Wikileaks'in Anafikri: ABD'nin Başdüşmanı Türkiye / T. ALİLİ

Wikileaks'in Anafikri: ABD'nin Başdüşmanı Türkiye / T. ALİLİ

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Ara 06, 2010 8:13

Wikileaks'in Anafikri: ABD'nin Başdüşmanı Türkiye

TEOMAN ALİLİ

Madem deşifre diyoruz, şifreleri çözmek için sorular sormak durumundayız. Temel soru şu: İnternet sitesinin belgesi yada kriptosu olur mu? Cevap açık, olmaz. O zaman belgelere veya kriptolara Wikileaks Belgeleri veya kriptoları değil de Amerikan Belgeleri veya kriptoları demek lazım. Peki biz yazı boyunca "belge veya kripto" mu diyeceğiz, elbette hayır... soru kendiliğinden ortaya çıkıyor: Kriptolar belge midir yoksa sadece dedikodu mudur? Kimse kıvırmaya kalkmasın bir ülkenin elçileri veya ajanları "gizli, çok gizli yada hizmete özel" başlıklı bilgileri üst makamlarına iletiyorsa bu her yerde ve her zaman belgedir. O zaman Wikileaks belgeleri veya kriptoları değil Amerikan istihbarat makamlarının üstlerine gönderdiği belgelerden bahsediyoruz. Yani ortalarda dolaşanlar Amerikan belgeleridir...

TÜRKİYE LİSTE BAŞI

Amerikan belgeleri en çok Türkiye ile ilgiliymiş. Miş li geçmiş zaman kullanıyoruz çünkü henüz belgelerin sadece sayısını biliyoruz. Türkiye hakkında 7 bin küsür belge varmış. Peki neden Amerikan ajanları özellikle Türkiye hakkında bilgilere büyük önem veriyor ve zırt pırt üst makamlarına bilgi taşıyor? Amerikan yönetimi Türkiye'deki iktidar koltuklarına "eşbaşkan" adı altında memur atamadı mı? Yoksa güvenmiyor mu? Hani İran düşmandı, neden Türkiye de Türkiye... Arabaşlıklarla cevaplara bakalım...

SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ

Ah şu bizim atalar ne güzel sözler söylemiş vaktiyle... E tabi söyler çünkü 16 Devlet kurmuş yani daha önce kurulan 15 devlete karşı düşman hiç uyumamış. Bugün de aynı söz geçerli değil mi? Demek ki Türkiye hakkında sadece 7 bin küsür belge Wikileaks tarafından çalınıdıysa Amerika hep Türkiye'yi izlemiş. Nedeni basit. Türkiye kontrol edilmeden ne İran'a ne de master plan Çin'e saldırmak mümkün değil. Bu stratejik tunç kanun.Iak'taki durum ortada. Eski ABD Başkanı Bush, kitap yazdı. Kitabının Irak bölümünde ana fikir Türkiye ile ilgili hayal kırıklığıydı. Bush açıkça diyor ki: "Türkiye eğer bize sınırlarını açsaydı, biz Irak'ta istediğimizi çoktan yapmıştık." Demek ki neymiş: "Türkiye çantada keklik değil" o zaman ne yapmak lazım? Türkiye'yi izlemek lazım, bunu yaparken ne yapacaksınız, çaktırmayacaksınız.

MATRUŞKA ETKİSİ

Çaktırmamak için ne yapmak lazım? Söz meclisten dışarı, Rus kukla sanatını bilmek lazım. Bildiğiniz matruşka etkisi yani kukla kukla içinde. Her kukla başka bir kuklanın içinde gizlidir, kuklayı kukla korur yada kuklayı kukla izole eder. Küçük kukla hep kendinden büyük kuklanın içinde kalır bir başka deyişle kuklalar kontrolsüz bırakılamaz. Rusçası Matruşka, bizcesi "eşkukla." Yahu Gepetto usta bile kendi yarattığı kuklaya güvenmemişti yalan söyledikçe Pinokyo'sunun burnunu uzatmış. e koca eşkuklanın burnu durup dururken uzamayacağına göre kulaklar uzamış. Midas'ın kulakları mı dersiniz, kripto depocuları mı yada ne biliyim delik süpürgecileri mi adını siz koyun.

AAA İSRAİL'DE YANGIN ÇIKTI

Wikileaks'in İsrail bağlantılı olduğunu AKP'li bakanlar söyleyip durdu. Banu Avar araştırdı Soros bağlantısını buldu. Yani tablo açık, Wikileaks'in İsraille inceden bir bağlantısı var. Ben daha önce İsrail'de hem de kışın ortasında yangın çıktığını duymamıştım. Belgeler ortaya çıktı, İsrail bağlantısından bahsedildi ve İsrailli gardiyanlar yandı. Allah rahmet eylesin, ailelerine sabır dilerim ancak bu yangın, kışın ortasında AKP ile İsrail'in arasını bir ısıttıki sormayın. AKP hemen yangın söndürme uçakları gönderdi. İsrail bizi Türkiye kurtardı tiyatrosunu oynadı. İsrail başbakanı gidip yangın söndürme uçağının pilotuna teşekkür etti. Sonra İsrail gazeteleri 'Mavi Marmara için özür dileyelim, tazminat ödeyelim' dedi. Bak tesadüfe iyi mi? Bizim bildiğimiz Türk Hava Kurumu işe yarayan yangın söndürme uçakları için kampanya yapıp duruyor. Bizim uçaklar yetersiz olduğu için güzelim Ege ve Akdeniz her sene yanmıyor mu? O zaman ya İsrail'e giden uçaklar muhabbet malzemesi ya da Türkiye'nin süper yangın söndürme uçakları var da iktidar bunları İsrail için kullanıyor Türkiye ormanları için kullanmıyor? Ben gazeteciyim sadece sorarım.... Ne demiştim Matruşka etkisi mi...?


TEOMAN ALİLİ, 6 Aralık 2010
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Teoman ALİLİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x