Yabancı Türkçe

Yabancı Türkçe

İletigönderen Beyza Selen Çavuş » Prş Mar 22, 2012 15:33

.
En son Beyza Selen Çavuş tarafından Prş Oca 30, 2025 21:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
Beyza Selen Çavuş
Üye
Üye

İletiler: 13

Re: Yabancı Türkçe

İletigönderen Feza Tiryaki » Prş Mar 22, 2012 18:31

Yazanını tanımadığım bu yazının başlığı ilgimi çekti önce, ne demek “Yabancı Türkçe” diye merak ettim, sonra yazıyı okudum. Beyza Selen Çavuş, örnekler vererek “Yabancı Türkçe” demekle ne demek istediğini çok güzel anlatmış.
Türkçeyi böyle seven biri, yetişen gençlerimizden olsa, geleceğimiz olan genç kuşağın bir kızı olsa… Yalanım yok içimden bunları geçirdim demin. Emaneti teslim edeceğimiz gençleri gözlerimiz aradığı için midir bilmem…
Kullanıcı küçük betizi
Feza Tiryaki
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 1012

İletigönderen Beyza Selen Çavuş » Prş Mar 22, 2012 19:47

Çok teşekkür ederim Feza Hanım. :)
En son Beyza Selen Çavuş tarafından Cmt Ara 27, 2014 22:48 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
Beyza Selen Çavuş
Üye
Üye

İletigönderen omer_yildiz » Prş Mar 22, 2012 21:48

Çok güzel hemde bu yaştaki bir kardeşimizin bunları dile getirmesi daha da anlamlı. Feza Hanım umarım bu küçük kardeşimiz sizi örnek alan ve o yolda ilerleyen biri olacaktır. bu konuyla ilgili yüzlerce makale okumusuzdur ama bu gerçekten baskaydı:) tebrikler Beyza Selen artık bir okurun daha var:)
Kullanıcı küçük betizi
omer_yildiz
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 91

İletigönderen Beyza Selen Çavuş » Prş Mar 22, 2012 22:28

:) Herkes sizin gibi olumlu yaklaşsa ne güzel olur. Nedense şu an birçok kişide böyle tuhaf bir takıntı var.
Kullanıcı küçük betizi
Beyza Selen Çavuş
Üye
Üye

İletigönderen omer_yildiz » Prş Mar 22, 2012 22:37

Sen doğru bildiğin yoldan şaşma olur mu ne derlerse desinler. bende öğretmenim ve senin gibi bir öğrencim olmadı hiç hepsi baska baska seylerle mesgul:) İnsallah cok iyi yerlerde göreceğiz seni. hoşçakal:)
Kullanıcı küçük betizi
omer_yildiz
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 91

İletigönderen NİLGÜN BAŞTUĞ » Sal Mar 27, 2012 20:10

Sevgili Beyza Selen,
Hiç üzülmeyin! Ne kadar ne değerli ve aslında ne kadar çoksunuz biliyor musunuz? Yüreğinize ektiğiniz Türkçe sevdası hiç bitmesin. Atatürk'ü anlayabilmek eserlerini korumak ile başlar.
" Bütün ümidim gençliktedir diyen: Gazi Mustafa Kemâl Paşa asla yanılmış olmazdı. Bu duruma en güzel örnek sizlersiniz.
Sevgi ve selâmlar...
Ben yaşayabilmek için, kesin olarak bağımsız bir ulusun evladı kalmalıyım. Bu yüzden ulusal bağımsızlık bence bir hayat sorunudur.
Ya istiklal, ya ölüm!
Kullanıcı küçük betizi
NİLGÜN BAŞTUĞ
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 694

İletigönderen Beyza Selen Çavuş » Pzt Nis 02, 2012 13:53

Teşekkür ederim Nilgün Hanım.

Herkese hatırlatılmalı bu söz. :)
Kullanıcı küçük betizi
Beyza Selen Çavuş
Üye
Üye

İletigönderen Erkan Güçiz » Pzt Nis 02, 2012 15:35

Bir dilin oluşumu

Bütün kalbimle katılıyorum ancak unutmayalım ne VAGON,un ne de TREN'in kökeni Türkçe değil.
Osmanlı İmparatorluğunda kurulan ilk demiryollarının inşaat ve işletme tekeli Fransızlara verilmiş; konu ile ilgili tüm sözcükler de Fransızca'dan girmiş dilimize.
Vagon ve tren'e, ekleyebileceklerimiz arasında istasyon, gişe, ray, peron, lokomotif, kondüktör, furgon ve vb. var.
Bazen bilinçli olarak başka seçenek olmadığından yabancı dillerden sözcükler dile giriyor ve onun bir parçası oluyor, örneğin İNTERNET gibi. Bazen de verdiğiniz örnekler gibi kişiliğinde bir bilinç altı eksiklik hissedenler bu davranışlarla onu kapattıklarını sanıyorlar.
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 421

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x