Van’da Vatan Toprağımızdır!

Van’da Vatan Toprağımızdır!

İletigönderen umitdoganci » Pzt Eki 24, 2011 22:01

Dünden beri televizyonlarda ve sanal ortamlarda yapılan yorumları ve paylaşımları büyük bir şaşkınlıkla takip ediyorum. Meğer bizler ne kadar acımasız ve unutkan olmuşuz! Merak ediyorum biz ne zaman değiştik? Niye bu kadar acımasız ve gaddar olduk?

Oysa Van ili vatan toprağımızdır. Hayatlarını kaybeden insanlar yurttaşlarımızdır, kardeşlerimizdir!

İnsanlık bilinçini kaybetmiş ve orada feryat eden insanların feryatlarından mutluluk duyanlara sesleniyorum, demokrasi adına iç savaş cıkartıp masum insanları öldüren, genç kızlarımızın ırzına geçen, çocukların anasız ve babsız büyümesine neden olan, hatta ibadethaneleri bombalatan insanlardan ne farkınız var?

Sizlerin mutluluğu ırkçılığın cehaletle birleşmesinin bir ürünüdür!

Cehalt içinde yüzdüğünü ifade ettiğiniz o halk bile, 17 Ağustosta yardım elini uzatmıştı. Irkçı ve bölücü diye adlandırdığınız insanlarımızın evlerinde Türk bayrağı asılı. Gögüslerinde halen gazi madalyaları var. Mehmet’imin toprağa her düşmesinde senin kadar onlarda feryat ediyor. Ve sizler ilahi adalet deyip sevinirsiniz ama, ayrılır mı et tırnaktan?

Farkında mısınız, sevinç çığlıklarınızın bölücü yandaşlarınkinden bir farkı yok!

Sizler, hasta olan kolunuzu kesip havlayan itlerin önüne atmaya devam edin. Biz ise, o kolun halen bedenimizin bir parçası olduğunun bilincini yitirmedik!

Sizler yardım elinizi uzatmak istemeseniz bile, acıları paylaşmalısınız. Yurttaşlık duygusu gereği bunu yapmalısınız. Yok yok… insanlık onuru için yapmalısınız!
İster Van, isterse başka bir ilimizde bunlar yaşanmış olsa bile, acıları paylaşmalıyız. Van vatan toprağımızdır ve ne İstanbul’un, ne Ankara’nın, Kırşehir’in ne de diğer illerin Van’dan bir farkı yok!

Yurttaşlık bilinçimizi unutmadığımızı, insanlık onurumuzu yitirmediğimizi gelin gösterelim ve çıkarsız yardımlarımızı afet bölgelerine ulaştıralım. Unutmayın, insanlık duygusunu kaybetmemiş olan herkes dil-din-ırk ayrımı yapmadan yardıma koşar ve acıları paylaşır.

İnanın ki, Mustafa Kemal ATATRÜK ve Cumhuriyeti kuran arkadaşları bu konuda benim gibi düşünürlerdi…

Hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve hazatda kalanlara baş sağlığı ve sabır dilerim.

Ümit DOĞANCI, 24 Ekim 2011
TGB Almanya 2. Başkanı
Kullanıcı küçük betizi
umitdoganci
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 46
Kayıt: Pzt Mar 15, 2010 15:35

Şu dizine dön: Ümit DOĞANCI

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x