Van'da "Açılım" Paneli

Van'da "Açılım" Paneli

İletigönderen Ram » Pzt Ara 28, 2009 6:35

Van'da "Açılım" Paneli

26 Aralık 2009, Cumartesi

''DEMOKRATİK AÇILIMDA SON DURUM'' PANELİ -VAN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ DAYANIŞMA KURLU TARAFINDAN ''DEMOKRATİK AÇILIMDA SON DURUM'' KONULU PANEL DÜZENLENDİ

VAN - Van Sivil Toplum Örgütleri Dayanışma Kurulu tarafından, ''Demokratik Açılımda Son Durum'' konulu panel düzenlendi.

Van Tucaret ve Sanayi Odası Erek salonunda düzenlenen ve Moderatörlüğünü Kadri Salaz'ın gerçekleştirdiği panele Fatih Üniversitesi'nden Prof.Dr. Ömer Caha, Zaman gazetesi yazarlarından Bejan Bator, Taraf gazetesi yazarı Orhan Miroğlu konuşmacı olarak katıldı.

Panel öncesi açılış konuşmasını yapan, Van Sivil Toplum Örgütleri Dayanışma Kurulu Başkanı Yakup Simekleoğlu, Van Sivil Toplum Örgütleri Dayanışma Kurulu olarak, demokratik açılım ve kardeşlik projesinin başarıya ulaşmasının başta ülkenin olmak üzere bölgenin geleceği için kaçınılmaz bir fırsat olduğunu söyledi.

Daha çok demokrasi, daha çok hoşgörü ve daha çok insan hakları şiarının olması gerektiğini belirten Simeklioğlu, ''Bu doğrultuda atılacak adımlara sonuna kadar destek vereceğimizi ifade etmek isterim. Demokratik açılımda zamana, sabra ve olgunluğa ihtiyaç vardır. Son çeyrek yüzyılda 40 bin'in üzerinde cana ve yüz milyonlarca dolarlık milli servetin heba olmasına neden olan sorunların çözümü için başlatılan Demokratik açılımın dört aylık sürede bu sorunun çözülmesi beklenemez.''dedi.

Simeklioğlu, Demokratik açılımın uzun ve zor bir süreç olduğunu, süreçte zaman zaman gerilimin ya da ilerlemelerin ve sancılı dönemlerin görülebileceği, ancak bu süreçten geri dönülmemesi gerektiğini anlattı.

Açılış konuşmasının ardından panel Prof.Dr. Ömer Caha'nın konuşması ile panel başladı.

Panele, Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz ile Van'daki Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İm (Kod): Tümünü seç
http://video.turk.net/video/izle/33921/-demokratik-acilim--paneli--van/Sayfa/2/
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: ⌨ Ağ'a Takılmışlardan Haberler ⌨

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x