Yahudiliği de sahte çıktı!

Genel & Güncel Konular

Yahudiliği de sahte çıktı!

İletigönderen tuba » Cum Tem 25, 2008 14:44

YAHUDİLİĞİ DE SAHTE ÇIKTI!

Ergenekon'un kilit adamı haham Tuncay Güney'in, Yahudi kökenli olduğuna dair iddialarının belgesi de sahte çıktı.

YAHUDİLİĞİNİ DAYANAK GÖSTERDİĞİ BELGE DE SAHTE ÇIKTI!

Ergenekon Soruşturması’nın kilit ismi haham Tuncay Güney, “Anneannem gerçek bir yahudidir” diyerek dayanak gösterdiği Osmanlı dönemine ait olduğunu iddia ettiği belge de sahte çıktı. Söz konusu belgeyi inceleyen uzmanlar, “Bu belge tamamen uydurma ve hayali” diyerek, Tuncay Güney’in iddialarının asılsız olduğunu ortaya çıkardı.

ESKİ BİR NÜFUS CÜZDANI TAHRİF EDİLMİŞ

Şu anda Kanada’da yaşayan ve Yahudi kökenli olduğu için hahamlık yapma hakkı kazandığını söyleyen Tuncay Güney’in yaptığı açıklamalarda sık sık kullandığı eski Osmanlı belgesinin aslında düzmece olduğunu söyleyen bir Osmanlıca uzmanı, “Bu gerçek belge üzerindeki bilgiler silinmiş ve üzerine acemice yeni sözler yazılmış. Ama biraz eski Türkçe bilen bir kişi belge üzerindeki yazıların imla hatası ile dolu olduğunu ve o dönemde böyle hatalar yapılamayacağını bilir” dedi.

Uzmanlar belgenin düzmece olmasının olduğunu gösteren hataları şöyle sıraladılar:

1) Osmanlı döneminden kalma eski ama bir gerçek bir nüfus cüzdanı alınmış, belgenin üzerindeki el yazıları silinmiş ve yeni bir Arapça daktilo ile imla hataları ile dolu olarak yeniden doldurulmuş.

2) 1914’den kaldığı iddia edilen belgede Arapça daktilo kullanılması olanaksızdır.

3) Osmanlı döneminde hiçbir şekilde olmayacak imla hataları yapılmış. Örneğin; “Hı” harfiyle yazılması gereken,”Kağıthane” kelimesi, “H” ile yazılmış. “Ayşe” kelimesinde 4, “Mehmet” te 3, “Fatma” da da yine dört harf hatası var.

4) Osmanlı döneminde Yahudiler Ayşe, Mehmet ya da Fatma gibi Müslüman isimleri alamazlardı. Düzmece belgeyi hazırlayan kişi, bu çok basit kuralı da bilmiyor.

5) Belgede, “Mehmet’in çocuğu Ayşe” anlamına gelen, “Aişe veled-i Mehmet” ibaresi yazılı. Halbuki“Mehmet’in çocuğu Ayşe” sözü, bütün Osmanlıca belgelerde, “Aişe binti Mehmet” şeklinde yazılır.

6) Düzmece belgenin en ilginç yanı ise tarihi. Belgenin altındaki pulun üzerinde Rumi 1321 yani Miladi 1905 yazılı ancak uydurma belgenin adına düzenlendiği Ayşe’nin doğum tarihi Rumi 1330 yani Miladi tarihle 1914 görülüyor. Bu durumda belgenin Ayşe’nin doğumundan 9 sene öncenin tarihini taşıması gibi bir tuhaflık taşıması söz konusu.

7) Sahte nüfus belgesinin arkasına iliştirilmiş olan sözde yeni Türkçe tercümesinde tarih olarak Rumi 1334 yani Miladi 1924 yazılmış Osmanlıca metinde ise 1905’e karışlık gelen 1321 yazılı.

Resim
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen tuba » Cum Tem 25, 2008 14:54

SİNEGOG DA SAHTE ÇIKTI
Amaç Yahudilik üzerinden para vurmak!

Ergenekon Soruşturması’nın kilit ismi Tuncay Güney’in bir sinagogda haham olarak görev yaptığı sanılıyordu ancak Güney’in görev yaptığı sinagog sanal, hahamlığı da yalan çıktı!

2001 yılında gözaltına alındıktan sonra evinde ele geçirilen belgelerden ve polisteki ifadesinden yola çıkarak başlatılan Ergenekon Operasyonunun kilit ismi Tuncay Güney’in hahamlık yaptığını iddia ettiği sinagog sanal çıktı. Güney’in, haham yardımcılığı yaptığını iddia ettiği “ Jacop House Sinagogu” sadece internet ortamında var olan bir web adresi. Sanal sinagogda haham yardımcısı olarak görev yapan Tuncay Güney’in ise tek bir amacı var. O da kendisini Musevi olarak gösterip, Musevi organizasyonlardan faydalanmak. Söz konusu sanal sinagog Jacop House’un internetteki adresi ise bir postahanenin içerisinde bulunan posta kutusu. Sayfada verilen telefonu aradığınızda ise karşınıza çıkan ses, bir telesekreterden ibaret. Sitede varolduğu söylenen diğer görevliler de tıpkı Tuncay Güney gibi Musevi kökenli olmayan ancak bu kimliği kullanarak musevi dünyasının nimetlerinden faydalanmak isteyen kişiler. Örneğin sitede, “Chairman” yani “Başkan” sıfatını kullanan Weston Joslin, İrlanda kökenli bir hıristiyan. Joslin, tıpkı Tuncay Güney gibi herhangi bir sinagogda fiilen çalışmıyor.. President Timothy M. Stevens ise İngiliz kökenli bir hıristiyan. O da diğerleri gibi herhangi dini bir misyona sahip değil. Rabbi yani yine Tuncay Güney gibi haham yardımcısı olarak geçen isim Mevaser Yochanan’ın ise kim olduğu bilinmiyor.

SAHTE HAHAMLAR BAĞIŞ PEŞİNDE

Sanal Jacop House sinagogun ekibi Kanada’daki günlerinin çoğunu evangelistlerle birlikte geçiriyor. İddialara göre ekibin buradaki asıl amacı evangelistliği yaymak değil, bu kanalı kullanarak sanal sinagoglarına bağış toplamak. Ancak resmi kayıtları bulunmadığı için bağış toplamakta zorluk çeken sanal hahamlar, Bed Haderech adlı sinagogun statüsünü kullanarak kendilerine fayda sağlamaya çalışıyorlar.

PARAVAN DİL OKULUYLA GÖÇMEN TİCARETİ

Türkiye’nin gündemini aylardır meşgul eden ve emekli iki generalle birlikte 56 kişinin tutuklu bulunduğu Ergenekon soruşturmasının kilit ismi Tuncay Güney’in Kanada’daki marifetleri bununla bitmiyor. Yine internette, “746 Pape Ave.” adresinde faaliyet gösterdiği iddia edilen “Life İnstitute For English” adlı uluslararası İngilizce okulu aslında bir binanın bodrum katında bulunan paravan bir okul. Okulun web sitesindeki bina fotoğrafına da aldanmamak lazım. Çünkü bu fotoğrafta photoshop kullanılarak elde edilmiş bir görüntüden ibaret.

Sitedeki, “Teachers” bölümüne girdiğinizde ise tanıdık iki isimle karşılaşıyorsunuz.

Weston Joslin ve Timothy M.Stevens!

Yani sanal sinagog Jacop House’un iki önemli adamı. Aslında kısa bir süre öncesine kadar Çorumlu sanal haham Tuncay Güney’in adı da bu öğretmenler arasında geçiyordu ancak “Ergenekon Soruşturması” gündeme geldikten kısa bir süre sonra Güney’in ismi bu sayfadan kaldırıldı.

Ekibin tek amacı var o da, bir binanın küçük bodrum katında faaliyet gösteren bu dil okulu ile Kanada’ya gelmek isteyen yabancılara öğrenci vizesi alınmasını sağlamak. Yani göçmen ticareti ile gayri meşru para kazanmak.

Life Institute adlı okulun Tuncay Güney ve ekibine faydası sadece öğrenci vizesi almakla kalmıyor. Tim ve Tuncay, okul adına Kanada’da yaşayan mültecilerden para karşılığı Business English/TOEFL diplomaları satarak büyük gelir elde etmeyi başarıyorlar. Ayrıca İngilizcesi yeterli olmayan mültecilerin kurslardan faydalanmasını sağlamak amacıyla Kanada Hükümeti’nin kanuni yardımlarının da bir bölümünü yine gayri meşru yollarla ceplerine indiriyorlar. Sözde okula giden ve devletten yardım alan mültecilerle anlaşma yoluyla yapılan bu işlem için vergisiz kazanç elde etmeyi başaran sanal hahamlar ekonomik gelirlerin büyük bölümünü bu yolla elde ediyorlar.

SIĞINMA TALEBİNDE YAHUDİ LOBİSİNİN GÜCÜ

Dünyanın birçok ülkesinden olduğu gibi Türkiye’den de yoğun talep alan Kanada’da çalışma ve yaşama hakkının şartlarının son yıllarda çok sıkı kurallara bağlanmasını fırsat bilen Tuncay Güney ve ekip arkadaşlarının aslında sahte musevi kimliği kullanmasında temel sebep burada yatıyor. Kanada’da önemli derecede söz hakkına sahip olan Yahudi Lobisinin avantajlarını değerlendirmek isteyen sanal hamamlar, Kanada’ya sığınma başvurusunda bulanan ancak red yanıtı alan birçok Türk’e bu kimliklerinin gücünü anlatıyorlar. Anlaşmalı avukatlar aracılığı ve Yahudi Lobisi’nin gücünü kullanarak sığınma taleplerinin yerine getirileceklerine inanan mülteciler Tuncay Güney ve ekibine 10 bin dolara kadar komisyon veriyor. Çoğu mültecinin talebini yerine getiremeyen sahte Jacop House Sinagogu’nun yönetici kadrosunun kısa bir süre öncesine kadar işlerinin kötüye gittiği bilgisini veren haber kaynakları, gündeme gelen Ergenekon ile birlikte Tuncay Güney’in hakkında yapılan haberlerle sahte kimliğinin güçlendiğini ileri sürüyorlar.

OTURUM TALEBİNDE ELİ GÜÇLENDİ

Halen Kanada’da oturum hakkını alamayan Tuncay Güney’in soruşturmanın gündeme gelmesi ile birlikte basına kendini açmasındaki amaç ise oldukça açık.

Bugüne kadar kendisinin bu talebini yerine getirmeyen Kanada İmmigration’unu yani göçmen bürosunu, kendisinin Türkiye’de önemli bir adam olduğunu ve ülkesine dönmesi durumunda da can güvenliğinin tehlike altına gireceğine ikna etmeye çalışan Güney, hakkında yayımlanan tüm haberlerden hükümeti haberdar ediyor. Güney’i yakından tanıyan haber kaynaklarına göre Tuncay Güney Savcı Zekeriya Öz’ün hakkında İnterpol kararıyla arama emrinin çıkartılmasını dört gözle bekliyor. Kaynaklar, Ergenekon Savcısı’nın talimatı vermesi durumunda otomatik olarak Kanada vatandaşlığına geçecek olan Tuncay Güney’in bu kararla da Kanada’da iltica talebine olumlu sonuç alarak çok rahatlayacağı iddia ediliyor.

Resim
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletigönderen Egeli » Cum Tem 25, 2008 15:26

Bu adam Yahudi'yse ben de İlluminati'nin has adamlarından birisiyim.Rockefeller,eniştem olur.CFR'ye ders aralarında takılırım.Pis işlerimi CIA ve MOSSAD görür.Kuru Kafa ve Kemik Tarikat'ı bana aylık burs verir,banka hesaplarım kabarıktır.İkiz Kuleler'e saldırı planını yapanların arasında bulundum,ilk uçak kuleye çarptığında viskimi yudumluyordum...

Not:Gerçekten filmine uydururlar da adam yahudi çıkarsa işim zor :mrgreen:
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

İletigönderen tuba » Cum Tem 25, 2008 16:06

Tuncay Güney dosyasına devam edelim...

Bu haberi kimse bu açıdan görmedi!

Ergenekon soruşturmasında adı geçen Tuncay Güney'in “K.Irak'a silah götürürken yanımızdaydı” dediği gazeteci Ayşe Önal, Tuncay Güney’le nasıl tanıştığını ve Fethullah Gülen ziyaretini basında şöyle geçmişti:

“Tuncay'la Samanyolu Televizyonu'nda ana haber spikeri olduğu 1994'ün Nisan ayında tanıştık. Başörtüsü konularında sıcak mesajlar verdiğim için sıcak davranıyorlardı. Hatta bir seferinde, Cengiz Çandar ve Nur Vergin'lerle birlikte bir iftara gittik. Bizi Fethullah Gülen'le tanıştırdı. Sanıyorum 22 yaşlarındaydı. Bu kadar genç ve deneyimsiz olmasına rağmen böylesine güçlü olması beni çok şaşırtmıştı”

Ayşe Önal’ın açıklamalarından da anlaşılacağı üzere Tuncay Güney’in Fethullah Gülen ile yakınlığı herkes tarafından biliniyor. Ancak olayın bu kısmı hiçbir zaman ön plana çıkmadı. Tuncay Güney’in emniyet ifadelerinde söylediklerini her gün manşetlerine veya ana haber bültenlerine taşıyan yazılı ve görsel medya, haber kaynağının Fethullah Gülen’e yakınlığının altını çizmiyor.

Tuncay Güney kaynaklı haberler yapanlara, haberlerinde bu önemli unsuru eksik bıraktıklarını hatırlatmak isteriz.

Resim
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletigönderen Gilda » Cmt Tem 26, 2008 1:07

Boynuz kulagi gecmezse sanat ölürmüs diye bir laf vardir eskilerden, duruma uygun düserse :twisted:

Tuncay Güney’in Fethullah Gülen ile yakınlığı
?

22 yaşlarındaydı. Bu kadar genç ve deneyimsiz olmasına rağmen böylesine güçlü olması beni çok şaşırtmıştı”
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletiler: 1078

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Tem 26, 2008 19:20

Arkadaşlar.
Dün itibari ile bu ERGENEKON İDDİANAMESİ resmen mahkeme tarafından kabul edilmiştir ve mahkeme süreci başlamıştır.
Bu nedenle öncelikle hepimiz yazacaklarımızı birkaç kez mantık süzgecimizden geçirip öyle yazalım lütfen.Anlı şanlı gazetecilerin-politikacıların-bürokratların yaptığı hatayı biz yapmayalım ve vatanseverlik-ATATÜRKÇÜLÜK konusunda ki sağlam duruşumuzu HUKUĞA SAYGI konusunda da gösterelim.

Ve tabi ki bu kişisel düşüncelerimizi yazmaktan çekinelim anlamına gelmiyor.

Diyeceğim odur ki......

Eğer gazetelere ve televizyonlara yansıdığı kadarıyla bu Tuncay Güney gerçekten de bu davanın kilit ismi ise.....

O kilidin açılması bana çok zor olmayacak gibi geliyor.

Yalnız bir de bugünkü CUMHURİYET'te bir haber var yine bu konu ile ilgili.Aklı başında hukukçulara sormuşlar ve onlar da demişler ki

''2500 sayfalık iddianamenin okunması en iyi şartlarda 8 duruşma sürer.Yine en iyi şartlarda tüm sanıkların dinlenmesi de 8 duruşma sürer.300 bin sayfayı bulduğu söylenen ek belgelerin okunması da işin içine katılınca 1000 duruşmaya gerek var ve bu da Türkiye koşullarında 20 YILLIK BİR MAHKEME SÜRECİ ANLAMINA GELİYOR.''

20 yıl süreceği varsayılan bu mahkeme sürecinde sanık olan isimlerin bazılarını ve kısaca görevlerini şöyle bir alt alta yazıyorum.Bu isimlerin neredeyse tamamının ortak özellikleri bu davadan önce Sözde Ermeni Soykırımı iddiaları ile ilgili olarak yurtiçinde ve yurtdışında seminerlere ve yürüyüşlere katılmaları,Kıbrıs ile ilgili olarak yurtiçinde ve Kıbrıs'ta seminerlere ve yürüyüşlere katılmaları,AB-ABD konulu seminer ve konferanslara katılmaları,ATATÜRK-Türkiye konulu yurtiçi ve yurtdışında seminer ve konferanslara katılmaları.

Ve bu arada ülkenin ekonomik durumunu,rejim konusunda ki tartışmaları,Irak'ın kuzeyindeki oluşumu,Kıbrıs'ta ki durumu,Avrupa Birliği'nin ekonomik-kültürel-siyasi taviz taleplerini,Fettullah Cemaati'nin her geçen gün daha da güçlendiğini ve benim aklıma gelmeyen ama sizlerin düşünebileceğiniz başka bazı olumsuz durumları da düşünün.
Yorum yazmıyorum.Düşünün sadece.

-İlhan SELÇUK(CUMHURİYET gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı)
-Şener ERUYGUR(Em.Org,eski Jan.Gen.Kom.)
-Hurşit TOLON(Em.Org.,eski Ege Ordu Komutanı)
-Doğu PERİNÇEK(İşçi Partisi genel başkanı)
-Mustafa BALBAY(CUMHURİYET gazetesi yazarı)
-Kemal ALEMDAROĞLU(Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü,Prof.Dr.)
-Kemal KERİNÇSİZ(Büyük Hukuçular Birliği Genel Başkanı)
-Sevgi ERENEROL(Türk Ortodoks Patrikhanesi Sözcüsü)
-Ferit İLSEVER(ULUSAL KANAL Genel Yayın Yönetmeni)
-Ergün POYRAZ(Musa'nın Çocukları kitabının yazarı)
-Emin GÜRSES(Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi,Doç.Dr.)
-Bekir ÖZTÜRK(Kuvayi Milliye Derneği Genel Başkanı)
-Serhan BOLLUK(AYDINLIK dergisi genel yayın yönetmeni)
-Sinan AYGÜN(Ankara Ticaret Odası Başkanı)
-Veli KÜÇÜK(Em.Tuğg).
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen tuba » Cmt Tem 26, 2008 20:00

En az 20 yıl, bu isimler etkisizleştirilecek....en az 20 yıl bizler konuşmalarımıza dikkat edeceğiz...acaba 50 yaşımda olduğumda geride kaygılanacağım bir vatanım kalır mı????
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletigönderen AlpereN » Pzr Tem 27, 2008 0:33

Mustafa Kemalin kurduğu bu cumhuriyette Mustafa Kemalci olmakta anayasal suç oldu,Türkiye Cumhuriyetinden artık hiçbir beklentim kalmıyor,Akpnin kapanması ile biraz umudum var ama yine de bişey beklemiyorum bu halktan çünkü umut bu topraklardan gideli çok oldu. :| :cry:
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen rafet » Pzr Tem 27, 2008 0:57

AKP davasi sonuca baglansin, ergenekon da sonuca baglanir diye dusunuyorum.
Kullanıcı küçük betizi
rafet
Üye
Üye

İletiler: 185

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x