Yabancıda 6+5 mi geliyor?
"Yabancı sayısı artacak mı? Artmayacak mı?" Kulüpler ve futbol kamuoyunun cevabını merakla beklediği bu konu, Futbol Federasyonu'nun ilk toplantısında netleşebilir. Bu arada Haluk Ulusoy da salı günü Kulüpler Birliği toplantısına katılarak konuyu görüşecek.
Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci, Kulüpler Birliği Vakfı'nın yabancı kontenjanında tam serbestlik istediğini hatırlatarak, konuyu araştırdıklarını söyledi.
Keçeci, Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan'ın kızının Hilton Oteli'nde yapılan nikah töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kulüpler Birliği Vakfı'nın 1 Haziran tarihinde yaptığı toplantıda yabancı kontenjanında tam serbestlik kararı aldığını belirten Keçeci, şunları kaydetti:
"ULUSOY KULÜPLER BİRLİĞİ TOPLANTISINA KATILACAK"
''Sayın Haluk Ulusoy olmadığı için toplantıya ben katıldım. İstedikleri kararı bana açıkladılar. 'Tam serbestlik istiyoruz, hiç bir kriter de olmasın' dediler. Onlara Avrupa'da da yabancı kontenjanı serbest ama kriterler vardır dedim. Bir çok ülkede bu böyle dedim ama ısrar ettiler. Milli takımı düşünüp düşünmediklerini sordum. 'Milli takım da bizim takımımız' dediler. Ama fikirlerinde kararlı olduklarını söylediler. Ben de fikirlerini yönetim kurulu toplantımızda başkanım Ulusoy ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza bildirdim. Yönetim kurulu toplantımızda bir karar almadık. Ancak 19 Haziran Salı günü Kulüpler Birliği Vakfı'nın toplantısı var, sayın Ulusoy da o toplantıya katılacak, toplantının neticesini hep beraber göreceğiz.''
''EN KISA SÜREDE KARARIMIZI VERECEĞİZ''
Futbol Federasyonu'nun yabancı kontenjanı konusunda ciddi çalışmalar içinde olduğunu belirten Keçeci, ''Futbol Federasyonu olarak henüz bir karar vermedik. Kulüpler Birliği Vakfı'nın talebini değerlendireceğiz. Yapacağımız ilk yönetim kurulunda kararımız netleşir. Kararımız Türk futbolu için en iyisi neyse o olacaktır. Pat diye karar vermiyoruz. Aylardır ilgili arkadaşlarımız çalışmakta. Hangi ülkelerde nasıl oluyor, nasıl olması gerekiyor, nasıl olsa daha başarılı oluruz. Bu konuda sürekli çalışma içerisindeyiz. Federasyon olarak biz ülkemiz için doğru kararı vereceğimize inanıyorum'' diye konuştu.
"FIFA 6+5 İSTİYOR"
Keçeci, FIFA'nın son genel kurul toplantısında tavsiye niteliğinde bir karar aldığını ifade ederek, ''FIFA kendisine bağlı tüm federasyonlarda 6 artı 5 kararını istiyor. Böyle bir uygulama istiyor. Bir sonra yapacağı genel kurulda bunu karara bağlamayı düşünüyor. Bu gelişmeler ülkemizdeki yabancı kontenjanını da yakından ilgilendiriyor'' dedi.