"Yabancı Sermaye" nereye yatıyor...

"Yabancı Sermaye" nereye yatıyor...

İletigönderen Erkan Güçiz » Sal Tem 22, 2014 14:16

Property Abroad adlı İngiliz emlak şirketi, 2013 de Türkiye'de 3 milyar dolarlık emlak satışı gerçekleştirildiğini bildirdi!

Altını çizerek, “Türkiye’de gayrimenkul alım-satımı hiçbir zaman bu kadar kolay olmadı” diyerek haberi veriyorlar.

Türk gayrimenkul haberleri
20 Temmuz 2014

Türk Maliye Bakanlığı’nın son raporlarına göre ülkenin gayrimenkul pazarı yabancı yatırımcıları çekmeye devam ediyor. Yabancı yatırımcıların alımlarında 2014’ün ilk yarısındaki %42 artış bunun göstergesi. 2014 Ocak-Nisan arasında yaklaşık 1,26 milyar dolarlık yabancı yatırım Türk emlak pazarına girdi.
Başka bir anlatımla, 2012’den beri her yıl artan yabancı yatırımın yaklaşık dörtte biri şehir merkezleri ve kırsal alandaki emlak pazarında. Bu meblağın büyük bir kısmı, Türkiye’nin turizm gelirinde yaklaşık yüzde beş katkısı olan Körfez Ülkelerinden geliyor.

Tarihi İstanbul Türkiye’ye gelen turistleri tercih ettikleri yer olsa da emlak yatırımcıları hızla Bodrum, Antalya ve Bursa’ya yönleniyor. Yabancılar 2013’de Türkiye’de 3 milyar dolarlık gayrimenkul satın aldı; bu 2102’ye göre %15 bir artış. Yabacılar en çok, en fazla büyüme gösteren Antalya’da emlak aldı; ardından İstanbul geliyor.
Türk Hükümeti’nin 2012’de yabancı yatırımı teşvik için mülkiyet kanununda yaptığı değişiklik sonrası Antalya, Aydın, Bursa, Mersin ve Sakarya’da inşaat ruhsatları için başvurular yüzde 8’den yüzde 70’e fırladı.

________________________________________

Kaynak:
http://www.property-abroad.com/turkey/news-story/turkey-property-transactions-record-high-gulf-investment-in-2014-19317954/
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x