ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, gelinen noktada Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili yeni bir tur yapılmasını anlamsız gördüğünü belirterek, "Cumhurbaşkanlığı adaylığımın bundan sonra devam etmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Bundan sonra söz milletindir." dedi.
Gül, tavrını açıkladı: Adaylığım söz konusu değil
11. Cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Gül, adaylığını açıkladıktan sonra kamuoyundan büyük destek aldığını ifade etti. CHP'nin Turgut Özal'ın cumhurbaşkanı seçimindeki tavrını sergileyerek, seçimleri boykot ettiğini ve süreci Anayasa Mahkemesi'ne taşıdığını hatırlatan Gül, bugün tekrarlanan 1. turdanda 367 sayısı bulunamadığı için bir netice alınamadığını aktardı.
Gül, "Bugün gelinen noktada yeni bir turun yapılmasını anlamsız görüyorum. Siyasetin onurunu düşündüğüm için nafile turların gereksiz olduğunu düşünüyorum. Nafile turlar siysetin onurunu zedelemiştir. " dedi. Gül, cumhurbaşkanlığı adaylığından ayrıldığını açıklayarak, "Bundan sonra söz milletindir." diye konuştu.
zaman