Yaklaşan Yerel seçimler ve muhtemel yakın gelecek Erken seçim

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Yaklaşan Yerel seçimler ve muhtemel yakın gelecek Erken seçi

İletigönderen kgursu » Çrş Mar 11, 2009 8:08

Arkadaşlar,

Malumunuz önümüzde seçimler var. Size göre hangi partiler çıkışta ve kime vereceksiniz oyunuzu?
Haziran'ı geçtikten sonra da ülkenin malum durumu bizi bir erken seçime götürebilir, yeni birleşmeler de olabilir.
Bu yüzden aşağıda saydığım, tahminime göre yakın dönemde etkili olabilecek partiler hakkında tek tek fikir belirtmenizi rica ediyorum.

CHP - Cumhuriyet Halk Partisi
MHP - Milliyetçi Hareket Partisi
DSP - Demokratik Sol Parti
SP - Saadet Partisi
Hak ve Eşitlik Partisi
İP - İşçi Partisi
Yeni Parti
HYP - Halkın Yükselişi Partisi
Yurt Partisi
TKP - Türkiye Komünist Partisi
BCP - Bağımsız Cumhuriyet Partisi
BTP - Bağımsız Türkiye Partisi
ÖDP - Özgürlük ve Dayanışma Partisi
SHP - Sosyaldemokrat Halk Partisi
ANAP-DP - Anavatan Partisi-Demokrat Parti

Ayrıca hangi partiler içinde çalışmaya uygun olabilir?

Teşekkürler... :)
Kullanıcı küçük betizi
kgursu
Üye
Üye

İletiler: 495

İletigönderen kgursu » Cum Mar 13, 2009 19:15

Yukarıdaki genel girişi sorularla geliştirmek farz oldu. Aşağıdakiler hakkında fikirleriniz lütfen:

1- CHP: Gelecek seçim öncesinde Baykal gider Kılıçdaroğlu gelirse sandıkta benzer partiler (DSP-SHP) birleşir mi? Kimler bu durumda oy vermeye karar verebilir? Çarşaf açılımı konusuna külliyen karşı olanlar ne düşünüyor?
CHP Avrasya projesini sekteye uğratabilir mi? ABD'ye yanaşabilir mi?
2- MHP: AKP düşüşe geçince yeni ABD partisi mi olacak? Olmayacaksa diğer aday parti hangisi?
3- SP: AKP'nin oylarının çoğunu alacak gibi görünüyor, gelecekte. Yorum?
4- HEPAR: Hangi tip oylar ona gidecek? Lider partisi olmamayı başaracak mı?
5- Yeni Parti: Biz Kaç Kişiyiz'in gölgesinde mi kalacak?
6- HYP ve Yurt Partisi ne olacak? Lider partisi olmanın ötesine geçebilecekler mi? Diğer partilerle birleşmeye adaylar mı?
7- İP, TKP, ÖDP: Gelecek vaadediyorlar mı? ÖDP'nin yeni yönetimi nasıl? TKP ve ÖDP'nin Güneydoğu sorunu ile ilgili fikirleri nasıl? İP bu konuda farklı ama ne düşünüyor?
8- BCP: Mümtaz Soysal'ın partisi ne umut vaadediyor?
9- BTP: Saadet gibi AKP'den kopan oyları alabilir mi?
10- ANAP-DP: Birleşme??

Not: Bu başlıktaki - http://www.guncelmeydan.com/forum/allah ... 19525.html - tartışmayı takip ettim ve gayet güzel şeyler yazılmış orada. Kendi kararım bu seçimlerde il ve ilçede CHP'ye oy vermek şeklinde. Geleceği daha bilmiyorum, sizden daha çok gelecekle ilgili fikirlerinizi almak istiyorum.

Teşekkürler...
Kullanıcı küçük betizi
kgursu
Üye
Üye

İletiler: 495

İletigönderen Göktürk B. » Pzt Mar 23, 2009 21:27

Arkadaşlar, açıkçası bu listede oy verecek parti göremiyorum. Tüm ailem Milliyetçi Hareket Partisine oy verdi senelerce ancak MHP nin de birşey yaptığına şait olmadım. 3lü koalisyon döneminde de varlık gösteremedi şuanda gösteremiyor. Hele Devle Bahçeli'nin Deniz Baykal ve RTE gibi seviyesiz ve gereksiz ağız dalaşına girmesi gerçekten partinin imajı açısından üzücü. Gelecek genel seçimlerde HEPAR a oy vericem. Umarım tutunabilirler. Aslına bakarsanız şuanki gidişhatta tutunmalarıda "şart" gibi; Cumhuriyet değerlerimize ve ulusal birliğimize bukadar saldırıldığı bir dönem ben hatırlamıyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Göktürk B.
Üye
Üye

İletiler: 1

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x