Köprülerin kapatılacağı yok, duyurunda... Milletin suratına gaz bombası atılacağı, hiç yok!

Uzatmayayım...
Tandoğan'ın ve Çağlayan'ın rövanşıdır bu... "Çok şımardın sen, ayağını denk al"dır, bir nevi.

Aşırı güç kullanılmasının, 1 Mayıs'la falan alakası olmayan insanlara gaz bombası atılmasının, hiç sebep yokken köprülerin kapatılmasının, yolda perişan edilmesinin, günahsızların coplanmasının başka izahı olabilir mi?

Gözümüzün kulağımızın Anayasa Mahkemesi'nde olacağı bir gün... "Kontrollü şiddet" le "suni kaos" yaratıldı.
Gündem, saptırılmaya çalışıldı.
Bana göre, olan biten budur...

Ve maalesef...
Milletle birlikte Tandoğan'a çıkma cesaretini gösteremeyen DİSK, kahramanlık, özgürlük ayaklarıyla, bu hesaba alet oldu.
Sadece vali yetmez...
"DİSK başkanı da istifa" kardeşim.

-----------

Yazıya noktayı koyduk... Anayasa Mahkemesi'nin kararı açıklandı: 367 şart. "Madem çelik çomak kültüründen geliyoruz, çanak çömlek patladı'ya da hazır olmak lazım" dedik... Anlatamadık. Söylüyorum size, inanmıyorsunuz... Bu yalaka medyanın ipiyle kuyuya inilmez, merdiveniyle Çankaya'ya çıkılmaz!

Yılmaz ÖZDİL
02.05.2007
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Çetin Taş » Çrş May 02, 2007 9:35

"Olayları televizyondan izledim,gün içinde de trafiğin Arapsaçı olmaya başladığı anda İstanbul dışına çıktım.
Olaylar son derece üzücü.

Valinin tavrını ve polisin uyguladığı şiddeti kesinlikle kınıyorum.Ben Cumhuriyet Mitingi'nin intikamının alınmaya çalışıldığını ve bundan sonra yapılması planlanan mitinglere katılmayı düşünen vatadaşlarımıza gözdağı verildiğini düşünüyorum.

DİSK başkanı sayın Çebi'yi de kınıyorum.Her ne olursa olsun,Taksim'de gösteri yapmak inadı yüzünden bugün yüzlerce kişi tutuklandı.Binlerce kişi dayak yedi.Polisin yaptığı elbette ki yanlış,bana göre hiçbir şekilde savunulamaz.Kendi vatandaşına öldüresiye copla,tüfek dipçiğiyle saldıran polisin ruh halinin kesinlikle psikiyatristler tarafından müşahade edilmesi gerektiğine inanıyorum.Ama sayın Çebi'nin yaptığı hareketin de tamamen gösteri amaçlı olduğunu,geleceğe yönelik siyasi bir yatırım yaptığını düşünüyorum.

İstanbul valisi için ise söyleyecek söz bulamıyorum.Kaç senedir her sene gayet güzel yapılan 1 Mayıs kutlamalarına yine gölge düşürmeyi başarmak ancak onun becerebileceği bir işti."

Dün akşam 1 Mayıs ile ilgili bir tartışma açmıştım,orada da bunları yazmıştım.Yılmaz abi bu yazıyı mı okudu ne? :wink:
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Türk-Kan » Çrş May 02, 2007 19:15

NuNNi, yine Yilmaz Özdil, yine mükemmel bir yazi, sagol... 1 Mayis'ta Taskim'de olan biteni o kadar güzel aciklamis ki... :D
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Hasta » Çrş May 02, 2007 19:32

Çetin Taş, :wink: 8)
Türk-Kan, :D
Sanırım 1 Mayıs 2007'yi en iyi anlatan yazı oldu...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Ram » Çrş May 02, 2007 21:44

NuNNi, teşekkürler, Yılmaz Özdil yine doğruları söylüyor. :artis:
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x