Vizyona yeni girenler: 25 Nisan - 1 Mayıs

Vizyona yeni girenler: 25 Nisan - 1 Mayıs

İletigönderen Pınar » Cmt Nis 26, 2008 9:38

Vizyona yeni girenler: 25 Nisan - 1 Mayıs

Bu hafta 8 yeni film gösterimde: ''Çaylak Profesyonel'', ''Ölümün Sesi'', ''Lütfen Başa Sarın'', ''Sokak dansı'', ''Mevlana Celaleddin Rumi: Aşkın Dansı'', ''Kesişen Yollar'', ''Suç'', ''Karanlığın Gölgesinde''

Çaylak Profesyonel
(Semi Pro)


Yönetmen: Kent Alterman
Oyuncular: Will Ferrel, Woody Harrelson, Maura Tierney, Andre Benjamin...
Tür: Komedi / Spor
Yapım Yılı: 2008

Yönetmenliğini Kent Alterman’ın üstlendiği "Çaylak Profesyonel", Will Ferrel, Woody Harrelson, Maura Tierney ve Andre Benjamin’i biraraya getiriyor.

Amerikan Basketbol Birliği’ne bağlı Flint Michigan Tropics takımının koçu Jackie Moon (Will Ferrel), takım arkadaşlarının NBA’de oynama hayallerini gerçekleştirebilmek için onlara destek verir.

Ölümün Sesi
(One Missed call)


Yönetmen: Eric Valette
Oyuncular: Shannyn Sossamon, Ed Burns, Ana Claudia Talancón, Ray Wise...
Tür: Gerilim
Yapım Yılı: 2008

Beth Raymond (Shannyn Sossamon) birkaç gün arayla iki arkadaşının korkunç bir şekilde can verişlerine tanık olarak ciddi bir travma yaşar. Daha da rahatsız edici olanı, her ikisinin de cep telefonlarına mesaj geldiğini bilmesidir.

Arkadaşları bu mesajlarda yaşayacakları dehşet dolu son anlarının kaydını dinlemişlerdir. İmkansız gibi görünse de, bu mesajlar ölmelerinden günler önce gelmiştir, ama her iki ölüm de tam olarak mesajın söylediği anda ve şekilde gerçekleşmiştir.

Polis, Beth’in aklını yitirmiş olduğunu düşünse de Detektif Jack Andrews (Edward Burns) ona inanmaktadır çünkü kendi kız kardeşi de, Beth’in arkadaşlarının ölümüyle büyük benzerlikler gösteren feci bir kazada yaşamını yitirmiştir. Jack ve Beth birlikte bu meşum ölümlerin üzerindeki esrar perdesini kaldırmak için hummalı bir çalışma içine girerler.

Ama gerçeği bulmaya yaklaştıklarında, Beth’in cep telefonu da acı acı çalmaya başlar ve ekranda Cevapsız Arama yazısı belirir…

Lütfen Başa Sarın
(Be Kind Rewind)


Yönetmen: Michel Gondry
Oyuncular: Mos Def, Danny Glover, Mia Farrow, Melonie Diaz...
Tür: Komedi
Yapım Yılı: 2008

Jerry manyetik güçlere sahiptir ancak bunu henüz fark edememiştir. Hergün video kaset kiraladığı dükkâna son gidişinde bir sorunla karşılaşır.

Dükkândaki yarıdan fazla video kaset silinmiştir ve bunun nedeni Jerry’nin manyetik gücüdür. Jerry batacağını düşünen dükkân sahibine inanılmaz bir fikir verir.

Silinmiş filmlerin yerine kendileri o filmleri çekecektir. Böylece Ghost Busters, Robocop ve Aslan Kral gibi kültleşmiş filmlerin kopyalarını çekmeye koyulurlar.? Onlar artık gelmiş geçmiş en popüler filmlerin yeni başrol oyuncularıdır.

Sokak Dansı
(Step Up 2, The Streets)


Yönetmen: Jon Chu
Oyuncular: Will Kemp, Robert Hoffman, Briana Evigan, Cassandra Ventura, Adam G. Sevani...
Tür: Dram / Romantik / Müzik
Yapım Yılı: 2008

Nereden geldiğin değil, nerede olduğun önemlidir.

Seçkin öğrencilerin öğrenim gördüğü Maryland Sanat Okulu’na (MSA) yeni giren isyankar ruhlu Andie (Briana Evigan) çevresiyle uyumsuz bir kızdır.

Yeni okuluna uyum sağlamaya çalışırken eski rüyası olan Baltimore’daki sokak dansçılarıyla beraber dans etme hayalini hala korumaktadır.

Okulun en yetenekli öğrencisi Chase (Robert Hoffman) ise beklediği büyük çıkışı Baltimore’un en büyük sokak dansları yarışması olarak bilinen “The Streets / Sokaklar”da yarışmak için bir grup kurarak gerçekleştirmek istemektedir.

Chase ile Andie’nin güçlerini birleştirmesiyle birlikte Andie’nin ruhunun derinliklerinde mensup olduğu iki farklı dünya çatışmaya başlar. Genç kızın yaşamındaki ve dans pistindeki baskı giderek ısınırken sevgi ile sadakat, özgürlük ile fırsatlar arasında köprü kurmayı öğrenmek zorundadır.

Aynı zamanda kim olduğu ile ulaşacağına inandığı kimlik arasındaki dengeyi tutturmaktan başka çaresi yoktur.

Mevlana Celaleddin Rumi: Aşkın Dansı

Yönetmen: Kürşat Kızbaz
Oyuncular: Müşfik Kenter, Turan Özdemir, Cüneyt Türel, Selçuk Yöntem, Özcan Deniz, Burak Sergen, Meltem Cumbul, Sinan Tuzcu...
Tür: Belgesel / Dram
Yapım Yılı: 2008

Yüzyılları aşan evrensel barış, kardeşlik ve aşk düşünceleriyle tüm dünyada geniş kitleler tarafından sevilen ve saygı duyulan, büyük felsefi düşünür, Mevlana Celaleddin-i Rumi filmin ana konusunu oluşturuyor.

Filmin temel amacını, düşünceleriyle insanlığa yön veren Mevlana’nın sevgi ve barış öğretilerinin, sinemanın etkisi ve gücüyle yorumlanması ve geniş bir izleyici kitlesine sunulması oluşturuyor.

Kesişen Yollar
(Reservation Road)


Yönetmen: Terry George
Oyuncular: Jennifer Connelly, Mark Ruffalo, Joaquin Phoenix, Elle Fanning...
Tür: Dram / Gerilim
Yapım Yılı: 2007

Profesör Ethan Learner ve eşi Grace küçük kızları Emm ile birlikte 10 yaşındaki oğulları Josh’un çello çaldığı resitale katılırlar. Aile bu küçük yetenekle büyük gurur duymaktadır.

Aynı saatlerde başka bir baba- oğul olan Dwight Arno ve Lucas bir basketbol maçından dönmektedirler.

Resitalden sonra evin yolunu tutan aile, Reservation Road üzerindeki bir benzin istasyonunda durur. Bu benzin istasyonunda Learner ve Arno ailelerinin yolları kesişecek, yaşanan bir kaza tüm hayatlarını değiştirecektir...

Oğlunu kaybetmesine sebep olan kazayı yapıp kaçan kişiyi bulmak Ethan’ın yaşama amacı haline gelirken, suçlunun yanı başında olduğunun farkında bile değildir...

Suç
(Uncrime)


Yönetmen: Manuel Pradal
Oyuncular: Harvey Keitel, Emmanuelle Beart, Norman Reedus, Joe Grifasi...
Tür: Korku / Gerilim
Yapım Yılı: 2007

Vincent hayatını karısının katilini aramaya adamıştır. Komşusu Alice, Vincent’la bir ilişki yaşamak istemektedir fakat Vincent katili bulmadan hiç kimseyle ilişkiye girmemeye kararlıdır.

Alice, Vincent intikamını alıp geçmişi arkasında bırakabilsin diye ona bir suçlu bulmaya karar verir.

Gizemli ve hiçbir şeyden haberi olmayan taksi şoförü Roger’ı amacına uygun olarak gözüne kestirir.

Karanlığın Gölgesinde
(The Age Of Ignorance)


Yönetmen: Denys Arcand
Oyuncular: Diane Kruger, Marc Labrèche, Caroline Néron ...
Tür: Komedi
Yapım Yılı: 2007

Jean-Marc rüyalarında parlak zırhlı bir şövalye, sahne ve perdenin yıldızı, başarılı bir yazardır. Sürüyle kadın ayaklarının dibine ve yatağına düşer.

Gerçekte o hiç kimsedir… bir devlet memuru, anlamsız bir koca, başarısız bir baba ve gizli saklı sigara içen biri. Ama Jean-Marc hayal dünyasının ayartmasına direnir ve gerçek dünyada kendine yeni bir şans tanımaya karar verir.

KAYNAK
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye
 
İletiler: 1380
Kayıt: Çrş Haz 06, 2007 7:47

Şu dizine dön: Sinema & Tiyatro

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x