Ya gereğini yap ya da istifa et

Genel & Güncel Konular

Ya gereğini yap ya da istifa et

İletigönderen antalyalim » Çrş Ara 30, 2009 18:20

29.12.2009 18:12

GENELKURMAY Başkanı sürekli açıklama yapıyor, vurgu aynı: TSK'ya karşı asimetrik bir savaş var!
Artık ezberledik; VAR... Birileri "TSK'ya karşı inanılmaz bir savaş içinde"!!
Peki var da "Sen ne yaptın" diye adama sormazlar mı? Ne yapalım; vatandaş olarak elimize kazmayı, küreği alıp askere yardıma mı koşalım? Oturulan makam "ağlama" koltuğu mu? Amaç ne? Şu mesajı vermek mi: "Bize saldırıyorlar, bilin, sizler de bizimle birlikte ağlayın, bize yeter!"
Sevgili dostlar, Genelkurmay Başkanı kusura bakmasın ama tavrından bir vatandaş olarak hem sıkıldım, hem de umutsuzluğa kapılmaya başladım!
Soruyorum; size kim saldırıyor? Nereden yönetiliyor? Bu adamlar kimlere hizmet ediyor? Açıkla Sayın Başbuğ, açıkla! Sonu kime giderse, gitsin. Üstündeki üniformanın hakkını vermenin günü bugün değilse ne zaman? Gerektiğinde "gereğini yapamama" durumu nasıl açıklanabilir?
İşin bir de "anlaşılması gereken" başka tarafı var. Daha doğrusu benim anlayışım şöyle: İddialar doğruysa da "çok ama çok vahim", doğru değil ve asker kendini bu kadar "savunamama" konumundaysa da "çok ama çok vahim".
Sevgili dostlar, lafı dolandırmadan, daha açık yazayım: İddialar "doğru" ve Başbuğ olaylardan bu kadar habersiz ve "kontrolü dışındaysa" da istifa etmelidir. Olaylar "komplo" ve iş bu kadar ileri gidebiliyor ve Başbuğ gereğini yapamıyorsa da istifa etmelidir.
Uzun lafın kısası: Oturduğun koltuk "şikâyet" makamı değil Sayın Başbuğ, ya gereğini yap "başkalarını karargâhlarına sokmadan" sen "olanların cezasını" ver ve çık, "Evet, bunlar oldu, ortaya çıkardık, yakaladık" mesajını kamuoyuna aktar. Ya da ikide bir "Asimetrik savaş var" diyerek karşımıza çıkmak yerine "ucu kime giderse gitsin çık, Türk halkına isimler vererek" anlat.
Şimdi yapılan en kötüsü; "8 ayım kaldı, aman radikal bir adım atmadan geçireyim" dersen, oturduğun koltuğa ve şanlı ordumuza büyük zarar verirsin.

Karargaha "hâkim, savcı, polis" değil, TBMM inceleme komisyonu girmeliydi

DEMOKRASİLERDE "demokratik denetim" dışında işleyen "çarklar" olamaz. Böyle yapılar varsa, mutlaka "ortaya çıkarılmalı" ve "işleyemez" hale getirilmelidir. Olaya bu açıdan bakınca "bir dönem kontrgerilla" diye bilinen gizli yapının da sorgulanması doğaldır. Doğal olmayan "devlet açısından kozmik bilgilerin" olduğu bir odaya "demokrasi algılaması" altında "hâkim, savcı ve polisin" girmesidir.
Sevgili dostlar, yapılması gereken veya tam tabiriyle "doğrusu"; TBMM'de bir "araştırma komisyonu" kurulması ve incelemenin bu şekilde yapılmasıdır. ABD'de de, AB'de de aynı "çarklar" millet adına "gücü kullanan" seçilmişlerin irade ve idaresinde ortaya çıkarılmıştır. Aksini yaparsanız; devletin "kurumlarını" birbiriyle çatışır hale getirirsiniz. Bilmeyenlere "yol yordam" duyurulur!
Sonuç: TBMM'de çok ama çok acil bir şekilde "araştırma komisyonu" kurulmalı ve devam eden sürece el konmalıdır. Gecikilen her gün Türkiye Cumhuriyeti'ne zarar verir!

HaberTürk

Not:Yakisikli yine haddine olmayan islere karismis demekten kendimi alamiyorum.
Makalesinin altindaki yorumlari okuyunca ciddi anlamda üzüldüm. "...umutsuzluğa kapılmaya başladım!" diyen insanlar cogalmaya basladi ve bizim yakisikli da onlara lider olmaya calismis. Genel Kurmay baskanini istifaya cagiran yakisikli hizmet ettigi basbakanini da istifaya etmeye cagirir mi diye bekliyorum. Zira basbakan kendi agzindan "bize saldiriyorlar, yikmaya calisiyorlar" diye yakinmisti. Hadi göster bakalim ne kadar objektifsin...
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

Re: Ya gereğini yap ya da istifa et

İletigönderen utku618 » Çrş Ara 30, 2009 22:02

arkadaşlar gerçekten tüylerim ürpermeye başladı
nere gitsem Atürkçü olduğum için, Türk olduğum için kendimi terörüst gibi hissedmeye başladım, insanlar öyle aptalca şeylere inanıyor ki anlatamam,
ben gerçekten korkmaya başladım
Kullanıcı küçük betizi
utku618
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 45

İletigönderen İL-BARS » Çrş Ara 30, 2009 23:53

Utku kardeşim,

Amaçları odur zaten...Vatanın asıl sahiplerini psikolojik savaş yöntemleriyle kendi ülkesinde parya haline getirmeye çalışıyorlar. Ama her şeye rağmen yılmamalıyız. Ya onlar ya BİZ !
Kullanıcı küçük betizi
İL-BARS
Üye
Üye

İletiler: 135

İletigönderen eskopatj1 » Prş Ara 31, 2009 13:22

Beyler
Soner yalçın kitabında yazıyor zaten dediklerinizde haklısınız ama onlarıda anlamak lazım
darbe yapsa bı dert yapmasa bı dert 21 yuzyılda acıklasa devlet sırlarını acıklıyor dıye ıdam sevk edılecek bu ulkede adam yargılamak kolay oldugu ıcın tsk baskanı bıle artık ne yapacagını sasırmıs durumda onun için soner yalçın bu dincilerin o müslümanlara benzemiyor kitabını okursan olayları kafanda daha çok bitirmiş olursun orda herşey var
Bu olayların hepsinin nerden yönlendirildiğini yazıyor zaten utahtan fethullah gulen cemaatı yonlendırıyor arkadaslarında gulen harekatı ve ıspanyol opes dei die bir papazların kurmuş oldugu bı bırlık var aklın hayalı almayacak paralar aktrıyolar ve turuncu devrimlerin ergonokon gibi olaylarla hangi ülkelerde oldugu nasıl yapıldıgı sahte arastırma sırketlerını hepsuını bır bır acıklıyor onun ıcın dıyecem sudurkı bu kıtabın okuman sart polıslerın nerede egıtım alıp ulkeye geldıgı zaman turuncu devrımler ıcın nasıl canla basla calıstıgını hepsını bır bır gosterıyor anlatıyor yanı ısım ısım olay olay hepsını sonunda su var

TEHLİKE TEHLİKEYİ GÖZE ALMADAN YOK EDİLEMEZ
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj1
Üye
Üye

İletiler: 55

İletigönderen bozkurtlar diyari » Prş Ara 31, 2009 15:42

utku618 yazdı:arkadaşlar gerçekten tüylerim ürpermeye başladı
nere gitsem Atürkçü olduğum için, Türk olduğum için kendimi terörüst gibi hissedmeye başladım, insanlar öyle aptalca şeylere inanıyor ki anlatamam,
ben gerçekten korkmaya başladım

Arkadasim cig yemedikki karnimiz agrisin.
Bize gelene kadar kimler var kimler örnek:Fetocular, pkk'lilar,din ticcarlari akp,filistinci erbakan,kayip tirilyon sahipi ABDullah,halk kahramani tayip,yalama isleriyle ugrasan basin.
amerikanci,avrupacilar.hainler serefsizler varken neden kendini terörist gibi hissediyorsun sen.
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen yigitler » Prş Ara 31, 2009 17:24

Bu Yigit Bulut denen donekten ve de oteki isbirlikcilerinden, yobazlardan ve yandas medyadan baska bir sey beklenmez zaten. Hep Turk ordusunu ve TSK'yi yerden yere vuruyorlar, ama bir gun mutlaka bunun hesabini verecekler o serefsizler.
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen utku618 » Prş Ara 31, 2009 21:54

Soner yalçının iki kitabını aldım
birisi beyaz müslümanların büyük sırrı
diğeri bu dinciler o müslümanlara benzemiyor
tam da bu kitabı okuyordum
gerçekten okunması gereken bir kitap