Vural SAVAŞ: "Tuna BEKLEVİÇ Ajan"

ARI, TESEV, Açık Toplum Vakfı, HYD, Genç Siviller, GTP, SODEV, Bianet, STGM, TÜSEV, MAZLUMDER, STEP, LGBTT, Barış ve Kardeşlik Forumu, Türk Demokrasi Vakfı, LDP, Küresel BAK vesaire...

Vural SAVAŞ: "Tuna BEKLEVİÇ Ajan"

İletigönderen taironas » Pzr Kas 09, 2008 20:07

Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç'e "ajan" suçlaması.


Yargıtay Onursal Başsavcısı ve Sözcü Gazetesi yazarı Vural Savaş,

Bugünkü köşesinde Bekleviç hakkında bazı iddialarda bulundu.

Savaş, "Kaan Turhan 2006 yılında yayınlanan ‘Sivil Casus’ adlı eserinde Bekleviç üzerinde özellikle durmuştur" dedi.

Yargıtay Onursal Başsavcısı ve Sözcü Gazetesi yazarı Vural Savaş, Güçlü Türkiye Partisi genel başkanı Tuna Bekleviç'le ilgili yazılan bir kitabı köşesine taşırken, ‘Sivil Casus’ iddialarını gündeme getirdi.

Son günlerde adı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte anılmaya başlayan Tuna Bekleviç, geçtiğimiz genel seçimde Edirne'de bağımsız aday olmuş ve 600 oy almıştı.

Bekleviç, seçimden sonra Edirne'ye bir daha gelmemiş ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Edirne ziyareti sırasında gizlice gelerek, Başbakan’la görüştüğü ileri sürülmüştü.

Vural Savaş, Sözcü Gazetesinin bugünkü sayısında yayınlanan
köşe yazısında, kapatma davasının sonucundan önce AKP'nin kendini feshedeceğini ve mallarıyla birlikte Güçlü Türkiye Partisi'ne katılacağının konuşulduğunu bildirdi.

Savaş, köşesinde Kaan Turhan tarafından 2006 yılında yayınlanan ’Sivil Casus’ adlı kitabında Tuna Bekleviç hakkında suçlamalarda bulunduğunu ifade ederken, bu konuda şunları yazdı:

"Kaan Turhan, Türkiye Cumhuriyeti'nin çökertilmesi ve paramparça edilmesi için ülkemizde faaliyet gösteren bazı sivil toplum örgütlerinin maskelerini düşürmek için yazdığı ve 2006 yılında yayınlanan ‘Sivil Casus’ adlı eserinde, Tuna Bekleviç üzerinde özellikle durmuş ve şu bilgileri vermişti.

Tuna Bekleviç, parti kurmadan önce Saros'tan destek gören
İstanbul Bilgi Üniversitesi Proje Geliştirme Bölümü Başkanlığı ve sonradan Anadolu Gençlik Liderleri adını alan Ekonomistler Platformu Başkanlığı da yapmıştı".

Kitaptan önemli bölümleri köşesine taşıyan Vural Savaş, Bekleviç'in 3 Haziran 2005 tarihinde Kürt gruplarla görüşmek için Irak'a gittiğini, ABD'li yöneticilerin de AKP'nin kapatılması halinde Güçlü Türkiye Partisi ile birleşme konusunda Bekleviç'e görüş ilettiklerine yazısında geniş bir şekilde yer verdi.

Kaynak :
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.odatv.com/index.php?id=12223


**BİTTİ**

KISA BİLGİLER GTP HAKKINDA (Gerçi Başka Başlıkta Biraz Yazmıştım Forumumuzda ama burada da sizlerin değerli yorumlarını bekliyorum)

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.gtp.org.tr


TURUNCU DEVRİMCİ SOROS DESTEKÇİSİ PARTİ VE LOGOSU ve LİDERİ ABD de konferanslar veren eski ABD büyükelçisi tavsiyesi ile Sayın R. Tayyip ERDOĞANLA 2007 de özel uçakta EDİRNE -ANKARA uçusunda görüşen bir şaibeyle adı anılan "1977 doğumlu TUNA BEKLEVİÇ" googleda soros ve Güçlü türkiye partisi ve/vaya Tuna Bekleviç diye aratın bakalım neler bulacaksınız ????????

Merak Edene bu SOROSCU TURUNCU DEVRİMCİ PARTİNİN AMBLEMİ BUYRUN

Resim

ve LÜTFEN YENİ ANAYASA ÖNERİLERİNE BAKINIZ ne tesadüf değilmi ÜNİTER YAPI, TÜRK denir cümleleri yok ??? tıpkı DURDE ve GENÇ SİVİLLER örgütleri gibi :

AKP kapatılırsa milletvekilleri hangi partiye geçecekti ....ha ha diyişinizi duyuyorum Tabiki GTP'ye yani Turuncu LOGOLU :) partiye :
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.medyafaresi.com/?hid=12462&cid=5
ve
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=113785,4
(lütfen o linkleri okuyunuz)


TUNA BEKLEVİÇ KİMDİR ?

1977'de esnaf çocuğu olarak Edirne’de doğdu. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ekonomi okudu. 2000'de Ekonomistler Platformu’nu kurdu. Kurduğu platform kısa surede 21 bin üyeye ulaştı ve dört ekonomiden sorumlu devlet bakanı çıkarttı. 2004 yılında köy köy tüm Anadolu'yu dolaşarak Anadolu'nun Genç Liderleri'ni bir araya getirmeye çalıştı. Bilgi Üniversitesi mezunlar cemiyetini kurarak ilk dönem başkanlığını gerçekleştirdi.

2007 yılında 32 ülkeden 52 siyasi partinin dahil olduğu "Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu"nun (International Forum for Democracy and Peace) 3 yıl boyunca başkanlığına seçildi. 2006 yılı sonunda "daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi" talebi ile Güçlü Türkiye Partisi’ni (GTP) kurdu. Partisi 33 şehirde teşkilatlanmasını tamamlamasına rağmen erken seçim kararı alınınca seçimlere giremedi.

Cumhuriyet tarihinin en genç parti genel başkanı ünvanını taşıyan Bekleviç'in siyaset, kamu yönetimi ve hukuk alanında Türkiye'nin en başarılı genci başta olmak üzere tenis, atletizm ve satranç dallarında da çeşitli ödülleri bulunmaktadır. Teşkilatçı bir yapıya sahip olan Bekleviç ekonomi politikalari, teknoloji, motivasyon ve liderlik konularında yurt içi ve yurt dışında yüzlerce seminerde konuşma gerçekleşti. Bekleviç, ulusal gazetelerde yayınlanan yazıları yanı sıra İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından 2004 yılında basılan "Kağızman Modeli" ve 2006 yılında basılan “2023” isimli kitapların da yazarıdır

****BİTTİ***

Ve Lütfen Bu adamın ve SOROS'un yeni tuzağını inceleyin başımıza birde Anadolu'nun Genç Liderleri Derneği'ni çıkartıllar
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.agl.org.tr/
bu dernek hakkında da bildikleri olanlar varsa paylaşsınalr lütfen baksanıza ne buyurmuşlar ?

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.agl.org.tr/index.php?news=12
DEMOKRASİ AŞISI DİYE bir atak daha yapmışlar/yapıyorlar.

Ekleme : Azıcık bir araştırma ile göreceksiniz SAHTE ÜYELER İLE şişirilmiş bir BALON ancak TAYYİP ERDOĞAN bu satılık SOROS İşbirlikçisi ile nasıl görüşür , Nasıl AKP gibi Türk halkının Partisi !!!!!??????? kapatılsaydı bu adamın DENİZ ATI logolu TURNCU Logolu partisine geçip siyaset yapacaklardı ?

AYRICA sizce hani Tayyip Erdoğan yasaklansaydı bir STK'nın başına geçip Türkiyeyi dolaşacaktı peki söylermisiniz Hangi STK'nın başına geçicekti sizce ?

Tamam partisinde yasaksız olanalar Güçlü Türkiye Partisine gidecekti anladık da ya Tayyip Erdoğan ?

***
Aslında SOROS derken yanlış anlaşılmasın bildiğimiz o dernek STK ve işbirlikçiler 10 larca SOROS vari oluşum ve kişilere hizmet ediyorlar bu saldırganların ortak adı SOROS oldu tıpkı COLA veya NESCAFE vs..gibi
TÜRKİ CUMHURİYETLERİ DEMEYELİM : TÜRK CUMHURİYETLERİ DİYELİM

ORTA ASYA DEMEYELİM : TÜRKİSTAN DİYELİM
Kullanıcı küçük betizi
taironas
Üye
Üye
 
İletiler: 142
Kayıt: Pzt Nis 28, 2008 3:21
Konum: TÜRKİSTAN

İletigönderen Ram » Pzr Kas 09, 2008 21:37

AGL'de gözüme çarpan olan en mühim isim Suhey BATUM olmuştu. Demokrasi sözcüğünü çok kullanmakla beraber, hukukta da demokrasi istemektedir. Lâkin bir gözünü bunlara kırparken, diğer gözünü de millî duruş sergileyenlere kırpmaktadır.

Ayrıca, bunlar köy köy dolaşarıken hiçbir şey yapamamak oldukça dokunuyor.

Anatolian Young Leaders (AYL) Association

The Anatolian Young Leader priorities are education and regional social and political development projects designed to bring about a great sense of democracy, civic participation and pluralistic society.

  1. National Activities of AYL: To build democracy in young generations’ conscious, encourage and foster participation, improve young people’s capabilities and to enforce individual liberty to constitute an elusive model for a democratically strong Turkey. AYL organize and plan actions, facilitating young persons' participation of Turkey's management, invigorated by idealism and aiming at creating a powerful and democratic Turkey.

    AYL seeks for a long term social change within Turkey with civic participation and build capacity for civil society to have more educated person and especially women and young people in social life.
  2. International Activities of AYL: Recent works of AYL are

    1. “Democracy and Participation Summer School” with National Endowment for Democracy (NED),
    2. "Women’s Entrepreneurial School" which is currently running with The Center for International Private Enterprise (CIPE) and
    3. Strengthening Civil Society Workshops which was completed with International Republican Institute (IRI).
    4. One of the founder member and Turkish partner of International Forum for Democracy and Peace (IFFDP). International Forum for Democracy and Peace’s general objective is to develop new tactics for struggling against lack of democracy, to contribute to world sustainable peace, to maintain equal partition of the resources and spreading democratic network in all locations over the world. Overall, the project will contribute to global democracy attempts, in order to coordinate the rearrangement of all social spheres democratically in home and abroad.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen erenus » Pzr Kas 09, 2008 23:51

Ambleminde veya görsel sunumunda denizatı gördüğünüz bir yerden ecnebi memleketlerinde uzak durun, bu canlı hermafrodit olduğu için, içerde yumurta gibi çocuk muamelesi görebilirsiniz..... :D


"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 423
Kayıt: Prş Eki 18, 2007 6:07

İletigönderen taironas » Pzt Kas 10, 2008 0:44

Ram yazdı:AGL'de gözüme çarpan olan en mühim isim Suhey BATUM olmuştu. Demokrasi sözcüğünü çok kullanmakla beraber, hukukta da demokrasi istemektedir. Lâkin bir gözünü bunlara kırparken, diğer gözünü de millî duruş sergileyenlere kırpmaktadır.

Ayrıca, bunlar köy köy dolaşarıken hiçbir şey yapamamak oldukça dokunuyor.

Anatolian Young Leaders (AYL) Association

The Anatolian Young Leader priorities are education and regional social and political development projects designed to bring about a great sense of democracy, civic participation and pluralistic society.

  1. National Activities of AYL: To build democracy in young generations’ conscious, encourage and foster participation, improve young people’s capabilities and to enforce individual liberty to constitute an elusive model for a democratically strong Turkey. AYL organize and plan actions, facilitating young persons' participation of Turkey's management, invigorated by idealism and aiming at creating a powerful and democratic Turkey.

    AYL seeks for a long term social change within Turkey with civic participation and build capacity for civil society to have more educated person and especially women and young people in social life.
  2. International Activities of AYL: Recent works of AYL are

    1. “Democracy and Participation Summer School” with National Endowment for Democracy (NED),
    2. "Women’s Entrepreneurial School" which is currently running with The Center for International Private Enterprise (CIPE) and
    3. Strengthening Civil Society Workshops which was completed with International Republican Institute (IRI).
    4. One of the founder member and Turkish partner of International Forum for Democracy and Peace (IFFDP). International Forum for Democracy and Peace’s general objective is to develop new tactics for struggling against lack of democracy, to contribute to world sustainable peace, to maintain equal partition of the resources and spreading democratic network in all locations over the world. Overall, the project will contribute to global democracy attempts, in order to coordinate the rearrangement of all social spheres democratically in home and abroad.


Sevgili RAM ,

Prof.Batum bende'de derin hayal kırıklığı yarattı hatta Nihat Genç başlığında da dediğim gibi demekki "spor" tabiiatlı bazı hainler azcık ısı ve nem (yani uygun ortam ) gördümü asıl karakterlerine bürünüyorlar demekki Hele orada ESER KARAKAŞ varki o tam bunların işbirlikcisi Siyaset Meydanında Bayrağa bez Parçası demiştir ( Yiğit Bulut, Sinan Aygün Vural Öger ve bu Eser Karakaş denen zibidi katılmıştı hatta Manisalı Hoca terketmişti programı vs...vs)

Gelelim Sevgili Ram Alıntı yaptığın İngilizce Paragrafa ne acı değilmi niyetlerini bile ABD ve AB hayranı paralı Üni.'lerdeki bebeler anlasın yeter mantığı ile AKP gibi yavaş yavaş sindire sindire yapıyorlar ,

“Democracy and Participation Summer School” with National Endowment for Democracy (NED),

Kimse dur demiyor bu adamlar Yaz okulları düzenliyor

"Women’s Entrepreneurial School" which is currently running with The Center for International Private Enterprise (CIPE)

Girişimci kadınları desteklemek adı altında yandaş kazanmak --oh ne güzel bunada dur diyen yok--

Son madde zaten evrensel demokrasi masallarının tekrarı yani Ulusal yapı es geçiliyor vs...vs...

Ya ben anlamıyorum Vatanını milletini seven bir korkusuz Savcı ve Hakim yok mu ? Bunlar hakkında dosya hazırlasın ve Vatansever bir hakim nöbetçiyken karar alsın bunları Cuma günü toplasınlar ..Gözleri bir korksun biliyorum Pazartesi serbest kalırlar ama en azından karizmaları çizilir ve işleyen bir dava olur Savcıda bunlar ürkünce daha çok açık yakalar ,,,,,Aslında Siteleri , toplantıları , Türkiye Cumhuriyeti devletini ve kurumları ayrıca Anayasal düzene başkaldırıdır , içeriden çıkamazlar ama Malum AKP Savcı ve Hakimin arkasında duramazki .... Ancak ne olur sanki VATAN için risk alsalar biz bişeler yapsak suç olur TCK ya göre ama SAVCIlar şuan görevini yapmıyor/yapamıyor ..

Heleki Askeri Savcılar neden en basiti TARAF gazetesi ve yazarlarını "Devlet ve ASKERİ sırları ifşa ve Asker güvenliğini tehdit etmek" maddelerini kullanarak bunları askeri mahkemede yargılamıyorki illa darbeye gerek yokki istenildikten sonra HUKUK bu Hain ve İşbirlikçi tüm Dernek,Vakıf ve Gazetenin üstesinden gelir Haksızmıyım ?

Ozman sorumu şöyle toparlıyım : Nerede Cumhuriyet SAVCILARI ve ASKERİ SAVCILAR ?

Saygılar ,

Ayrıca SOROS HAKKINDA İLGİNÇ BİR MAKALEYİ PAYLAŞMAK İSTEDİM ,
SOROS – KIRGIZİSTAN – TÜRKİYE
4.4.2005

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.siyasetname.com/index3.asp?yid=3&yzr=Samed%20Aslan&mklid=36



Geçen günlerde Kırgızistan’da neler olduğunu hep beraber gördük. Son zamanların modası olan halk hareketi orada da gerçekleşti. Yalnız bu halk hareketinin bir lideri olmadığından iş bir yağmaya bir çatışmaya döndü ve iş uzadı. Çünkü Hitler’in de deyimiyle; kitleler düşünemez. Kitleye o yüzden bir lider gerekir ama oda olmayınca işler böyle karışıyor. Bu aceleci ve lidersiz halk hareketi Kırgızistan Anayasa Mahkemesi Başkanı Çolpon Bayekova’nın: “Askar Akayev hala devlet başkanıdır ve istifa etmedikçe de öyle kalacaktır” kararıyla iyice çıkmaza girmişti ki Akayev istifa edeceğini açıkladı ve ardından Türkiye’den sığınma istedi. Şimdilik gelişmeler böyle, daha sonraki gelişmeleri hep beraber bekleyip göreceğiz.

Gürcistan ve Ukrayna’daki devrimlerden sonra Kırgızistan’daki devrim hareketi dünyayı ve özellikle bölgedeki güçleri iyice tedirgin etti. Amerika, Rusya’nın ve Türkiye’nin etrafını sarıyor gibi bir izlenim oluştu ulusal ve uluslar arası kamuoyunda. Akayev Türki Cumhuriyetleri başkanlarınca “zayıf” lider olarak nitelendirildi. Bunun sebebi gerçekten zayıf olmasından değil bölgedeki en “demokratik” lider oluşundandı.

Bu devrim başladıktan sonra zihinlerde “ acaba bunda da mı Amerika’nın parmağı var? “ sorusu oluştu . Çünkü Gürcistan ve Ukrayna’daki devrimlerin arka perdesinde Amerika’nın olduğuna dair bir inanış vardı. Bu inanışın kaynağında da George Soros yatıyordu.

Önce Ghorge Soros’u tanıyalım. Yahudi asıllı Macar olan George Soros dünyanın en zengin adamlarından biri. Wall Street’in en büyük yatırımcılarından olan Soros eski komünist ülkelerin demokratikleşmesine ilgi duyuyor ve bunun için kurduğu vakıflarla büyük çaba harcıyor. Örneğin: Soğuk savaşın sona ermesinden sonra Rusya’ya tam 1 milyar dolar harcamış.

Soros’un Kırgızistan’da vakıf kurması Akayev’inde desteğiyle 2004’e denk geliyor. Öncelikle Kırgızistan’daki bölgesel gazetelere el atılıyor ve basın kontrol altına alınıyor. Öyle ki Akayev basın dairesi, Kırgızistan resmi haber ajansı Kabar ve Soros vakfı oluyor. 2005’e gelindiğinde ise bu vakıf, lidersiz muhalefeti iktidara götürmeye çalışan gençlik hareketi Kel-Kel’in finansörü oluyor. Yani Akayev koynunda yılan beslemiş oluyor. Sonuçta bir sürü aksaklıklara rağmen SOROS burada da başarılı oluyor.

Kırgızistan’daki devrimden sonra yazımın başında da belirttiğim gibi bölgedeki güçler çok tedirgin oldu. Kırgızistan’a komşu ülkelerin liderleri adeta Soros’a gözdağı vermek istercesine demeçler verdi. Sadece komşu ülkelerde değil örneğin Beyaz Rusya’da da muhalefet yanlısı ufak bir gösteriye dahi Beyaz Rus hükümeti çok sert tepki verdi ve ne kadar tedirgin olduğu anlaşıldı. Azeri lider İlham Aliyev de kendi ülkesinde böyle bir şey olursa çok sert tepki vereceğini açıkladı. Şimdi Doğu Avrupa’dan Türki Cumhuriyetlere oradan Ortadoğu’ya kadar birçok güç tedirgin bir bekleyiş içinde.

Amerikanın Gürcistan, Ukrayna ve Kırgızistan devrimlerinin kesişim noktası George Soros’a oldukça dikkat etmek gerekiyor. Ele aldığı ülkelerde iki kurum kuruyor: Açık toplum vakfı ve Soros Investment Capital. Açık Toplum Vakfı işin sosyal yönüyle ilgilenirken Soros Investment Capital işin ekonomik boyutunu ele alıyor. Bu vakıflar asla bir diyaloga girmiyor. Bir vakıf para harcarken diğeri kazanıyor…

SOROS’UN TÜRKİYEDEKİ ELİ

Soros’un sahip olduğu Açık Toplum Vakfı ülkemizde 2001 yılında faaliyete geçti. Faaliyet gösterdiği ülkelerde genellikle iktidarla kavgalı olan vakıf ülkemizde ise iktidarla ilişkileri gayet iyi. Vakıf iktidara açık destek veriyor ve faaliyetlerini onaylıyor. 2001 yılından bu yana Türkiye’ye 5 milyon dolar harcadılar.

Vakıfları danışma kurulları yönetiyor ve bu kurulların her yıl 3 de 1’i yenileniyor. Danışma Kurulu üyeleri hepsi gönüllüdür..

Ülkemizdeki vakfın danışma kurulunda da ilginç isimler var. Vakfın genel müdürü Hakan Altınay olmak üzere:

2001-2002 Danışma kurulu üyeleri: Dr. Can Paker (İşadamı-Tesev), Nebahat Akkoç (Sivil Toplum-Diyarbakır Kadın Merkezi), Şahin Alpay(Gazeteci-Yazar), Üstün Ergüder (Koç Ünv. Mutevelli Heyeti üyesi-TESEV kurucularından), Prof. Dr. Murat Belge (Gazeteci- Yazar), Ömer Marda (Açık Radyo Genel Yayın Yönetmeni), Nadire Mater(Gazeteci), Oğuz Özerden (Bilgi Ünv. Mütevelli Heyeti Başkanı), Osman Kavala (İşadamı)

2002-2003: Nebahat Akkoç (Sivil Toplum-Diyarbakır Kadın Merkezi), Şahin Alpay(Gazeteci-Yazar), Özlem Dalkıran (Uluslararası Af Örgütü), Üstün Ergüder (Koç Ünv. Mutevelli Heyeti üyesi-TESEV kurucularından), Murat Belge (Gazeteci- Yazar), Osman Kavala (İşadamı), Ömer Marda (Açık Radyo Genel Yayın Yönetmeni), Nadire Mater(Gazeteci), Oğuz Özerden (Bilgi Ünv. Mütevelli Heyeti Başkanı), Dr. Can Paker (Başkan-İşadamı-Tesev), Salim Uslu (Hak-İş Konfederasyonu Başkanı).

2003-2004: Neşe Düzel (Gazeteci), Prof. Dr. Eser Karakaş (Akademisyen-Yazar), Osman Kavala (İşadamı), Nebahat Akkoç (Sivil Toplum-Diyarbakır Kadın Merkezi), Özlem Dalkıran (Uluslararası Af Örgütü), Prof. Dr. Ahmet İnsel (Akademisyen -Yazar), Oğuz Özerden (Bilgi Ünv. Mütevelli Heyeti Başkanı), Dr. Can Paker (Başkan-İşadamı-Tesev), Salim Uslu (Hak-İş Konfederasyonu Başkanı).

2004-2005: Neşe Düzel (Gazeteci), Prof. Dr. Eser Karakaş (Akademisyen-Yazar), Osman Kavala (İşadamı), Oğuz Özerden (Bilgi Ünv. Mütevelli Heyeti Başkanı), Sabih Ataç(Eski Baro Başkanı- Avukat), Ayşe Soysal(Boğaziçi Ünv. Rektörü), Prof. Dr. Ahmet İnsel (Akademisyen -Yazar), Hasan Ersel (Sabancı Ünv. Öğretim üyesi – Yapı ve Kredi bankası yönetim kurulu üyesi)


Bu vakfın adeta demirbaşları Can Paker, Oğuz Özerden ve Osman Kavala. Vakfın kuruluşundan beri danışma kurulunda yer almaktalar. Burada Can Paker’e dikkat çekmek istiyorum. Paker, Yalçın Küçük ve Ilgaz Zorlu tarafından geleceğin Başbakanı olarak gösteriliyor. Bu Paker’in başarılarından veya vizyonundan değil, bir takım güçler sayesinde Başbakan olacağı iddia ediliyor…
TÜRKİ CUMHURİYETLERİ DEMEYELİM : TÜRK CUMHURİYETLERİ DİYELİM

ORTA ASYA DEMEYELİM : TÜRKİSTAN DİYELİM
Kullanıcı küçük betizi
taironas
Üye
Üye
 
İletiler: 142
Kayıt: Pzt Nis 28, 2008 3:21
Konum: TÜRKİSTAN

İletigönderen Ram » Pzt Kas 10, 2008 2:50

taironas, bu öyle bir yapılanma ki, çok savcı ve hâkim bir akla hizmet edip de bunları içeri almaya kalksa, hiçbir şey olmaz. Bir defa kanun yok. Olan kanunlar, zaten bunlara hizmet için çıkartılmış olanlardır. Adam gibi bir hükümet gelip kesin kanunlar çıkartılırsa da, bunların bir gecede toplanması olanaksızdır. Demir dağı eritmek için, Ergenekon'un ateşi gerekir. Büyük yapılanmaya, büyük operasyon lâzım. Kesin sonuç için, sindire sindire, yavaş yavaş fakat sağlam adımlar gerekir. Yazık ki, şu hâl ve şartlar göze alındığında, ülkemizin bu kadar zamanı olduğunu da düşünmüyorum.

Bazı Açık Toplumcular

OSIAF kaynaklarından Soros bağlantılı Medyatikler;

1. A.Bülent Timuroğlu
2. Abuzer Pınar
3. Adnan Acar
4. Adnan Arduman
5. Ahmet Çakaloz
6. Ahmet Davutoğlu
7. Ahmet Destici
8. Ahmet İnsel
9. Ahmet Kesik
10. Ahmet Oktay
11. Ahmet Özgür
12. Ahmet Uluğ
13. Ahmet Yolalan
14. Ahmet Yücekök
15. Ahu Karasulu
16. Ahu Özyurt
17. Aksu Bora
18. Alev Yentür
19. Ali Bayramoğlu
20. Ali Çarkoğlu
21. Ali Danış
22. Ali Eşref Turan
23. Ali Kırca
24. Ali Nesin
25. Ali Saydam
26. Ali Şimşek
27. Ali Tayar
28. Alper Çekiç
29. Alper Görmüş
30. Alper Kaliber
31. Alper Şahin
32. Altuğ Dilli
33. Armağan Emre
34. Arzu Şenizel
35. Aslı Attar
36. Aslı Başgöz
37. Aslı Örnek
38. Aslıhan Çil
39. Atalay Şengül
40. Ataman Onar
41. Atılım Kara
42. Atilla Aksoy
43. Atilla Aslıhan
44. Atilla Dorsay
45. Atilla Girgin
46. Atilla Özkırımlı
47. Attila Karaosmanoğlu
48. Attila Sönmez
49. Avniye Tansuğ
50. Aycan Akdeniz
51. Aydın Aybay
52. Ayhan Çilingiroğlu
53. Ayhan Kaya
54. Aykut Köksal
55. Aylin Bozyap
56. Aylin Güneri
57. Ayşe Betül Çelik
58. Ayşe Buğra
59. Ayşe Çavdar
60. Ayşe Dodanlı
61. Ayşe Erturun
62. Ayşe Güzelbeyoğlu
63. Ayşe Kadıoğlu
64. Ayşe Soysal
65. Ayşe Yırcalı
66. Ayşegül Tansen
67. Ayşen Gür
68. Ayşen Kıral Aydemir
69. Ayşın Candan
70. Ayten Görgün
71. Aytuğ Yıldırım
72. Baki Tezcan
73. Balkan Talu
74. Banu Erginöz
75. Banu Uzpeder
76. Barış Kitapçı
77. Barış Küce
78. Barış Oktay
79. Baskın Oran
80. Başak Er
81. Başak Ertür
82. Batur Fatih İlhan
83. Begüm Özkaynak
84. Belgin Erdoğmuş
85. Beral Madra
86. Berrak Bolluk
87. Berrin Aksöz
88. Betül Çelik
89. Binnaz Toprak
90. Biray Kırlı
91. Birsen Acar
92. Bora Balar
93. Burak Akçapar
94. Burak Oder
95. Burak Yalçınyiğit
96. Burcu Çopuroğlu
97. Burcu Kuğu
98. Burhan Karaçam
99. Bülent Çınar
100. Bülent Namal
101. Can Dikmen
102. Can Dündar
103. Can Ertür
104. Can Paker
105. Can Tekgündüz
106. Canan Pak
107. Caner Beklim
108. Celal Başlangıç
109. Cem Çınlar
110. Cem Çobanlı
111. Cem Sancar
112. Cem Yegül
113. Cemal Eker
114. Cemal Küçükşahin
115. Cemal Mutlu
116. Cengiz Kırlı
117. Ceylan Özerengin
118. Cezmi Ersöz
119. Coşkun Efendioğlu
120. Cumhur Kılıççıoğlu
121. Cüneyt Atış
122. Cüneyt Birol
123. Cüneyt Işın
124. Çağlar Keyder
125. Çela Yuna
126. Çiğdem Dalay
127. Çiğdem Şengül
128. Defne Över
129. Deniz Derman
130. Deniz Şengel
131. Deniz Tarba Ceylan
132. Deniz Türkali
133. Deniz Yükseker
134. Derya Beşikçi
135. Derya Demirler
136. Derya Pozcu
137. Didem Pekün
138. Didem Yıldırım
139. Dilek Hepgüler
140. Dilek Kurban
141. Doğan Heper
142. Doğan Hızlan
143. Doruk Yurdesin
144. Durmuş Özdemir
145. Duygu Uçkun
146. E. Fuat Keyman
147. Edgar Morin
148. Efkan Öztürk
149. Ege Madra
150. Ekrem Dumanlı
151. Ela Uysal
152. Elvan Alpay
153. Emrah Kolukısa
154. Emre Dölen
155. Emre Kavaz
156. Ender Özkahraman
157. Engin Akın
158. Engin Altaş
159. Engin Eraydın
160. Enis Batur
161. Enis Berberoğlu
162. Eray Aytimur
163. Ercüment İşleyen
164. Erdal Karamercan
165. Erdoğan Öner
166. Ergun Özbudun
167. Erinç Özdemir
168. Erkut Yucaoğlu
169. Ersin Davazlı
170. Ersin Kalaycıoğlu
171. Ersin Kalkan
172. Ersin Salman
173. Ertuğrul Kürkçü
174. Esat Edin
175. Eser Karakaş
176. Esin Ergenç
177. Esma Çakır
178. Esra D. Arsan
179. Esra Dardağan
180. Etyen Mahçupyan
181. Evrim Altuğ
182. Fadıl Kocagöz
183. Faruk Eczacıbaşı
184. Fatma Gök
185. Ferai Tınç
186. Ferda Balancar
187. Ferhat Boratav
188. Ferhat Emil
189. Ferhat Kentel
190. Ferhunde Dilara Demir
191. Ferruh Doğan Akdilek
192. Feryal Gürpınar
193. Feza Kürkçüoğlu
194. Figen Şakacı
195. Fikret Adaman
196. Fikret İlkiz
197. Filiz Battal
198. Filiz Koçali
199. Funda Soysal
200. Füsun Aymergen
201. Füsun Erdoğan
202. Füsun Özbilgen
203. Gencer Özcan
204. Gökçe Tüylüoğlu
205. Gökçer Genç
206. Gökhan Özcan
207. Gökhan Sontuna
208. Gökhan Tümel
209. Göksan Göktaş
210. Göksenin Göksel
211. Gülderen Koşar
212. Güler Kazmacı
213. Gülhan Bilen
214. Gülin Güneri
215. Gülseren Onanç
216. Gülsev Anış
217. Gülten Kazgan
218. Gülten Yılmaz
219. Gülümhan Tezgör
220. Gündüz Vassaf
221. Gürhan Ertür
222. Gürkan Şengül
223. Gürol Irzık
224. Güven Nil
225. Güven Polat
226. H.Eşber Güvenç
227. Hakan Denker
228. Hakan Gökşahin
229. Hakan Karaman
230. Hakan Yılmaz
231. Hakkı Devrim
232. Hakkı Mısırlıoğlu
233. Hakkı Yırtıcı
234. Haldun Dormen
235. Haldun Dostoğlu
236. Halil İbrahim Kara
237. Halis Komili
238. Haluk Kabaalioğlu
239. Haluk
Mimaroğlu
240. Haluk Şahin
241. Hanife Baş
242. Hapip Atam
243. Hasan Ersel
244. Hasan Kaçan
245. Hasan Karacal
246. Herkül Milas
247. Hikmet Mizanoğlu
248. Hilmi Güvenal
249. Hira Doğrul
250. Hülya Polat
251. Hüseyin Göçer
252. Hüseyin Gönüllü
253. Hüseyin Sadoğlu
254. İbrahim Cerrah
255. İdil Elveriş
256. İhsan Derman
257. İlber Ortaylı
258. İlhan Arslan
259. İlhan Tekeli
260. İlker Erkan
261. İlknur Üstün
262. İnci Erdem Artan
263. İpek Çalışlar
264. İpek Evegi
265. İrfan Bozan
266. İrfan Sapmaz
267. İshak Alaton
268. İskender Atakan
269. İsmail Cem
270. İştar Gözaydın
271. İzak Atiyas
272. İzzet Sedes
273. Kadir Tümer
274. Kahraman Eroğlu
275. Kemal Aslan
276. Kemal H. Karpat
277. Kemal Karaca
278. Kerem Türer
279. Korel Göymen
280. Korhan Gümüş
281. Kürşat Bumin
282. Levent Targu
283. Levent Yılmaz
284. Leyla Aktay
285. Lokman Şahin
286. M. Çağatay Okutan
287. M. Kâmil Mutluer
288. M. Serdar Değirmencioğlu
289. M. Serdar Kabukçuoğlu
290. Mefaret Aktaş
291. Mehin Öner
292. Mehmet Ali Babaoğlu
293. Mehmet Betil
294. Mehmet Gök
295. Mehmet Güç
296. Mehmet Kabasakal
297. Mehmet Karaca
298. Mehmet Uluğ
299. Mehmet Ural
300. Melih Kafa
301. Meliha Altunışık
302. Memet Güzelbeyoğlu
303. Menderes Çınar
304. Mensur Akgün
305. Meral Danış Beşteş
306. Meral Mutlu
307. Mete Meleksoy
308. Mete Meleksoy
309. Mete Sayıcı
310. Mete Sohtaoğlu
311. Mete Tunçay
312. Metehan Çorumluoğlu
313. Mıgırdıç Margosyan
314. Mihriban Çuhadar
315. Mine Doğan
316. Mithat Bereket
317. Muammer Soysal
318. Muharrem Çoşkun
319. Muhsin Kızılkaya
320. Muhteşem Ekenler
321. Murat Aksoy
322. Murat Bayar
323. Murat Belge
324. Murat Çelikkan
325. Murat Doğulu
326. Murat Duruoğlu
327. Murat Güloğlu
328. Murat Lu
329. Murathan Mungan
330. Mustafa Arslantunalı
331. Mustafa Canbey
332. Mustafa Erdoğan
333. Mustafa Korkmaz
334. Mustafa Taviloğlu
335. N. Zafer Yenal
336. Nabi Avcı
337. Nadire Mater
338. Nafiz Güder
339. Nalan Soyarık
340. Nalan Söylemez
341. Nazan Aksoy
342. Nazar Büyüm
343. Nazif Topçuoğlu
344. Nebahat Akkoç
345. Necat Erder
346. Necdet Sakaoğlu
347. Nergis Yazgan
348. Nermin Abadan Unat
349. Neslihan Kuzucu
350. Neşe Düzel
351. Neval Aydoğan
352. Nihal İncioğlu
353. Nihat Yel
354. Nil Mutluer
355. Nilgün Toker
356. Niyazi Zorlu
357. Nur Akgerman
358. Nuran Yıldırım
359. Nuray Mert
360. Nurettin Kılıç
361. Nurgül Çelebi
362. Nurgül Polat
363. Nurhan Yentürk
364. Nuri Çolakoğlu
365. Nuriye Akman
366. Oğuz Özerden
367. Oktay Barlas
368. Oktay Ekşi
369. Onur Tan
370. Orkun Yeşim
371. Osman Kavala
372. Osman Kaytazoğlu
373. Osman Zeki Konur
374. Oya Yalçın
375. Ozan Mısırlıoğlu
376. Ömer Başbölük
377. Ömer Faruk Gençkaya
378. Ömer Madra
379. Özdemir İnce
380. Özden Sarıkaya
381. Özden Toprak
382. Özge Dayan
383. Özge Samancı
384. Özgecan Kunt
385. Özlem Bülbül
386. Özlem Dalkıran
387. Paul Mcmillen
388. Pınar Çelik
389. Pınar Gökgün
390. Pınar Kür
391. Raffi Portakal
392. Ragıp Duran
393. Rahşan Özcan
394. Recep Ünal
395. Recep Yeter
396. Refik Erzan
397. Reha Uz
398. Remzi Ayçiçek
399. Rona Aybay
400. Ruşen Çakır
401. Sabih Ataç
402. Sabiha Senyücel
403. Sacit Kutlu
404. Salih Madra
405. Salim Uslu
406. Sami Kohen
407. Sanem Güner
408. Sanem Özyürek
409. Sarah Carpenter
410. Sarp Keskiner
411. Savaş Balkan
412. Seda Aydın
413. Seha L. Meray
414. Selah Kemaloğlu
415. Selcen Aksel
416. Selim Alguadiş
417. Selim İlkin
418. Selin Güzelay
419. Selma Gürbey
420. Sema Okumuş
421. Semra Somersan
422. Serap Yazıcı
423. Serap Zuvin
424. Seray Birol
425. Serdar Devrim
426. Serdar Erener
427. Serdar Farmaka
428. Sergun Ağar
429. Serhan Ada
430. Serhat Güvenç
431. Serkan Ünlü
432. Serpil Ülker
433. Serter Alkaya
434. Sevda Alankuş
435. Sevin Okyay
436. Sezai Madra
437. Sinan Erensü
438. Sinan Ünal
439. Soli Özel
440. Suavi Aydın
441. Suay Aksoy
442. Süha Girişken
443. Sühan Cerrahoğlu
444. Süheyl Batum
445. Süleyman Doğan
446. Süreyya Ahıskalıoğlu
447. Sylvia Tiryaki
448. Şahika Yüksel
449. Şahin Alpay
450. Şerif Erol
451. Şerif Sayın
452. Şeyma Ayık
453. Şuhnaz Yılmaz
454. Şule Demirkol
455. Şule Özmen
456. Taciser Ulaş Belge
457. Tamer Aker
458. Taner Ayanoğlu
459. Tanıl Bora
460. Tarhan Erdem
461. Tarık Zafer Tunaya
462. Tayfun Kısacık
463. Tayfun Poyraz
464. Toktamış Ateş
465. Tolga Dizmen
466. Tolga Korkut
467. Tolga Yalkın
468. Tuğba Ayık
469. Tuğba Önal
470. Tuğrul Eryılmaz
471. Tuğrul Kaçalay
472. Tuğrul Tekbulut
473. Tuna Bekleviç
474. Turgay Olcayto
475. Turgay Ünalan
476. Turgut Tarhanlı
477. Tülay Acar
478. Tüzin Tüfekçi
479. Ufuk Özgirgin
480. Ufuk Şanlı
481. Uğur Alacakaptan
482. Uğur Yücel
483. Umay Aktaş
484. Umut Öksüzan
485. Ümit Cizre
486. Ümit Kardaş
487. Ümit Kıvanç
488. Ümmühan Sancak
489. Ünal Zenginobuz
490. Üstün Ergüder
491. Üzeyir Koçyiğit
492. Vecdi Sayar
493. Volkan Ay
494. Volkan Aytar
495. Volkan Yılmaz
496. Vural Akışık
497. Yaprak Gürsoy
498. Yasemin Giritli İnceoğlu
499. Yasemin İlan
500. Yasemin Sözüer Akkas
501. Yasemin Yeşilırmak
502. Yavuz Baydar
503. Yavuz Önen
504. Yavuz Özgür
505. Yeşim Arat
506. Yeşim Başaran
507. Yeşim Burul
508. Yeşim Demir
509. Yeşim M. Atamer
510. Yeşim Nur
511. Yeşim Yalman
512. Yıldırım Türker
513. Yılmaz Argüden
514. Yılmaz Esmer
515. Yiğit Ekmekçi
516. Yiğit Yalınkaya
517. Yurdaer Erkoca
518. Yusuf Demir
519. Yücel Demirel
520. Zehra Ayman
521. Zekeriya Gülün
522. Zeki Sözer
523. Zeynep Aşkara
524. Zeynep Göğüş
525. Zeynep Saygı Devissher
526. Zeynep Yapar


İnsanlar gelip geçer de, zihniyeti daha doğrusu zihniyetsizliği esas yok etmeli...

Bir de rica ediyorum, bu "Sivil Örümcek" ulamında (kategori) yayınladığın her ilişimi (link) "[ code ] [ /code ]" kodu içine alırsan sevinirim.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen İlteriş » Pzt Kas 10, 2008 7:38

Ozdemir Ince bence bu listede olamaz, ayni zamanda Ilber Ortayliyi da boyle bir tanimda gormuyorum, sayet oyleyse en buyuk transferleri denilebilir.
Bu liste Sozde Ergenekon listesine benzemesin, birsuru acik toplumcunun yanina alakasi olmayanlar da konmasin, RAM senin de bu listedeki bazi kisilerin soroscu olduklari konusunda suphelerin yok mu? Sence suphe goturen bir bilgi daha farkli sunulmamali midir? Ornegin, bazi konularda acik toplumcu fikirlerden etkilenmis olabilirler, fakat bu kendilerini ve fikir dunyalarini bu ideal icin adadiklari anlamina gelmez degil mi? Ornegin Ilber Ortayli orneginden hareketle, hayatini Soros idealinden cok daha fazla Osmanliciliga adamis oldugu goruleceginden, bu kisiye Osmanlici da diyebiliriz. Yani bir kisinin fikir dunyasini tanimlamak icin kullanilacak sifatlardan hangisinin oncelikli olmasi gerektigine biraz daha dikkat etmemiz gerekmiyor mu?
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye
 
İletiler: 1197
Kayıt: Cmt Eki 20, 2007 23:05

İletigönderen Ram » Pzt Kas 10, 2008 8:53

gokturkmehmet, Açık Toplumcu'dan çok, Açık Toplum Yanlısı diyebiliriz. Üzülerek söylüyorum, bana göre, İlber ORTAYLI büyük bir tarihçi olmasına karşın, bu ülkenin sivilcelerinden biridir. Karşı-laisizm konuşmalarıyla, kimi rejim dışı sistemleri övdüğü bazı konferanslarıyla, Vahdettin Efendimizi aklamaya çalışmasıyla, Osmanlı'yı gereksiz ve abartarak övmesiyle, çeşitli alengirli bağlantılarıyla (TİMAŞ Yayınları, NTV, CNN-TURK, Kemâl KÖPRÜLÜ, Tarih Vakfı, TESAV, vesaire)...

İNCE'yi bilemeyecğim, lâkin İNCE gibilerini okumam. Kesin konuşmuyorum, fakat bunu da şuna benzetebiliriz;

Soros'un çocukları da Soros'un çocukları deyip ağzına geleni söyleyen ve aynı zamanda Fetullah düşmanı Hikmet-i ÇETİNKAYA, sebeb-i hikmeti belli olmamakla birlikte kızını Sorosçuluğu tescilli biriyle evlendiriyor. Elbette bu, yazılarında da görülmektedir. İnceden inceye, "yiğidi öldür ama hakkını da yeme" düşüncesi verilir. Yiğit kimse¿? İnce de böyle olabilir, olmayabilir. Araştırmadım, açıkçası pek de ilgilendirmiyor.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen Çetin Taş » Prş Kas 27, 2008 0:13

Üzülerek söylüyorum, bana göre, İlber ORTAYLI büyük bir tarihçi olmasına karşın, bu ülkenin sivilcelerinden biridir. Karşı-laisizm konuşmalarıyla, kimi rejim dışı sistemleri övdüğü bazı konferanslarıyla, Vahdettin Efendimizi aklamaya çalışmasıyla, Osmanlı'yı gereksiz ve abartarak övmesiyle, çeşitli alengirli bağlantılarıyla (TİMAŞ Yayınları, NTV, CNN-TURK, Kemâl KÖPRÜLÜ, Tarih Vakfı, TESAV, vesaire)...

Burada kendimi tutmayacağım ve sevgili kardeşimin gösterdiği nezaketi göstermeyeceğim.İlber Ortaylı bence çok büyük bir yavşaktır.İktidara göz kırpar.Elbete ki cin gibidir,akıllıdır,tarihi iyi bilir.Ama tüm tarihçilerin yaptığı hatayı yapar ve tarihi KENDİNE GÖRE YORUMLAR.Ve tarih yorumu benim asla hoşuma gitmez.

Turuncu Devrimciler erketeye yatmışlar sanırım.Olur da bir mucize olur,Türkiye'de ABci-ABDci parti ve benzerleri iktidardan defedilirse yedek güçler olarak devreye girmeyi bekliyorlar sanırım.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02


Şu dizine dön: Türkiye Ağı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x