Yine malum gazete ve yine sadece belli bir zümrenin kinlerini tatmin edecek türden haber.
Konu gazetenin değişmez argümanı: “DARBE”
Darbenin adı “BALYOZ”
Balyoz’un planlayıcısı eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan.
Bu haberi yaparak Doğan’a dolayısıyla da TSK’ya balyozu indiren tabiî ki alnı şanlı gazete TARAF (!)
Ülkenin kendini demokrat olarak niteleyen kesimi yeniden “Kahrolsun DARBE” nutuklarına başladı zaman kaybetmeksizin.
Nazlı Ilıcaklardan Abdurrahman Dilipaklara, günümüzün modern kahini konumundaki Nuh Gönültaş’tan radikalitenin bile ötesine geçmiş Vakit gazetesinin kendi deyimiyle sakıncalı yazarı Sibel Erslan’a kadar herkes yeniden başladı öfkelerini kusmaya.
Çünkü bu muhteremler güya plan çerçevesinde başlarına balyoz indirilecek demokrat arkadaşlar arasında gösterilmiş, isimleri mevcut listeye yerleştirilmiş.
Bu isimlerden bazıları ise çıkıp muhataplarına seslenmiş.
“Muhatabı açıklama yapsın” demiş.
Yani adını bile ağzına almaktan iğreti duyduğu TSK’ya sana söylüyorum demeye getirmiş, “Bunlar yalan” şeklinde açıklama istemiş.
Sağ olsun güzel ülkemin güzel ordusu da bu isteğe “Peki” demiş ve varlığını kabul ettiği plana dair açıklamasını da tüm basına geçivermiş.
Özeti şu: “ Bu bir Plan Semineri idi ve 2003-2006 yılları Tatbikatlar Programı'nda yeralmıştı. Seminerin gayesi, dış tehdide ilişkin olarak hazırlanan Harekât Planları'nı geliştirmek ve ilgili personelin eğitimlerini sağlamaktı. Ayrıca sıkıyönetim konuları üzerinde de durmaktı.”
Ve devam etmiş, yaşanan bu tartışma ve kamuoyunu yanıltma çabalarına son derece anlamlı bir ifadeyle vurgu yaparak.
“Bu Plan Semineri'ne ilişkin olarak ortaya atılan iddiaları, aklı ve vicdanı olan hiçbir kimsenin kabul etmesi mümkün değildir. "
Olay bu kadar açık ve net.
TSK yok diye inkara kalkışmıyor, hatta varlığını kabul edip gerekçesini de ortaya koyuyor.
Peki açıklama isteyen bu zevat itibar edecek mi dersiniz buna?
Tabiî ki hayır.
Çünkü onların amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.
Hazır bulmuşken bir tuhaf balyozu TSK’ya alabildiğine darbe indirmek.