Vatikan’dan Müslümanlara Olumlu Yanıt

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Vatikan’dan Müslümanlara Olumlu Yanıt

İletigönderen Panzehir » Cum Eki 12, 2007 22:09

Vatikan, 138 Müslüman akademisyenin Papa’ya yazdığı mektubu olumlu olarak niteledi. Kardinal Tauran, Vatikan Radyosu’ndan “Bu son derece ilginç, polemikten uzak, cesaret verici bir mektup” dedi, mektubu tüm Hristiyan liderlere gönderdiklerini açıkladı.

Roma Katolik Kilisesinin ruhani lideri Papa 16. Benediktus’a hitaben 138 Müslüman akademisyen ve alim tarafından yazılan mektup, Vatikan tarafından “olumlu” ve “cesaret verici” olarak nitelendi. Dünya barışı için iki din arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi çağrısı yapılan mektuba yanıt, Papalık Dinlerarası Diyalog Kurulu (PDDK) Başkanı Kardinal Jean-Louis Tauran’dan geldi. Tauran, Vatikan Radyosu’na verdiği demeçte, Müslüman akademisyenlerin mektubuyla ilgili olarak, bugünün dünyasında Müslümanların da Hristiyanların da, “Senin için Tanrı, senin yaşamında gerçekten tek midir” sorusuna yanıt aramak durumunda olduğunu da söyledi.

Kardinal Jean-Louis Tauran, mektup için şunları söyledi: “Bu, son derece cesaret verici bir sinyal. Zira iyiniyet ve diyalogla, önyargıların aşılabileceğini göstermektedir. Bu diyalog konusuna manevi bir yaklaşımdır. Bunu, maneviyat diyaloğu olarak da adlandırabilirim.”

Haberin devamı için tıklayınız...

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Türk-Kan » Cum Eki 12, 2007 22:58

Türk-Kan bir başka forumda yazdı:Bayram günü sinirlerimi bozmak istemiyorum. Fetullah'in usaklari, pabucumun "müslüman" akademisyenleri. Vatikan'in "Dinlerarasi Diyalog" projesine hizmet etmekten baska neye yararsiniz???

Hak din Islam'dir. Kutsal kitabimiz tüm aciklik ve netligi ile bunu söylerken hangi "iki" dinin ortak noktasindan bahsediyorsunuz? Yoksa hiristiyanlar "Lâ ilâhe illallah Muhammedun Resûlullah" diyerek imana gelip, sapkin üclü teslis inanclarini terk mi ettiler de ben duymadim?

ayrica o mektupta diyanet isleri baskani'nin imzasi yok. Papa'nin ziyaretinde cekilen bir resmi eklemis The Times haberi verirken...

Vatikan pek memnun kalmis :twisted:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x